ၾကက္သားအာလူးငုံးဥလုံး ျပဳလုပ္နည္း

ပူအိအိေလးနဲ႔ ႏူးညံ့ၿပီး အရမ္းေကာင္းတဲ့ ၾကက္သားအာလူးငုံးဥလုံး ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ၾကက္သား ၂၅က်ပ္သား
၂။ ငါးဖယ္ ၅က်ပ္သား
၃။ အာလူး(ႀကီး) ၃လုံး
၄။ ငုံးဥ ၆လုံး
၅။ ၾကက္ဥ ၁လုံး
၆။ ေကာ္မႈန႔္ ၅က်ပ္သားခန႔္
၇။ ေပါင္မႈန႔္ေျခာက္ လိုသေလာက္ (အၾကမ္းပန္းကန္၅လုံး)
၈။ ၾကက္ဥ ၁လုံး
၉။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆မႊာ
၁၀။ ဂ်င္း လက္၁ဆစ္
၁၁။ ဆား အနည္းငယ္
၁၂။ သၾကား
၁၃။ င႐ုတ္ေကာင္း
၁၄။ ႏွမ္းဆီေမႊး

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အာလူး၊ ၾကက္ဥ၊ ငုံးဥ ကို ျပဳတ္ၿပီး ခြာထားပါ။

၂။ အာလူးကိုေျခၿပီး ဆား င႐ုတ္ေကာင္းနဲ႔ နယ္ၿပီး အလုံးေလးမ်ား လုံးထားပါ။

၃။ ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။

၄။ ငါးဖယ္ကို အ႐ိုး ပါမပါစစ္၍ အနည္းငယ္ ေထာင္း၍ ၾကက္သားႏွင့္ ေရာေမႊကာ ၾကက္
သြန္ျဖဴ ဂ်င္းေထာင္းရည္ ဆား သၾကား င႐ုတ္ေကာင္း ႏွမ္းဆီေမႊး ထည့္ကာ သမေအာင္နယ္ထားၿပီး ႏွပ္ထားပါ။

၅။ ၾကက္သားကို လက္ဖဝါးေပၚတင္ ျပားၿပီး အာလူး /ၾကက္ဥ/ငုံးဥ တို႔ကို အလယ္မွာထည့္၍ လုံးပါ။

၆။ ၿပီးရင္ ေကာ္မႈန႔္လူးပါ။ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲႏွစ္ၿပီး ေပါင္မုန႔္ေျခာက္
ကပ္၍ ဆီပူပူ မွာ ထည့္ေၾကာ္ပါ။

၇။ ေ႐ႊဝါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ကာ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ေဆာစ့္ တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးျႏဲ့ အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ပူအိအိလေးနဲ့ နူးညံ့ပြီး အရမ်းကောင်းတဲ့ ကြက်သားအာလူးငုံးဥလုံး ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ ကြက်သား ၂၅ကျပ်သား
၂။ ငါးဖယ် ၅ကျပ်သား
၃။ အာလူး(ကြီး) ၃လုံး
၄။ ငုံးဥ ၆လုံး
၅။ ကြက်ဥ ၁လုံး
၆။ ကော်မှုန့် ၅ကျပ်သားခန့်
၇။ ပေါင်မှုန့်ခြောက် လိုသလောက် (အကြမ်းပန်းကန်၅လုံး)
၈။ ကြက်ဥ ၁လုံး
၉။ ကြက်သွန်ဖြူ ၆မွှာ
၁၀။ ဂျင်း လက်၁ဆစ်
၁၁။ ဆား အနည်းငယ်
၁၂။ သကြား
၁၃။ ငရုတ်ကောင်း
၁၄။ နှမ်းဆီမွှေး

ပြုလုပ်နည်း
၁။ အာလူး၊ ကြက်ဥ၊ ငုံးဥ ကို ပြုတ်ပြီး ခွာထားပါ။

၂။ အာလူးကိုခြေပြီး ဆား ငရုတ်ကောင်းနဲ့ နယ်ပြီး အလုံးလေးများ လုံးထားပါ။

၃။ ကြက်သားကို နုတ်နုတ်စင်းထားပါ။

၄။ ငါးဖယ်ကို အရိုး ပါမပါစစ်၍ အနည်းငယ် ထောင်း၍ ကြက်သားနှင့် ရောမွှေကာ ကြက်
သွန်ဖြူ ဂျင်းထောင်းရည် ဆား သကြား ငရုတ်ကောင်း နှမ်းဆီမွှေး ထည့်ကာ သမအောင်နယ်ထားပြီး နှပ်ထားပါ။

၅။ ကြက်သားကို လက်ဖဝါးပေါ်တင် ပြားပြီး အာလူး /ကြက်ဥ/ငုံးဥ တို့ကို အလယ်မှာထည့်၍ လုံးပါ။

၆။ ပြီးရင် ကော်မှုန့်လူးပါ။ ခလောက်ထားသော ကြက်ဥထဲနှစ်ပြီး ပေါင်မုန့်ခြောက်
ကပ်၍ ဆီပူပူ မှာ ထည့်ကြော်ပါ။

၇။ ရွှေဝါရောင် သန်းလာလျှင်ဆယ်ပြီး ဆီစစ်ကာ ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ဆောစ့် တစ်မျိုးမျိုးနြဲ့ အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

360 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.