မိႈပင္စိမ္း အစပ္ခ်က္နည္း

ဒီကေန႔တင္ျပမည့္အေၾကာင္းကေတာ့ သက္သက္လြတ္စားမည့္သူမ်ားအတြက္ အိမ္တြင္ ထင္မိန္ၿမိန္ျဖစ္ေစမည့္ မႈိႏွင့္ ပင္စိမ္း႐ြက္အစပ္ခ်က္နည္း ေလးကို တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တာေတြကေတာ့ ….

ေကာက္႐ိုးမႈိ

ခရမ္းခ်ဥ္သီး

ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္နီ

ပင္စိမ္း႐ြက္

င႐ုတ္သီးစိမ္း

ဆား

နႏြင္းမႈန႔္

ပဲငံျပာရည္

ဟင္းခတ္မႈန႔္ ႏွင့္

ဆီ တို႔လိုအပ္ပါတယ္ေနာ္။

ပထမဦးဆုံး ေကာက္႐ိုးမႈိ အလုံးေလးေတြကို သန႔္ရွင္းေရးလုပ္ၿပီး ေလးစိတ္ရေအာင္ လွီးထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မထူမပါးေလး လွီးထားေပးပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို အခြံႏႊာ ေရေဆးၿပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း အညႇာေႁခြ၊ ေရေဆးၿပီး မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားပါ။ ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးၿပီး အၫြန႔္ေလးေတြနဲ႔ အ႐ြက္ေလးေတြ ေႁခြထားပါ။

မီးဖိုေပၚ ဒယ္အိုးတင္ၿပီး ဆီထည့္လိုက္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းမႈန႔္အနည္းငယ္ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ၿပီး မီးအားေလွ်ာ့ၿပီး ဆီသတ္လိုက္ပါ။

ၿပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းၿပီဆိုရင္ ေလးစိတ္လွီးထားတဲ့ မႈိေလးေတြထည့္ပါ။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန႔္၊ ပဲငံျပာရည္ ထည့္ၿပီး အားလုံးသမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးအဖုံးအုပ္ၿပီး ဆက္တည္ထားေပးပါ။

မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာရင္ ဒယ္အိုးအဖုံးဖြင့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။ မႈိႏူး မႏူးၾကည့္ပါ။ မႈိမႏူးေသးရင္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ ဖ်န္းထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္ခ်က္ပါ။ ၿပီးေနာက္ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး အရသာထပ္ျဖည့္ပါ။

ေနာက္ဆုံးမွ ပင္စိမ္း႐ြက္ေလးကို မႈိေပၚမွာ အုပ္လိုက္ၿပီးလွ်င္ အနံ႔အရသာႏွင့္ျပည့္စုံတဲ့ မႈိႏွင့္ပင္စိမ္း႐ြက္အစပ္ခ်က္ေလးကို ထမင္းပူပူႏွင့္ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။


Ref;FOODIE

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.