ဒညင္းသီး ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္း

အစားအေသာက္ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ ထမင္းၿမိန္ေစမည့္အျပင္ ခံတြင္းလည္းေတြ႔ေစမည့္ ဒညင္းသီးနဲ႕ ပုစြန္ေျခာက္ငါးပိခ်က္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဒညင္းသီးျပဳတ္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆီ တို႕ လိုအပ္ပါမယ္။

၁။ ပထမဦးဆံုး ဒညင္းသီးကို ေရေဆးၿပီး ျပဳတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ထက္ျခမ္းခြဲၿပီး အေညွာင့္ေလးေတြကို ထုတ္လိုက္ပါ။

၂။ ၿပီးလွ်င္ ထက္ျခမ္းခြဲၿပီးဒညင္းသီးမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ၿပီး ျပားေအာင္ေထာင္းေပးပါ။

အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ ငါးပိစိမ္းစားကို ေရခ်က္ေအးႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။

ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးအပုေတာင့္ ၃ ေတာင့္ကို ေရာၿပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။

ၿပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အပိုင္းလိုက္ လွီးျဖတ္ထားပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးမ်ားႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပုစြန္ေျခာက္ ထည့္ နႏြင္းမႈန္႕ထည့္ ဆီအနည္းထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးေနာက္ အိုးအဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ဆီျပန္ေအာင္ ခ်က္ေပးပါ။
ဆီျပန္လာလွ်င္ေတာ့ ေထာင္းထားတဲ့ ဒညင္းသီးမ်ားကို ထည့္လိုက္ပါ။
ငါးမိနစ္ခန္႕ ခ်က္ၿပီးေနာက္ အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ငါးပိကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္လိုက္ပါ။
ၿပီးေနာက္ အဖုံးအုပ္ၿပီးေရခမ္းသည္အထိဆက္ခ်က္ေပးပါ။
အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းၾကည့္ၿပီးရင္ေတာ့
ထမင္းၿမိန္ေစမည့္ ဒညင္းသီးနဲ႕ ပုစြန္ေျခာက္ငါးပိခ်က္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Ref; FOODIE

328 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.