တိုဟူးေၾကာ္သုပ္ ျပဳလုပ္နည္း

ဝါတြင္းကာလ သက္သတ္လြတ္ဟင္းလ်ာေလးနဲ႔ စားၿမိန္ေစဖို႔ တိုဟူးေၾကာ္သုပ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ႏွမ္း – စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေျမပဲ – စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ – စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ – စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား – အနည္းငယ္
• သၾကား – အနည္းငယ္
• သက္သတ္လြတ္ဟင္းခတ္မႈန႔္ – အနည္းငယ္
• ေကာ္မႈန႔္ – အနည္းငယ္
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၃ ဇြန္း
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁ လုံး
• ၾကက္သြန္နီ – ၁ လုံး
• တိုဟူး – ၁၅၀ ဂရမ္
• ေရွာက္႐ြက္ – အနည္းငယ္
• နံနံပင္ – အနည္းငယ္
• င႐ုတ္သီး – ၄ ေတာင့္
• ေဂၚဖီ – အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ေရွာက္႐ြက္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးတို႔ကို ပါးပါးလွီးပါ။
၂။ တိုဟူးကို အေနေတာ္လွီးၿပီး ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္၊ ေကာ္မႈန႔္ကပ္ၿပီး ဆီပူမွာ ျြကပ္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၃။ ဇလုံထဲမွာ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီ၊ ေရွာက္႐ြက္၊ င႐ုတ္သီး ႏွင့္ ႏွမ္း၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ သက္သတ္လြတ္ ဟင္းခတ္မႈန႔္၊ ဆားနည္းနည္း၊ အခ်ိဳ အရသာအျဖစ္ သၾကားတို႔ကို ေရာေမႊပါ။
၄။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ မွာျပင္ၿပီး အရသာရွိရွိသုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ဝါတွင်းကာလ သက်သတ်လွတ်ဟင်းလျာလေးနဲ့ စားမြိန်စေဖို့ တိုဟူးကြော်သုပ် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
• နှမ်း – စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• မြေပဲ – စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ကြက်သွန်ဖြူကြော် – စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
• ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် – စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်း
• ဆား – အနည်းငယ်
• သကြား – အနည်းငယ်
• သက်သတ်လွတ်ဟင်းခတ်မှုန့် – အနည်းငယ်
• ကော်မှုန့် – အနည်းငယ်
• ငရုတ်ကောင်းမှုန့် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၃ ဇွန်း
• ခရမ်းချဉ်သီး – ၁ လုံး
• ကြက်သွန်နီ – ၁ လုံး
• တိုဟူး – ၁၅၀ ဂရမ်
• ရှောက်ရွက် – အနည်းငယ်
• နံနံပင် – အနည်းငယ်
• ငရုတ်သီး – ၄ တောင့်
• ဂေါ်ဖီ – အနည်းငယ်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ကြက်သွန်နီ၊ ဂေါ်ဖီ၊ ရှောက်ရွက်နှင့် ငရုတ်သီးတို့ကို ပါးပါးလှီးပါ။
၂။ တိုဟူးကို အနေတော်လှီးပြီး ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ ကော်မှုန့်ကပ်ပြီး ဆီပူမှာ ြွကပ်အောင် ကြော်ပါ။
၃။ ဇလုံထဲမှာ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ဂေါ်ဖီ၊ ရှောက်ရွက်၊ ငရုတ်သီး နှင့် နှမ်း၊ မြေပဲ၊ ကြက်သွန်ကြော်၊ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊ သက်သတ်လွတ် ဟင်းခတ်မှုန့်၊ ဆားနည်းနည်း၊ အချို အရသာအဖြစ် သကြားတို့ကို ရောမွှေပါ။
၄။ ပြီးလျှင် ပန်းကန် မှာပြင်ပြီး အရသာရှိရှိသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

126 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.