မီးဖိုေခ်ာင္သုံးပစၥည္းေတြမွာ စြဲက်န္ေနတဲ့ အန႔ံေတြကို ဘယ္လိုေဖ်ာက္မလဲ

ထမင္းဟင္းခ်က္ျပဳတ္ရတာ ဝါသနာပါတဲ့ အိမ္ေထာင္ရွင္အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ေတာ့ မီးဖိုေခ်ာင္ဆိုတာ ေပ်ာ္႐ႊင္စရာ ကမာၻငယ္ေလးတစ္ခုပါ။ မိသားစုအတြက္ေရာ၊ ကိုယ္တိုင္ ၿမိန္ေရရွက္ေရ စားေသာက္ႏိုင္ဖို႔ ခ်က္ျပဳတ္ရတယ္၊ ဒါ့အျပင္ က်န္းမာေရးအတြက္ပါ အာဟာရဓာတ္ စုံလင္ေအာင္ စဥ္းစားေပးရပါတယ္ေနာ္။

ဒါေပမယ့္လည္း ဘယ္ေလာက္ပဲ ခ်က္ျပဳတ္ရတာ ဝါသနာပါေနပါေစ၊ မီးဖိုေခ်ာင္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ စိတ္အညစ္ရဆုံးအခ်ိန္ဆိုရင္ေတာ့ ခ်က္ျပဳတ္ခဲ့သမွ် အိုးခြက္ပန္းကန္ေတြ၊ ဒယ္အိုးေတြကို ေဆးေၾကာသန႔္ရွင္းရတဲ့ အခ်ိန္ပါေနာ္။

အိုးခြက္ပန္းကန္ေတြကေတာ့ ေဆးေၾကာဖို႔ လြယ္တယ္ဆိုေပမယ့္ ခ်က္ျပဳတ္ရတဲ့ ဒယ္အိုးေတြက သန႔္ရွင္းေဆးေၾကာဖို႔ အရမ္းခက္ပါတယ္။ ဆီေတြေျပာင္သြားခဲ့ရင္ေတာင္ ေန႔တိုင္း အသုံးျပဳေနရတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္သုံးပစၥည္းျဖစ္တဲ့အတြက္ အနံ႔ေတြက စြဲက်န္ႏိုင္ပါတယ္။

ဒီလိုမ်ိဳး အနံ႔ေတြ က်န္ေနတဲ့အခါ ကိုယ္ခ်က္လိုက္တဲ့ ဟင္းအေပၚ သြားၿပီးအနံ႔သက္ေရာက္မႈျဖစ္ေစႏိုင္တယ္။ အနံ႔အသက္ကေန တျခားပိုးေကာင္ေတြ၊ ပု႐ြက္ဆိတ္ေတြ၊ ယင္ေကာင္ေတြ တက္ႏိုင္တယ္။ ဆီမေျပာင္ရင္လည္း ခ်ိဳးေတြအျဖစ္ ဒယ္အိုးမွာကပ္က်န္ခဲ့ၿပီး ဗိုက္ေအာင့္ဗိုက္နာျဖစ္ကာ မိသားစုက်န္းမာေရးကို သြားၿပီးထိခိုက္ႏိုင္ပါတယ္။

မီးဖိုေခ်ာင္သုံးပစၥည္းမ်ားကို သန႔္ရွင္းေရးလုပ္ျခင္း
၁။ ေကာ္ဖီမႈန႔္
ပထမဆုံး နည္းလမ္းကေတာ့ ေကာ္ဖီေစ့ကို ေသခ်ာႀကိတ္ထားတဲ့ အမႈန႔္ေလးေတြနဲ႔ သန႔္ရွင္းလို႔ရမယ့္ နည္းလမ္းျဖစ္ပါတယ္။ ေကာ္ဖီေစ့မရွိဘူးဆိုရင္လည္း အသင့္ေဖ်ာ္ ေကာ္ဖီမႈန႔္ထုပ္ကို တစ္ထုပ္စာ အသုံးျပဳရင္ ရပါတယ္။ နည္းလမ္းကေတာ့

• မီးဖိုကိုမီးဖြင့္ၿပီး အနံ႔ထြက္ေနတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္သုံးပစၥည္းကို တင္ထားပါ။
• ေကာ္ဖီမႈန႔္ ၂ဇြန္း ထည့္ၿပီး ေရတစ္ခြက္ထပ္ျဖည့္ပါ။
• ၃ မိနစ္ၾကာေအာင္ အပူေပးၿပီးသြားရင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
• အပူေပးထားတဲ့ ေကာ္ဖီကို မီးဖိုေခ်ာင္သုံးပစၥည္းထဲ မိနစ္ ၂၀ ခန႔္ ဒီအတိုင္းထားထားပါ။
• ၿပီးသြားရင္ ေကာ္ဖီေတြကို သြန္ပစ္ၿပီး ပုံမွန္အတိုင္း ေရ၊ ပန္းကန္ေဆးဆပ္ျပာနဲ႔ တိုက္ခြၽတ္ေဆးေၾကာ႐ုံပါပဲ။

၂။ အာလူး
မ်က္ႏွာေပၚက အမည္းစက္နဲ႔ ကိုယ္ခႏၶာေပၚက အနံ႔ဆိုးေတြကို ေဖ်ာက္တဲ့ေနရာမွာ အာလူးကို အသုံးျပဳသလိုပဲ သံေတြနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ ဒယ္အိုး၊ ဒယ္ျပားေတြကို အနံ႔ေဖ်ာက္ရင္လည္း သုံးလို႔ ရပါတယ္။

• အာလူးကို မထူမပါး အဝိုင္းျပားပုံစံ ရေအာင္ လွီးပါ။ အခြံႏႊာစရာ မလိုပါဘူး။
• အာလူးျပား ႏွစ္ဘက္လုံးကို ဆားနည္းနည္းျဖဴးပါ။
• ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုး၊ ဒယ္ျပားေပၚ ၁၅ မိနစ္ခန႔္ တင္ထားပါ။
• အခ်ိန္ျပည့္သြားရင္ အာလူးကို ဖယ္လိုက္လို႔ ရပါတယ္။
• ထို႔ေနာက္ ေရ၊ ပန္းကန္ေဆးဆပ္ျပာနဲ႔ တိုက္ခြၽတ္ေဆးေၾကာေပးပါ။

၃။ သစ္ႀကံပိုးေခါက္မႈန႔္
သစ္ႀကံပိုးေခါက္မႈန႔္ဟာ အနံ႔အသက္ဆိုးေတြကို ေပ်ာက္ကင္းေစ႐ုံသာမက ေရာဂါပိုးမႊားမ်ားကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးလို႔ အနံ႔ခြၽတ္တဲ့ေနရာတင္မကဘဲ ပိုးသန႔္စင္ေပးဖို႔အတြက္ပါ အသုံးဝင္ပါတယ္။ အသုံးျပဳပုံကေတာ့

• မီးဖိုေခ်ာင္သုံးပစၥည္းထဲ ေရ ၄ခြက္ခန႔္ ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။
• ေရဆူလာၿပီဆိုရင္ သစ္ႀကံပိုးေခါက္အမႈန႔္ (အမႈန႔္မဟုတ္ဘဲ အေခါက္ကို ထည့္လို႔လည္း ရပါတယ္) ကို ထည့္ၿပီး ၅မိနစ္ခန႔္ ေမႊေပးပါ။
• ထို႔ေနာက္ မီးပိတ္ၿပီး ေအးသြားတဲ့အထိ ထားထားလိုက္ပါ။
• ၿပီးသြားမွ အရည္ေတြကို သြန္ပစ္ၿပီး ထုံးစံအတိုင္း ေရ၊ ဆပ္ျပာနဲ႔ ေဆးလိုက္႐ုံပါပဲ။

၄။ ရွာလကာရည္
ရွာလကာရည္ကို အသား၊ ငါးေတြမွာ အညႇီနံ႔ခြၽတ္ဖို႔အတြက္သာမက အိုးခြက္ပန္းကန္ေတြ၊ ဒယ္အိုး ဒယ္ျပားနဲ႔ ဇလုံးေတြရဲ႕ ဟင္းနံ႔ေတြကို ခြၽတ္ဖို႔လည္း အသုံးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ ပုံမွန္အၾကည္ေရာင္ ရွာလကာရည္ကိုသာမက ပန္းသီးရွာလကာရည္ (Apple Cider Vinegar) ကိုပါ အသုံးျပဳလို႔ရပါတယ္။

• အနံ႔ထြက္ေနတဲ့ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ရွာလကာရည္ လက္ဖက္ရည္ခြက္ တစ္ခြက္စာ ထည့္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ဆူေနေအာင္ မီးဖိုမွာတည္ထားပါ။
• ပုံမွန္အားျဖင့္ေတာ့ ျပန္ေဆးစရာ မလိုဘဲ အနံ႔ေပ်ာက္ပါတယ္။ ေရနဲ႔ ဆပ္ျပာနဲ႔ ျပန္ေဆးမယ္ဆိုလည္း အဆင္ေျပပါတယ္။

မီးဖိုေခ်ာင္သုံးပစၥည္းေလးေတြ အနံ႔စြဲတာကို ဘယ္လိုေဖ်ာက္ေဖ်ာက္မရတဲ့ ေလဒီေလးေတြလည္း ခုေျပာျပခဲ့တဲ့ နည္းလမ္းေတြကို အသုံးျပဳၾကည့္ဖို႔ အႀကံေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

58 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.