ဘီယာကို အရသာခံမယ္႔ စက္႐ုပ္ေတြ ေပၚၿပီ

scientists-in-spain-have-created-a-beer-tasting-robot.jpg

စပိန္ႏိုင္ငံသုေတသီေတြရဲ႕ ေက်းဇူးနဲ႔ ဘီယာျမည္းတဲ႔ စက္႐ုပ္ေခတ္ ေရာက္လာပါၿပီ။ ဘာစီလိုးနား Autonomous တကၠသိုလ္က သိပၸံပညာ႐ွင္ေတြဟာ ဘီယာေတြၾကားက ကြဲျပားခ်က္နဲ႔ အရက္ပါ၀င္မႈ ပမာဏကို ၈၂ရာခိုင္ႏႈန္းထိ(လက္႐ွိ) တိုင္းတာဆံုးျဖတ္ႏိုင္တဲ႔ စက္႐ုပ္ေတြကို တီထြင္ခဲ႔ၾကပါတယ္။

လူ႔ ရသအာ႐ံုေပၚ အေျခခံထားတဲ႔ အီလက္ထေရာနစ္လွ်ာလို႔ ေခၚရမယ္႔ စက္႐ုပ္နဲ႔ ဘီယာအမွတ္တံဆိပ္ ေပါင္းစံုကို ေလ႔လာစမ္းသပ္မႈတစ္ရပ္ လုပ္ခဲ႔ေၾကာင္း “Food Chemisty” ဂ်ာနယ္မွာ သတင္းထုတ္ျပန္ခဲ႔ပါတယ္။

“ဓာတု ကြန္ေပါင္းအမ်ိဳးအစားေတြကို တံု႔ျပန္မယ္႔ အာ႐ံုခံကိရိယာေတြ နဲ႔ အခ်က္အလက္ေတြရ႐ွိပါတယ္။ လုပ္ငန္းစဥ္ အဆင္႔ဆင္႔၊ မူကြဲသံုးသပ္မႈ နဲ႔ လူလို အာ႐ံုခံတာေတြေတာင္ ပါေသးတယ္။” လို႔ သုေတသနရပ္ရဲ႕ အဓိကစာေရးသူ Manel del Valle က ေျပာသြားခဲ႔ပါတယ္။

အိုင္ယြန္ေတြကို ခြဲျခားေပးမယ္႔ လွ်ပ္ေခါင္း ၂၁ခုတပ္ဆင္ထားၿပီး အဲ႔ဒီ႔ လွ်ပ္ေခါင္းေတြဟာ စားသံုးကုန္ထဲမွာပါတဲ႔ ျဒပ္မႈန္ေတြကို အာ႐ံုခံဖို႔နဲ႔ တုံ႔ျပန္ဖို႔အတြက္ ဒီဇိုင္းေရးဆြဲထားတာျဖစ္ပါတယ္။

Ref:latinpost.com

2 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.