ဝက္သားေဆးဘဲဥေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္း

ႏူးႏူးညံ့ညံ့ေဆးဘဲဥနဲ႔ ေတာက္ေတာက္စင္းအသားေၾကာ္ေလးကို အပီဆြဲဖို႔ ဝက္သားေဆးဘဲဥေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေဆးဘဲဥ
၂။ ဝက္သား (သို႔) ႏွစ္သက္ရာအသား
၃။ အရသာမႈန႔္
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၅။ ပဲငံျပာရည္
၆။ ခ႐ုဆီ
၇။ င႐ုတ္သီးစိမ္း
၈။ ပင္စိမ္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေဆးဘဲဥကိုအခြံ႕ခြာၿပီး အစိတ္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။
၂။ ဝက္သား ( ႏွစ္သက္ရာအသားအသုံးျပဳႏိုင္ ) ကိုႏုပ္ႏုပ္စင္းၿပီး အရသာမႈန႔္ ထည့္နယ္ထားေပးပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေပးပါ။
၄။ ဆီသပ္ဖို႔အတြက္ ဆီထည့္ပါ။ ဆီဆူလာၿပီဆိုမွ ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ ဆီသပ္ပါ။ ၿပီးေနာက္ ဝက္သားထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ခ႐ုဆီ ညႇပ္ထားေသာင႐ုတ္သီးစိမ္း ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ေရခမ္းၿပီဆိုမွ ေဆးဘဲဥထည့္ ပင္စိမ္းအုပ္ၿပီး ၃မိနစ္ခန႔္ ဆက္လက္ၿပီး မီးအပူေပးထားပါ။
၆။ ၃မိနစ္ျပည့္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဝက္သားေဆးဘဲဥေၾကာ္ေလးကို အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

နူးနူးညံ့ညံ့ဆေးဘဲဥနဲ့ တောက်တောက်စင်းအသားကြော်လေးကို အပီဆွဲဖို့ ဝက်သားဆေးဘဲဥကြော် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ဆေးဘဲဥ
၂။ ဝက်သား (သို့) နှစ်သက်ရာအသား
၃။ အရသာမှုန့်
၄။ ကြက်သွန်ဖြူ
၅။ ပဲငံပြာရည်
၆။ ခရုဆီ
၇။ ငရုတ်သီးစိမ်း
၈။ ပင်စိမ်း

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဆေးဘဲဥကိုအခွံ့ခွာပြီး အစိတ်လေးများစိတ်ထားပါ။
၂။ ဝက်သား ( နှစ်သက်ရာအသားအသုံးပြုနိုင် ) ကိုနုပ်နုပ်စင်းပြီး အရသာမှုန့် ထည့်နယ်ထားပေးပါ။
၃။ ကြက်သွန်ဖြူကို ညက်နေအောင်ထောင်းထားပေးပါ။
၄။ ဆီသပ်ဖို့အတွက် ဆီထည့်ပါ။ ဆီဆူလာပြီဆိုမှ ထောင်းထားသောကြက်သွန်ဖြူကိုထည့် ဆီသပ်ပါ။ ပြီးနောက် ဝက်သားထည့်ပါ။ ပဲငံပြာရည်အကြည် ခရုဆီ ညှပ်ထားသောငရုတ်သီးစိမ်း ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ကြော်ပေးပါ။
၅။ ရေခမ်းပြီဆိုမှ ဆေးဘဲဥထည့် ပင်စိမ်းအုပ်ပြီး ၃မိနစ်ခန့် ဆက်လက်ပြီး မီးအပူပေးထားပါ။
၆။ ၃မိနစ်ပြည့်ပြီဆိုရင်တော့ ဝက်သားဆေးဘဲဥကြော်လေးကို အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

88 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.