အခ်ိန္ ၂ မိနစ္ေလာက္ေပးၿပီး ကိတ္မုန္႔ေလးဖုတ္ၾကမယ္

ဂိမ္းေဆာ့ေနလို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အလုပ္လုပ္ေနလို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ႐ုပ္ရွင္ၾကည့္ေနလို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အိပ္မရလို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ ညႀကီးသန္းေခါင္ အိပ္မရတဲ့အခါ တစ္ခုခုကို စားခ်င္ဝါးခ်င္စိတ္ ေပၚမိၾကလားမသိဘူး။ သန္းေခါင္ခ်ိန္ႀကီးမွာ ဗိုက္ဆာလာရင္ ရွိတဲ့ေခါက္ဆြဲေလးပဲ ျပဳတ္စားေနရတာ ပ်င္းဖို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဒီတစ္ခါ ၾကာခ်ိန္ (၂) မိနစ္ဝန္းက်င္ပဲ ေပးရမယ့္ ေခ်ာကလက္မုန႔္ ဖုတ္နည္းေလးကို သိရမယ္ဆိုရင္ေကာ စိတ္ဝင္စားၾကလား။ ဒီမုန႔္ေလးကို ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ microwave မီးဖိုတစ္လုံး ရွိဖို႔ေတာ့လိုပါတယ္။

လိုအပ္တာေတြကေတာ့

ဘက္စုံသုံးဂ်ဳံမႈန႔္ (၁/၄) ခြက္၊ မုန႔္ဖုတ္ဆိုဒါမႈန႔္ (၁/၂) ဇြန္း၊ မုန႔္ဖုတ္ေပါင္ဒါမႈန႔္ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ႏို႔ေခ်ာကလက္ျပား (၁/၄) ခြက္၊ ႏြားႏို႔ (၁/၄) ခြက္၊ ပန္းသီးေဆာ့စ္ (၁/၄) ခြက္၊ ဗနီလာအႏွစ္ (၁/၂) ဇြန္း၊ ကိုကိုးမႈန႔္ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္ဥ (၁) လုံး၊ သၾကား (၂) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

အရင္ဆုံး ေႂကြပန္းကန္အထူ တစ္လုံးထဲမွာ ႏြားႏို႔နဲ႔ ႏို႔ေခ်ာကလက္ျပားေလးေတြကို ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ထဲမွာ (၁) မိနစ္ခန႔္ အပူေပးၿပီး အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ လုပ္လိုက္ပါ။

ရလာမယ့္ ေခ်ာကလက္အႏွစ္ထဲမွာ ဗနီလာအႏွစ္ရယ္၊ သၾကားရယ္၊ ကိုကိုးမႈန႔္ရယ္၊ ပန္းသီးေဆာ့စ္ရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဘက္စုံသုံးဂ်ဳံမႈန႔္ရယ္၊ မုန႔္ဖုတ္ဆိုဒါမႈန႔္ရယ္၊ မုန႔္ဖုတ္ေပါင္ဒါရယ္ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုလည္း မုန႔္ႏွစ္ခြက္ထဲ ေဖာက္ထည့္ၿပီး ခေလာက္ေပးလိုက္ပါဦး။

ၿပီးရင္ေတာ့ အဝက်ယ္တဲ့ ေႂကြမတ္ခြက္အႀကီးတစ္လုံးကို ေထာပတ္ဆီနည္းနည္း သုတ္လိမ္းလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနကရတဲ့ မုန႔္ႏွစ္ကို မတ္ခြက္ထဲေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ မတ္ခြက္ေအာက္မွာ ေႂကြပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ခံၿပီး မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္မီးဖိုထဲ ထည့္လိုက္ပါ။

Timer ကိုေတာ့ (၂) မိနစ္ေပးထားလိုက္ပါ။ (၂) မိနစ္ျပည့္လို႔ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ မီးဖိုတံခါးကို ဖြင့္လိုက္ခ်ိန္မွာ စားခ်င့္စဖြယ္ ေခ်ာကလက္ကိတ္ေလးကို ေတြ႕ျမင္ရမွာပါ။ အေပၚကေန ေခ်ာကလက္ ခရင္မ္ေလးဆမ္း၊ ဘယ္ရီသီးေလး (၄) (၅) လုံးေလာက္ကို တင္ေပးလိုက္ရင္ေတာ့ ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႔ သိပ္လိုက္ဖက္တဲ့ ညလယ္စာ ကိတ္ေလးတစ္လုံးကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။


Ref;FOODIE

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.