မႈိကင္နည္း

မႈိေၾကာ္၊ မႈိခ်က္စားတာရိုးေနရင္ နူးည့ံခ်ိဳေမႊးအိၿပီး အရမ္း စားေကာင္းတဲ့ မႈိကင္နည္း ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မႈိ
၂။ ေထာပတ္
၃။ ငရုတ္ေကာင္း
၄။ ၾကက္သားမႈန္႔

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ နွစ္သက္ရာမႈိ ကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး စားရလြယ္ေအာင္ အပိုင္းေလးေတြျဖတ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးေပၚတြင္ ေထာပတ္ဆီေလးသုပ္၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သားမႈန့္ေလးျဖဴျပီး မႈိနမ္းရုံ အိရုံသာ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ကင္ေပးပါ။
၃။ အခ်ဥ္က မန္က်ည္းအရည္ထဲကို ငံျပာရည္၊ ဂ်င္း(ခ်င္း)ရည္ ေထာင္းထားေသာငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သားမႈန့္ ထည့္ျပီးေဖ်ာ္လို႔ရပါတယ္။
ခုဆိုရင္ေတာ့ ႏူးည့ံခ်ိဳေမႊးတဲ့ မႈိကင္ေလးကို အရသာရွိရွိသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

မှိုကြော်၊ မှိုချက်စားတာရိုးနေရင် နူးညံ့ချိုမွှေးအိပြီး အရမ်း စားကောင်းတဲ့ မှိုကင်နည်း ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ မှို
၂။ ထောပတ်
၃။ ငရုတ်ကောင်း
၄။ ကြက်သားမှုန့်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ နှစ်သက်ရာမှို ကို ထက်ခြမ်းခြမ်းပြီး စားရလွယ်အောင် အပိုင်းလေးတွေဖြတ်ထားပါ။
၂။ ဒယ်အိုးပေါ်တွင် ထောပတ်ဆီလေးသုပ်၊ ငရုတ်ကောင်း၊ ကြက်သားမှုန့်လေးဖြူပြီး မှိုနမ်းရုံ အိရုံသာ ဟိုဘက်ဒီဘက်လှန်ကင်ပေးပါ။
၃။ အချဉ်က မန်ကျည်းအရည်ထဲကို ငံပြာရည်၊ ဂျင်း(ချင်း)ရည် ထောင်းထားသောငရုတ်သီးစိမ်း ကြက်သားမှုန့် ထည့်ပြီးဖျော်လို့ရပါတယ်။
ခုဆိုရင်တော့ နူးညံ့ချိုမွှေးတဲ့ မှိုကင်လေးကို အရသာရှိရှိသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.