ၾကက္ေျခေထာက္ေထာင္းနည္း

ဂြၽတ္ဂြၽတ္နဲ႔ ထုပ္ထုပ္ေလးဝါးလို႔ေကာင္းတဲ့ ၾကက္ေျခေထာက္ေထာင္းနည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ေျခေထာက္
၂။ ခ်င္း(ဂ်င္း)
၃။ ရွာလကာရည္
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၅။ င႐ုတ္သီး
၆။ ထန္းလ်က္
၇။ ပုစြန္ေျခာက္
၈။ ငံျပာရည္
၉။ အခ်ိဳမႈန႔္
၁၀။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၁၁။ ရွမ္းနံနံ (သို႔) တ႐ုတ္နံနံ
၁၂။ ေျမပဲေလွာ္
၁၃။ သံပုရာသီး

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၾကက္ေျခေထာက္ကို ဂ်င္းထုေထာင္းၿပီး ေရထည့္ ရွာလကာရည္နည္းနည္းထည့္ၿပီး ႏူးတဲ့ထိျပဳတ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီ၊း ထန္းလ်က္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေတြကို ေထာင္း ထားပါ။
၃။ ငံျပာရည္ နဲ႔ အခ်ိဳမႈန႔္ထည့္ပါ။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုလွီးၿပီးထည့္ပါ။ ေနာက္ဆုံး ရွမ္းနံနံ သို႔ တ႐ုတ္နံနံ ထည့္လိုက္ပါ။ ေျမပဲေလွာ္ ႏွစ္သက္ရင္ထည့္ပါ။ သံပရာသီး ညႇစ္ပါ။

ဒါဆိုရင္ေတာ့ ထိုင္းစတိုင္လ္ ၾကက္ေျခေထာက္ေထာင္းနည္းကို အရသာရွိရွိသုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ဂျွတ်ဂျွတ်နဲ့ ထုပ်ထုပ်လေးဝါးလို့ကောင်းတဲ့ ကြက်ခြေထောက်ထောင်းနည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ကြက်ခြေထောက်
၂။ ချင်း(ဂျင်း)
၃။ ရှာလကာရည်
၄။ ကြက်သွန်ဖြူ
၅။ ငရုတ်သီး
၆။ ထန်းလျက်
၇။ ပုစွန်ခြောက်
၈။ ငံပြာရည်
၉။ အချိုမှုန့်
၁၀။ ခရမ်းချဉ်သီး
၁၁။ ရှမ်းနံနံ (သို့) တရုတ်နံနံ
၁၂။ မြေပဲလှော်
၁၃။ သံပုရာသီး

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ကြက်ခြေထောက်ကို ဂျင်းထုထောင်းပြီး ရေထည့် ရှာလကာရည်နည်းနည်းထည့်ပြီး နူးတဲ့ထိပြုတ်ထားပါ။
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီ၊း ထန်းလျက်၊ ပုဇွန်ခြောက်တွေကို ထောင်း ထားပါ။
၃။ ငံပြာရည် နဲ့ အချိုမှုန့်ထည့်ပါ။
၄။ ခရမ်းချဉ်သီး ကိုလှီးပြီးထည့်ပါ။ နောက်ဆုံး ရှမ်းနံနံ သို့ တရုတ်နံနံ ထည့်လိုက်ပါ။ မြေပဲလှော် နှစ်သက်ရင်ထည့်ပါ။ သံပရာသီး ညှစ်ပါ။

ဒါဆိုရင်တော့ ထိုင်းစတိုင်လ် ကြက်ခြေထောက်ထောင်းနည်းကို အရသာရှိရှိသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.