ၾကက္ကခ်င္ခ်က္နည္း

ဖက္ရြက္နံ႔ေလးေမႊးၿပီး နူးည့ံခ်ိဳစပ္ေနတဲ့ ၾကက္ကခ်င္ခ်က္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
-ရွမ္းနံနံ လက္ ၂ ဆုပ္ခန္႔ (ပါးပါးလွီး)
-ဖက္ဖယ္ရြက္ လက္ ၂ ဆုပ္ခန္႔ (ပါးပါးလွီး)
-ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီး ၃စိပ္ (ပါးပါးစိပ္)
-ၾကက္သြန္ျဖဴ ၈မႊာ ခန္႔ ဓားျပားရိုက္
-ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ေတာင့္ ခန္႔ ပါးပါး လွီး
-ဆား လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၃ဇြန္း
-ဆီ အနည္းငယ္
– ေရ လီတာဝက္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၾကက္ကင္တေကာင္ကို အရိုးအသား မ်ားကို လက္ျဖင့္ ဖဲ့ပါ။
၂။ အထက္ပါ ပါဝင္ပစၥည္း မ်ားႏွင့္ ၾကက္သား ကို ေရာပီး ေရခမ္းသည္ အထိ ခ်က္ပါ။
၃။ မိမိ အႀကိဳက္ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ၾကက္သား မႈန္႔ ထည့္ပါ။
၄။ က်က္သြား ရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာ ဖက္ေပၚ တင္ပီး ရွမ္း ဆန္စီးစီး ေလး နဲ႔ တည့္ခင္းၿပီး အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္နုိင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ဖက်ရွက်နံ့လေးမွှေးပြီး နူးညံ့ချိုစပ်နေတဲ့ ကြက်ကချင်ချက်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
-ရှမ်းနံနံ လက် ၂ ဆုပ်ခန့် (ပါးပါးလှီး)
-ဖက်ဖယ်ရွက် လက် ၂ ဆုပ်ခန့် (ပါးပါးလှီး)
-ချဉ်စော်ခါးသီး ၃စိပ် (ပါးပါးစိပ်)
-ကြက်သွန်ဖြူ ၈မွှာ ခန့် ဓားပြားရိုက်
-ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၀တောင့် ခန့် ပါးပါး လှီး
-ဆား လက်ဖက်ရည် ဇွန်း ၃ဇွန်း
-ဆီ အနည်းငယ်
– ရေ လီတာဝက်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကြက်ကင်တကောင်ကို အရိုးအသား များကို လက်ဖြင့် ဖဲ့ပါ။
၂။ အထက်ပါ ပါဝင်ပစ္စည်း များနှင့် ကြက်သား ကို ရောပီး ရေခမ်းသည် အထိ ချက်ပါ။
၃။ မိမိ အကြိုက် အချိုမှုန့်၊ ကြက်သား မှုန့် ထည့်ပါ။
၄။ ကျက်သွား ရင်တော့ ငှက်ပျော ဖက်ပေါ် တင်ပီး ရှမ်း ဆန်စီးစီး လေး နဲ့ တည့်ခင်းပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; myanmarfood

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.