သုံးထပ္သားဆလပ္ထုတ္ ျပဳလုပ္နည္း

ဝက္ဆလပ္ထုတ္ေလးကို အိမ္မွာအဝဆြဲဖို႔ သုံးထပ္သားဆလပ္ထုတ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆလပ္႐ြက္
၂။ သုံးထပ္သား
၃။ င႐ုတ္သီးစိမ္း
၄။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၆။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္
၇။ ကိုရီးယားင႐ုတ္အႏွစ္
၈။ ႏွမ္းဆီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္၊ ခ႐ုဆီ

.ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္၊့ ခ႐ုဆီ ေရာၿပီး ေဆာ့စ္ေဖ်ာ္ေပးရမယ္။
၂။ သုံးထပ္သားနဲ႔ေဆာ့စ္ ေရာၿပီး၁၅မိနစ္ခန႔္ ႏွပ္ထားေပးပါ။
၃။ အိုးပူေအာင္ထားၿပီး ဆီထည့္ ႏွပ္ထားေသာသုံးထပ္သားကို ေၾကာ္ေပးပါ။ ( ကင္လည္းရပါတယ္ )
၄။ ဆလပ္႐ြက္ေပၚ ေၾကာ္ထားတဲ့သုံးထပ္သားကိုတင္ င႐ူတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္အႏွစ္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ထည့္ၿပီး အရသာရွိတဲ့ သုံးထပ္သားဆလပ္ထုပ္ေလးစားလို႔ရပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ဝက်ဆလပ်ထုတ်လေးကို အိမ်မှာအဝဆွဲဖို့ သုံးထပ်သားဆလပ်ထုတ် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
၁။ ဆလပ်ရွက်
၂။ သုံးထပ်သား
၃။ ငရုတ်သီးစိမ်း
၄။ ကြက်သွန်မြိတ်
၅။ ကြက်သွန်ဖြူ
၆။ ပဲငံပြာရည်အကြည်
၇။ ကိုရီးယားငရုတ်အနှစ်
၈။ နှမ်းဆီ၊ ဆား၊ သကြား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့်၊ ခရုဆီ

.ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ နှမ်းဆီ၊ ဆား၊ သကြား၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန်၊့ ခရုဆီ ရောပြီး ဆော့စ်ဖျော်ပေးရမယ်။
၂။ သုံးထပ်သားနဲ့ဆော့စ် ရောပြီး၁၅မိနစ်ခန့် နှပ်ထားပေးပါ။
၃။ အိုးပူအောင်ထားပြီး ဆီထည့် နှပ်ထားသောသုံးထပ်သားကို ကြော်ပေးပါ။ ( ကင်လည်းရပါတယ် )
၄။ ဆလပ်ရွက်ပေါ် ကြော်ထားတဲ့သုံးထပ်သားကိုတင် ငရူတ်သီးစိမ်း ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်အနှစ် ကြက်သွန်မြိတ် ထည့်ပြီး အရသာရှိတဲ့ သုံးထပ်သားဆလပ်ထုပ်လေးစားလို့ရပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.