ၾကက္ေတာင္ပံ ဆိုင္ေၾကာ္နည္း

ဆိုင္ေၾကာ္ၾကက္ေတာင္ပံေလးကို အိမ္မွာပဲ ပူပူေႏြးေႏြးအဝဆြဲဖို႔ ၾကက္ေတာင္ပံ ဆိုင္ေၾကာ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၾကက္အေတာင္ပံကို ႏွစ္ပိုင္းခုတ္ ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးထားပါ။
၂။ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္၊ chili sauce ( အစပ္ပိုေကာင္းတယ္ )၊ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန႔္၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္၊ ဆား၊ အရသာမႈန႔္ အနည္းငယ္၊ ပ်ားရည္၊ ခ႐ုဆီ၊ ခ်င္း/ၾကက္သြန္ျဖဴ/ နႏြင္းတတ္နဲနဲထည့္ေထာင္းထားပါ။
၃။ အားလုံးကို ၾကက္ေတာင္ပံႏွင့္ေရာနယ္ပီး အနည္းဆုံး၁နာရီေလာက္ ထားပါ။
၄။ အထဲကို အႏွစ္ေတြဝင္သြားပီဆို အိုးကိုအပူေပး၊ ဆီကိုအနည္းဆုံး အိုးကပ္ထည့္ပါ။ မီးခပ္ေအးေအးျဖင့္ အိုးအျပည့္ထည့္ပီးကင္ပါ။
၅။ တစ္ဖက္ကို ၇မိနစ္ေလာက္ကင္ပီး တစ္ဖက္ျပန္လွန္။ ၅မိနစ္ေလာက္ကင္။ မက်က္ေသးရင္ နည္းနည္းထပ္ကင္ေပးၿပီးရင္ ရပါၿပီ။
၆။ အေပၚက မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အလွဆင္ႏိူင္ပါတယ္။

ခုဆိုရင္ေတာ့ ပ်ားရည္ၾကက္ေတာင္ပံပူပူေလးကို အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ဆိုင်ကြော်ကြက်တောင်ပံလေးကို အိမ်မှာပဲ ပူပူနွေးနွေးအဝဆွဲဖို့ ကြက်တောင်ပံ ဆိုင်ကြော်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပြင်ဆင်ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကြက်အတောင်ပံကို နှစ်ပိုင်းခုတ် ရေပြောင်အောင်ဆေးထားပါ။
၂။ ပဲငံပြာရည် အပျစ်၊ chili sauce ( အစပ်ပိုကောင်းတယ် )၊ ငရုတ်သီးအစိမ်းမှုန့်၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ ဆား၊ အရသာမှုန့် အနည်းငယ်၊ ပျားရည်၊ ခရုဆီ၊ ချင်း/ကြက်သွန်ဖြူ/ နနွင်းတတ်နဲနဲထည့်ထောင်းထားပါ။
၃။ အားလုံးကို ကြက်တောင်ပံနှင့်ရောနယ်ပီး အနည်းဆုံး၁နာရီလောက် ထားပါ။
၄။ အထဲကို အနှစ်တွေဝင်သွားပီဆို အိုးကိုအပူပေး၊ ဆီကိုအနည်းဆုံး အိုးကပ်ထည့်ပါ။ မီးခပ်အေးအေးဖြင့် အိုးအပြည့်ထည့်ပီးကင်ပါ။
၅။ တစ်ဖက်ကို ၇မိနစ်လောက်ကင်ပီး တစ်ဖက်ပြန်လှန်။ ၅မိနစ်လောက်ကင်။ မကျက်သေးရင် နည်းနည်းထပ်ကင်ပေးပြီးရင် ရပါပြီ။
၆။ အပေါ်က မိမိကြိုက်နှစ်သက်ရာ အလှဆင်နိူင်ပါတယ်။

ခုဆိုရင်တော့ ပျားရည်ကြက်တောင်ပံပူပူလေးကို အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

247 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.