၁၉၉၀ ခုႏွစ္ေနာက္ပိုင္းေလာက္ကစၿပီးေတာ့ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္မ်ား အခ်င္းခ်င္း အလုပ္ဆင္းခ်ိန္မ်ားမွာ ဘီယာဆုိင္ (သို႔) ကလပ္တစ္ခုခုသြားျခင္း၊ သမီးရည္းစားမ်ားက ေန႕လည္စာ အျပင္မ်ားခ်ိန္းၿပီးစားတာမ်ိဳးဟာ ယဥ္ေက်းမႈတစ္ခုလုိမ်ိဳး ထြန္းကားလာ ပါတယ္။ေသာၾကာေန႕လုိညမ်ိဳးမွာ အျပင္ထြက္လည္တာမ်ိဳးကလဲ ေခတ္စားလာ ပါတယ္။ ဒီအခါ စဥ္စားသင့္တာက ကိုယ္တုိင္ကေျပာင္းလဲရမွာလား ၊ ဒါမွမဟုတ္ ယဥ္ေက်းမႈကိုပဲ ေျပာင္းပစ္ရမွာလားဆုိတာကိုပါပဲ။
အလုပ္ခြင္မွာ တရား၀င္အရက္ေသာက္ခြင့္ ျပဳထားတဲ့အလုပ္က (၉)ရာခိုင္ႏႈန္း ေလာက္ပဲ ရွိပါတယ္။ အလုပ္ခြင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက အလုပ္သမားေတြကို အေသာက္အစားနဲ႕ပတ္သက္တဲ့ အေၾကာင္း အသိပညာေပးပို႕ခ်မႈ မရွိတာမ်ားပါတယ္။ ဒီေတာ့ အလုပ္ခြင္မွာ အရက္မေသာက္ဖုိ႕ (သို႔)မူးယစ္ေဆးမသံုးစြဲဖို႕ သတိေပးခ်က္ စာတမ္း တစ္ေၾကာင္းႏွစ္ေၾကာင္းေလာက္ေတာ့ ကပ္ထားသင့္ပါတယ္ ။
အကယ္၍ အလုပ္သမားတစ္ေယာက္ဟာ အေသာက္အစားေၾကာင့္ျပႆနာ တစ္စံုတစ္ရာျဖစ္မယ့္ လကၡဏာမ်ိဳးျပေနၿပီဆုိရင္ေတာ့ အလုပ္ခြင္မွာ သူလုိက္နာရမယ့္ စည္းကမ္းအခ်ိဳ႕ကို ႀကိဳတင္ရွင္းျပသင့္ပါတယ္။ ဒါဟာ ျပႆနာျဖစ္မွ ထုတ္ပစ္တာထက္ စာရင္ ပိုမိုသင့္ေတာ္တဲ့နည္းလမ္းပါ။
မိမိရဲ႕ အလုပ္ခြင္ျပင္ပအခ်ိန္အပန္းေျဖျခင္းကို မကန္႔ကြက္ေပမယ့္ အလုပ္အေပၚ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ မျဖစ္ေအာင္ထိန္းသိမ္းဖို႕ေတာ့ လိုအပ္ပါတယ္။ အလုပ္တာ၀န္ လစ္ဟင္းျခင္းတစ္ခုတည္းေၾကာင့္ မဟုတ္ဘဲ အေသာက္အစားနဲ႕မူးယစ္ေဆး၀ါး အတြက္ ေငြကုန္ေက်းက်မ်ားျခင္းေၾကာင့္ အလုပ္ခြင္မွာ ေငြေၾကးပိုင္းဆုိင္ရာ ျပႆနာ ျဖစ္ျခင္းမ်ိဳး ရွိလာႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ လူငယ္မ်ားအေနနဲ႔ စိတ္အပန္းေျဖျခင္း နည္းလမ္းေကာင္းတစ္ခုကို ထပ္မံေရြးခ်ယ္ဖို႕ လုိအပ္ေၾကာင္း တင္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။
Ref:The Age