တုံ႔ယမ္းခ်က္နည္း

တုံယမ္းဟင္းရည္မွာ ပင္လယ္စာနဲ႔ အသီးအ႐ြက္ေတြ ပါဝင္ၿပီး အရသာေကာင္းလြန္းကာ လူတိုင္း အတြက္ ခံတြင္း ၿမိန္ေစတဲ့ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ တုံယမ္းဟာ ယိုးဒယားဟင္းလ်ာ ျဖစ္ၿပီး မိသားစုေတြ အတြက္ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္ ခ်က္စားဖို႔ လြယ္ကူ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တစ္ပတ္တာ ဟင္းလ်ာေတြထဲမွာ ခံတြင္းၿမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ အေနနဲ႔ ထည့္လို႔ရေအာင္ တုံယမ္းဟင္းရည္ ခ်က္နည္းကို ေလ့လာ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

ပုဇြန္
မႈိ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
တုံယမ္းအႏွစ္
သံပုရာသီး
ငံျပာရည္
စပါးလင္
နံနံပင္ ၊ေရွာက္႐ြက္
ျပင္ဆင္ပုံ

ပုဇြန္ကို အခြံႏႊာၿပီး ၊ အၿမီးေလး ခ်န္ထားကာ ေက်ာဘက္ကေန ခြဲၿပီး ေနာက္ေခ်းကိုထုတ္ထားကာ ေရစင္စင္ ေဆးထားရပါမယ္။
မႈိေတြကိုလည္း ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး လိုခ်င္တဲ့ ပုံစံလွီးထားေပးရပါမယ္။
ၿပီးတဲ့အခါ သံပုရာရည္ ညႇစ္ထားၿပီး စပါးလင္ကို ပါးပါးလွီးထားရပါမယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးၿပီး အစိပ္ေလးေတြ စိပ္ထားေပးရပါမယ္။
နံနံပင္ေတြကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး မထူမပါးလွီးထားေပးရပါမယ္။
အားလုံးအဆင္သင့္ျဖစ္တဲ့အခါ မီးဖိုေပၚ အိုးတင္ၿပီး ေရထည့္ၿပီး တည္ထားလိုက္ပါ။
ခ်က္ျပဳတ္ပုံ

အိုးထဲမွာ ေရေႏြးဆူတာနဲ႔ တုံယမ္းအႏွစ္ေတြကို ထည့္ပါ။
အႏွစ္ပမာဏကို ကိုယ္လိုတဲ့ပမာဏေလာက္ ႏႈန္းထားကို လိုက္ၿပီး ထည့္ေပးလို႔ရပါတယ္။
ၿပီးတဲ့အခါ စပါးလင္ ကို အရင္ထည့္ၿပီး ၊ ပုဇြန္ကို လိုက္ထည့္ေပးပါ။
ဟင္းအိုးဆူေအာင္ ထားၿပီး ဆူလာတဲ့အခါမွ မႈိထည့္ပါ။
ဟင္းအိုးကို ဆူဆူေလး ခဏအၾကာထားၿပီးမွ လွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ထပ္ထည့္ေပးပါ။
ထပ္ၿပီး ဆူေအာင္ဆက္ထားၿပီး ဆူလာတဲ့အခါမွ ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္တို႔ကို ထပ္ထည့္ၿပီး ေရွာက္႐ြက္နဲ႔ နံနံပင္တို႔နဲ႔ အုပ္ေပးလိုက္ပါ။
အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး မိသားစုထမင္းဝိုင္းထဲမွာ ၿမိန္ရည္ယွက္ရည္ စားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။ လတ္ဆတ္တဲ့ ပင္လယ္စာေတြ၊ အသီးအ႐ြက္ေတြနဲ႔ မိသားစုက်န္းမာေရးအတြက္လည္း အာဟာရျဖစ္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္ေနာ္။


Ref;FOODIE

1K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.