ငုံးဥငါးဖယ္ခ်ဥ္စပ္ ျပဳလုပ္နည္း

ခ်ိဳခ်ဥ္အိစပ္ေလးနဲ႔ ထမင္းၿမိန္ၿမိန္စားဖုိ႔ ငုံးဥငါးဖယ္ခ်ဥ္စပ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငံုးဥ
၂။ ငါးဖယ္
၃။ ခ်င္း (ဂ်င္း)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ/ နီ
၅။ ၾကက္ဥ
၆။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၇။ မုန္လာဥနီ
၈။ ငရုတ္ပြ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆုံး ငုံးဥ ကိုျပဳတ္ထားပါ။
၂။ ငါးဖယ္ ငါးဆယ္သားကို ၾကက္ဥ ႏွစ္လုံး၊ သာကူမႈန္႔စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္မိတ္တစည္း(ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီးသား)နဲ႔ အရင္ စီးေအာင္လက္နဲ႔ ေမႊၿပီး႐ိုက္ပါ။
၃။ ငါးဖယ္ စီးစီးေလးျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန႔္ ထည့္ၿပီး ကိုယ္လိုခ်င္သလိုအ႐ြယ္ လုံးၿပီး ျပဳတ္ပါ။
၄။ ငါးဖယ္မ်ားပြၿပီးေပါေလာေပၚလာရင္ ငါးဖယ္လုံးရပါၿပီ.။
၅။ ဂ်င္းကို မွ်င္မွ်င္ေလးေတြျဖတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဥနီ၊ င႐ုပ္ပြ ကို ေတာ့ လိုခ်င္တဲ့ပုံျဖတ္ပါ။
၆။ ၿပီးရင္ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ခရမ္းခ်ဥ္ကို င႐ုပ္ခ်ဥ္ (င႐ုပ္ေဆာ့စ္ဟုတ္ဘူးေနာ္ င႐ုပ္သီးနီပြကို အခ်ဥ္လုပ္ထားတဲ့ င႐ုပ္သီးဖတ္ကေလးေတြပါ) နဲ႔ ဆီသပ္ၿပီး ငုံးဥ ထည့္၊ ငါးဖယ္ထည့္ ဆားသၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ေလး ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
၇။ ေရေလးနည္းနည္းနဲ႔ ခဏအုပ္။ ေနာက္ဆုံးခ်ခါနီး မွ င႐ုပ္ပြေလး ထည့္လိုက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ ငုံးဥငါးဖယ္ ဟင္းပြဲေလး သံုးေဆာင္လုိ႔ ရပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ချိုချဉ်အိစပ်လေးနဲ့ ထမင်းမြိန်မြိန်စားဖို့ ငုံးဥငါးဖယ်ချဉ်စပ် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ငုံးဥ
၂။ ငါးဖယ်
၃။ ချင်း (ဂျင်း)
၄။ ကြက်သွန်ဖြူ/ နီ
၅။ ကြက်ဥ
၆။ ခရမ်းချဉ်သီး
၇။ မုန်လာဥနီ
၈။ ငရုတ်ပွ

ပြုလုပ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ငုံးဥ ကိုပြုတ်ထားပါ။
၂။ ငါးဖယ် ငါးဆယ်သားကို ကြက်ဥ နှစ်လုံး၊ သာကူမှုန့်စားပွဲတင်ဇွန်း ၅ ဇွန်း၊ ကြက်သွန်မိတ်တစည်း(တောက်တောက်စင်းပြီးသား)နဲ့ အရင် စီးအောင်လက်နဲ့ မွှေပြီးရိုက်ပါ။
၃။ ငါးဖယ် စီးစီးလေးဖြစ်ပြီဆိုရင် ဆား၊ ဟင်းခတ်မှုန့် ထည့်ပြီး ကိုယ်လိုချင်သလိုအရွယ် လုံးပြီး ပြုတ်ပါ။
၄။ ငါးဖယ်များပွပြီးပေါလောပေါ်လာရင် ငါးဖယ်လုံးရပါပြီ.။
၅။ ဂျင်းကို မျှင်မျှင်လေးတွေဖြတ်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူကို ဓားပြားရိုက်ပြီး ကြက်သွန်နီ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ဥနီ၊ ငရုပ်ပွ ကို တော့ လိုချင်တဲ့ပုံဖြတ်ပါ။
၆။ ပြီးရင် ဂျင်းကြက်သွန်ဖြူ/နီ ခရမ်းချဉ်ကို ငရုပ်ချဉ် (ငရုပ်ဆော့စ်ဟုတ်ဘူးနော် ငရုပ်သီးနီပွကို အချဉ်လုပ်ထားတဲ့ ငရုပ်သီးဖတ်ကလေးတွေပါ) နဲ့ ဆီသပ်ပြီး ငုံးဥ ထည့်၊ ငါးဖယ်ထည့် ဆားသကြား၊ ပဲငံပြာရည်လေး ထည့်ပြီးကြော်ပါ။
၇။ ရေလေးနည်းနည်းနဲ့ ခဏအုပ်။ နောက်ဆုံးချခါနီး မှ ငရုပ်ပွလေး ထည့်လိုက်ရင် အရသာရှိတဲ့ ငုံးဥငါးဖယ် ဟင်းပွဲလေး သုံးဆောင်လို့ ရပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

464 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.