ငါးဖယ္ေပါင္း ျပဳလုပ္နည္း

ႏူးည့ံအိေမႊးတဲ႔ ငါးဖယ္ေပါင္းထုပ္ထုပ္ေလးကို အဝဆြဲဖို႔ ငါးဖယ္ေပါင္း ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလုိက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးဖယ္
၂။ ငရုတ္သီးစိမ္း
၃။ နႏြင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ (သို႔) ဟင္းခတ္မႈန္႔ (သို႔) ၾကက္သားမႈန္႔
၄။ သံပုရာသီး
၅။ ငံျပာရည္
၆။ ပူဒီနာ (သို႔) ပူတီနံ (သို႔) ပူစီနံ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးဖယ္ကို ဆႏြင္း ဆား အခ်ိဳမႈန႔္ င႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီး ေထာင္းေပးပါ။
၂။ ေပါင္းရလြယ္ေအာင္ အကုန္လုံးကို စုၿပီး အေတာင့္ရွည္သ႑ာန္ ေဖာ္ၿပီး ေပါင္းအိုးအလယ္ကန႔္အသုံးျပဳကာ ၄၀မိနစ္ခန႔္ေပါင္းေပးပါ။
၃။ ရလွ်င္ အဝိုင္းပုံစံ မထူမပါးပုံစံလွီးထားေပးပါ။
၄။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုျပဳတ္ၿပီးေထာင္းထားေပးပါ။
၅။ အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ဖို႔အတြက္ ငါးဖယ္ေပါင္းတုန္းကထြက္လာတဲ့ အရည္ကိုယူပါ။ မီးဖိုေပၚမွာ ဆူေအာင္ျပန္တည္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
၆။ ရလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ င႐ုတ္သီးရယ္ သံပုရာရည္ ငံျပာရည္ ၾကက္သားမႈန႔္ ထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ငါးဖယ္ေပါင္းအေပၚမွ ဆမ္း ပူတီနံေလးအုပ္။

ေဟာ…ဒါဆို အရသာရွိတဲ့ ငါးဖယ္ေပါင္းေလးစားလို႔ရပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

နူးညံ့အိမွှေးတဲ့ ငါးဖယ်ပေါင်းထုပ်ထုပ်လေးကို အဝဆွဲဖို့ ငါးဖယ်ပေါင်း ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ငါးဖယ်
၂။ ငရုတ်သီးစိမ်း
၃။ နနွင်း၊ ဆား၊ အချိုမှုန့် (သို့) ဟင်းခတ်မှုန့် (သို့) ကြက်သားမှုန့်
၄။ သံပုရာသီး
၅။ ငံပြာရည်
၆။ ပူဒီနာ (သို့) ပူတီနံ (သို့) ပူစီနံ

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ငါးဖယ်ကို ဆနွင်း ဆား အချိုမှုန့် ငရုတ်ကောင်းထည့်ပြီး ထောင်းပေးပါ။
၂။ ပေါင်းရလွယ်အောင် အကုန်လုံးကို စုပြီး အတောင့်ရှည်သဏ္ဍာန် ဖော်ပြီး ပေါင်းအိုးအလယ်ကန့်အသုံးပြုကာ ၄၀မိနစ်ခန့်ပေါင်းပေးပါ။
၃။ ရလျှင် အဝိုင်းပုံစံ မထူမပါးပုံစံလှီးထားပေးပါ။
၄။ ငရုတ်သီးစိမ်းကိုပြုတ်ပြီးထောင်းထားပေးပါ။
၅။ အချဉ်ရည်ဖျော်ဖို့အတွက် ငါးဖယ်ပေါင်းတုန်းကထွက်လာတဲ့ အရည်ကိုယူပါ။ မီးဖိုပေါ်မှာ ဆူအောင်ပြန်တည်ပြီး အအေးခံထားပါ။
၆။ ရလျှင် ထောင်းထားတဲ့ ငရုတ်သီးရယ် သံပုရာရည် ငံပြာရည် ကြက်သားမှုန့် ထည့်ပြီးမွှေပါ။ ငါးဖယ်ပေါင်းအပေါ်မှ ဆမ်း ပူတီနံလေးအုပ်။

ဟော…ဒါဆို အရသာရှိတဲ့ ငါးဖယ်ပေါင်းလေးစားလို့ရပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

812 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.