ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္နည္း

အိမ္မွာေနရင္းနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့
ႏို႔ (Whole Milk) – ၂ ခြက္ခြဲ ( ၅၆ဝ မီလီလီတာ)
ႏို႔မႈန္႔ – စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း (မထည့္လည္းရပါတယ္)
ဒိန္ခ်ဥ္ (အလွ်င္) – စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပထမဆုံးအေနနဲ႔
၁။ ဒိန္ခ်ဥ္ အခဲခံမည့္ခြက္ ( ဖန္ပုလင္း၊ ေကာ္ဘူး၊ ေျမအိုး၊ စဥ့္ရည္သုတ္အိုး စသျဖင့္တို႔)ကို သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး (လိုအပ္ပါက ေရပူတြင္ျပဳတ္ၿပီး ပိုးသတ္ပါ၊ ေကာ္ဘူးကို မျပဳတ္ရပါ)။ ေျခာက္ေသြ႕သန္႔စင္ေနပါေစ။
၂။ နို႔ကို ဆူေအာင္က်ိဳပါ။ တစ္မိနစ္ခန္႔ ဆက္ဆူေနပါေစ။
၃။က်ိဳထားတဲ့ႏို႔ကို အေႏြးခံပါ။ (115 ံF မွာ ရိွရပါမယ္)။ ႏို႔ ေႏြြးေနသင့္ပါတယ္။ ပူမေနရပါ။

၄။ဒိန္ခ်ဥ္ အခဲခံမည့္ခြက္ထဲကို နို႔မႈန္႔ထည့္ပါ။ ဒိန္ခ်ဥ္အလွ်င္ထည့္ပါ။ ႏို႔ရည္ေႏြးေႏြးကို ေလာင္းထည့္ၿပီး ေသခ်ာႏွံ႔စပ္သြားေအာင္ သစ္သားဇြန္းျဖင့္ ညႇင္သာစြာေမႊေပးပါ။
၅။ႏို႔အိုးေလးကို Oven ထဲထည့္ၿပီး မီးသီးေလးဖြင့္ထားလိုက္တယ္။ ေန႔လယ္ ၁၁ နာရီကလုပ္တာ ညေန ၆ နာရီမွာ ခဲေနပါၿပီ။
၆။ Oven ကိုမသံုးခ်င္ရင္ ႏို႔အေရာကို သန္႔ရွင္းစင္ၾကယ္ၿပီး ပိုးသတ္ထားတဲ့ ဖန္ပုလင္း၊ ဖန္ခြက္ ထဲထည့္ပါ။ အဲဒါကိုမွ တစ္ခါ အိုးတစ္ခုထဲထည့္ပါ။ ၃ ပံု ၂ ပံု သို႔မဟုတ္ လည္ပင္းနားေရာက္တဲ့အထိ ေရေႏြးျဖည့္ပါ။ အိုးအဖံုးကို လံုေနေအာင္ ဖံုးထားပါ။ မ်က္ႏွာသုတ္ပဝါထူထူနဲ႔ ပတ္ထားပါ။ (ေအးေသာေဒသမ်ားအတြက္)

၇။ ဘယ္နည္းလမ္းကိုပဲသံုးသံုး အပူခ်ိန္ 115 ံF မွာ ၄-၈ နာရီ ရိွေနရပါတယ္။

၈။ ခြက္ကို ေစာင္းငဲ့ၾကည့္လို႔ ဒိန္ခ်ဥ္က ခြက္နဲ႔ကပ္ေနတယ္ဆိုရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ပါၿပီ။

၉။ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အေပ်ာ့၊ အမာ အေနအထားရတဲ့အထိ ၃-၉ နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားပါ။ အေအးခံေနစဥ္မွာ ပိုၿပီးပ်စ္လာပါတယ္။
ႏို႔ ဘာလို႔ မခဲရတယ္ . . . ။
ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္မည့္ အပူခ်ိန္မရိွဘဲ ေအးေနလို႔၊ ႏို႔ပူေနစဥ္မွာ အလွ်င္ကိုထည့္မိလို႔၊ နို႔နဲ႔ အလွ်င္ကို ေသခ်ာသမေအာင္ မေမႊေပးမိလို႔၊ အခဲခံမည့္ ခြက္ကို ေဆးေၾကာစဥ္မွာ ဆပ္ျပာကို ေျပာင္စင္ေအာင္ မေဆးမိလို႔၊ ရက္ၾကာေနတဲ့ ႏို႔အလွ်င္ကို အသံုးျပဳမိလို႔ စတဲ့အေၾကာင္းမ်ားေၾကာင့္ ႏို႔မခဲ ႏိုင္ပါ။
ဒိန္ခ်ဥ္ ရည္ရႊတ္ပတ္ျဖစ္ရတာကေတာ့ . . . ။
အလွ်င္ကို လိုအပ္သည္ထက္ပိုသံုးမိလို႔၊ အပူခ်ိန္က လိုအပ္သည္ထက္ျမင့္ေနလို႔၊ အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ကာလကို လိုအပ္သည္ထက္ ပိုၿပီးအၾကာႀကီးထားလို႔။
ဒိန္ခ်ဥ္ တင္းတင္းေလးမျဖစ္ဘဲ ေပ်ာ့ၿပဲႀကီးျဖစ္ရတာကေတာ့ . . . ။
အလွ်င္ကို လိုအပ္သည္ထက္ ေလွ်ာ့ထည့္မိလို႔၊ အပူခ်ိန္က လိုအပ္သည္ထက္ နိမ့္ေနလို႔၊ အခ်ဥ္ေဖာက္တဲ့ကာလ တိုလြန္းလို႔၊ နို႔ကို ဆူလာသည္အထိ အပူမေပးမိလို႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္ေနတဲ့ ကာလအတြင္းမွာ ခြက္ကို ေစာင္းၾကည့္၊ လႈပ္ၾကည့္မိလို႔ပါ။
ကဲ…ဒီလိုဆိုရင္ေတာ့ အိမ္မွာ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေလးလုပ္စားၾကည့္ပါအုံးေနာ္။


Ref;FOODIE

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.