မီးဖိုေခ်ာင္ စ၀င္မယ့္ အမ်ိဳးသမီးေတြ သိထားသင့္တဲ့အရာမ်ား

cookingwithbigkids-tab2.jpg

တကယ္ေတာ့ မီးဖိုေခ်ာင္၀င္ၿပီး ခ်က္ရျပဳတ္ရတယ္ဆိုတာ လြယ္တဲ့အရာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ခ်က္ျပဳတ္ဖုိ႕အတြက္ လိုအပ္တာေတြ ႀကိဳဳတင္စီမံရတယ္။ ကိုယ့္ရဲ႕ဟင္းေတြကို စားမယ့္သူေတြ စိတ္ေက်နပ္ေစဖုိ႔လည္း ႀကိဳးစားရတယ္။ ဟင္းအမ်ိဳးအစား တစ္ေန႔နဲ႔တစ္ေန႔ မတူေအာင္လည္း စဥ္းစားရေသးတယ္။ အိမ္ရွင္မအလုပ္ဆိုတာ မီးဖုိေခ်ာင္တစ္ခုတည္းနဲ႔တင္ ေတာ္ေတာ္ေလးကို အခ်ိန္ကုန္ ပင္ပန္းေနပါၿပီ။ ဒါေပမယ့္ ကိုယ္ခ်က္တဲ့ဟင္းလ်ာေတြကို စားတဲ့သူေတြက ေကာင္းလိုက္တာ၊ အရသာရွိလိုက္တာလို႔ ဆုိလိုက္ရင္ျဖင့္ ခ်က္ျပဳတ္ရသူေတြဟာ ပီတိေတြနဲ႔ ေပ်ာ္ရႊင္မႈကို ခံစားရၿပီေပါ့။ ဒီေတာ့ မီးဖုိေခ်ာင္ခုမွ စ၀င္မယ့္ ပ်ိဳေမေတြ၊ အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ ဟင္းလ်ာခ်က္ျပဳတ္တဲ့အခါ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ ယံုၾကည္မႈရွိလာေစဖုိ႔ သိသင့္တဲ့အခ်က္ေလးေတြ ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။

၁။ေကာင္းမြန္တဲ့ မီးဖုိေခ်ာင္သံုးပစၥည္းေတြကို သံုးပါ။

ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ သံုးတဲ့ ဒယ္အိုးေတြ၊ ေနာက္ ပန္းကန္ေတြ၊ မီးဖုိေခ်ာင္ထဲမွာ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကို အရည္အေသြးေကာင္းေကာင္းနဲ႔ ၾကာရွည္အသံုးခံမယ့္ အရာေတြကို ေရြးရပါမယ္။ တစ္ခုခု ခ်က္လိုက္တိုင္း အိုးကပ္သြားလုိ႔ ဟင္းကစားလို႔ မေကာင္းေတာ့တာမ်ိ ဳး၊ ဟင္းပန္းကန္လံုးေတြက တစ္လေလာက္သံုးၿပီးတာနဲ႔ အေရာင္ေတြထင္က်န္ေနတာမ်ိဳး၊ ဓားကလည္း ဘယ္ေလာက္ေသြးေသြး မထက္ေတာ့တာမ်ိဳးေတြ မျဖစ္ေအာင္ေပါ့။

၂။ကုိယ္ႏွစ္ၿခိဳက္တဲ့ ဟင္းလ်ာကို စတင္ခ်က္ျပဳတ္ပါ။

နာမည္ႀကီးဟင္းလ်ာမ်ိဳးေတြ စတင္ခ်က္ျပဳတ္တာထက္စာရင္ ကိုယ္ႏွစ္ၿခိဳက္တဲ့ဟင္းလ်ာကို စတင္ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းဟာ သင့္အတြက္ ပိုအဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္။ ကိုယ့္ခ်က္မယ့္ဟင္းလ်ာက ကိုယ္ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၿပီးသား ဟင္းလ်ာျဖစ္ေနတဲ့အတြက္ ခ်က္ျပဳတ္ရတဲ့ ခံစားခ်က္ကလည္း တျခားဟင္းလ်ာေတြနဲ႔ တူညီမွာ မဟုတ္သလို ခ်က္ျပဳတ္ၿပီးလို႔ အရသာေကာင္းမြန္တယ္ဆိုရင္လည္း ေနာက္ဟင္းေတြခ်က္ျပဳတ္ဖို႔ ယံုၾကည္ခ်က္ရသြားတာေပါ့။

၃။မခ်က္ျပဳတ္ခင္ ကိုယ့္ခ်က္မယ့္ ဟင္းခ်က္နည္းကို အစအဆံုးဖတ္ပါ။

ကိုယ္ခ်က္မယ့္ ဟင္းကို ဘယ္လိုခ်က္ရမယ္ဆိုတာကို ေရးသားထားတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းကို တစ္ခုႏွစ္ခုေလာက္ၾကည့္ၿပီး စမခ်က္လုိက္ပါနဲ႔။ ဟင္းခ်က္နည္းကို ၾကည့္လိုက္၊ ခ်က္လိုက္ လုပ္ေနရင္းကမွ ဟင္းလ်ာအတြက္လိုအပ္တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ လိုေနတာကို သိရမယ္ဆိုရင္ ဟင္းလ်ာဟာ စားလို႔လည္း မရ၊ အရသာကလည္း မရွိနဲ႕ ခ်က္ျပဳတ္ရင္း တန္းလန္းႀကီး အဆံုးသတ္သြားရပါလိမ့္မယ္။ အစအဆံုး ဖတ္ၿပီးမွသာ လိုအပ္တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြအားလံုးရွိတယ္ဆိုမွသာ စတင္ခ်က္ျပဳတ္ပါ။

၄။ကိုယ့္ဟင္းကို ေသခ်ာျမည္းၿပီးမွ စားေပၚပြဲ တင္ပါ။

ကိုယ္ခ်က္တဲ့ ဟင္းလ်ာကို ေသခ်ာ မျမည္းပဲ စားပြဲေပၚ တင္ေပးလိုက္ၿပီး သူမ်ားေတြက ဟိုဟာ လိုတယ္၊ ဒီဟာလိုတယ္ဆိုမွ ေကာက္ျပင္လိုက္ရတာမ်ိဳး မျဖစ္ပါေစနဲ႔။ ဟင္းပြဲမျပင္ခင္ ကိုယ့္ဟင္းကို ျမည္းပါ။ ေပါ့ေနရင္ ဆားနည္းနည္း ထည့္လိုက္တာတုိ႔၊ ငရုတ္ေကာင္းေလး နည္းနည္းျဖဴးလိုက္တာတုိ႔ လုပ္ေပးပါ။

၅။အရံဟင္းတစ္မ်ိဳးအတြက္ ကိုယ့္ဘက္က ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ အၿမဲအသင့္ျဖစ္ေနပါေစ။

တစ္ခါတစ္ေလ မထင္မွတ္ပဲ ဟင္းတစ္မ်ိဳးေလာက္ ပိုခ်က္လိုက္ရတာရွိလာပါလိမ့္မယ္။ ကိုယ္ခ်က္ျပဳတ္ဖုိ႔ စဥ္းစားထားတဲ့ အဓိကဟင္းလ်ာအျပင္ အရံဟင္းတစ္မ်ိဳးေလာက္ ခ်က္ျပဳတ္ဖုိ႔ ျဖစ္လာတဲ့အခါ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ မရွိတာေၾကာင့္ မခ်က္ျပဳတ္လိုက္ရတာတို႔၊ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ သြား၀ယ္ရတာတုိ႔ မျဖစ္ပါေစနဲ႔။

၆။ကုန္စံုဆိုင္ ဒါမွမဟုတ္ ေရွာ့ပင္းစင္တာေတြသြားတဲ့အခါ ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ မျဖစ္မေနလိုအပ္မယ့္ အရာေတြကို အရင္စဥ္းစားပါ။

ညေနဒင္နာအတြက္ ဟင္းခ်က္ဖုိ႔ ကုန္စံုဆုိင္သြားရမယ္ဆုိပါစို႔။ ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်က္ျပဳတ္မယ့္အရာမွာ မျဖစ္မေနလိုအပ္မယ့္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို ၀ယ္ၿပီးမွသာ ခ်က္ျပဳတ္မယ့္ ၾကက္သား၊ ၀က္သား စတာေတြကို ၀ယ္ယူပါ။

၇။အျခားသူေတြအတြက္ ခ်က္ျပဳတ္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ ကိုယ္ကၽြမ္းက်င္တဲ့ ခ်က္ျပဳတ္နည္းနဲ႔သာ စပါ။

နာမည္ႀကီးတဲ့ ခ်က္ျပဳတ္နည္းေတြ မလုိပါဘူး။ ကိုယ္အကၽြမ္းက်င္ဆံုး ဟင္းနည္းေတြကိုသာ သူတုိ႔ကို ခ်က္ျပဳတ္ေကၽြးပါ။ ကိုယ့္လက္ရာေၾကာင့္ သူတုိ႔ဆီက အရသာရွိလိုက္တာ၊ စားလို႔ေကာင္းလိုက္တာ ဆုိၿပီး ခ်ီးမြမ္းသံေတြ ထြက္လာမယ့္ ဟင္းလ်ာကို စဥ္းစားၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ပါ။

Ref:womenshealthmag.com

 

 

 

 

93 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.