မာလာငါးေပါင္း ျပဳလုပ္နည္း

ႏူးညံံ့ခ်ိဳေမႊးေနတဲ့ ငါးအသားလႊာေလးကို ၿမိန္ၿမိန္စားဖို႔ မာလာငါးေပါင္း ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ တီလားဗီးယား (သို႔) ကကတစ္
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀တက္ ဒါးျပား႐ိုက္၊
၃။ ဂ်င္း (ခ်င္း) လက္တစ္ဆစ္ ပါးပါးရွည္ရွည္လွီး
၄။ ၾကက္သြန္မိတ္ ၁၀ေခ်ာင္း ပါးပါးလွီး
၅။ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
၆။ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
၇။ တ႐ုတ္မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
၈။ င႐ုတ္ေကာင္း၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္၊
၉။ င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း ထမင္းစားဇြန္း၃ဇြန္း
၁၀။ ပဲငပိ အငန္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၁၁။ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
၁၂။ ရွာလကာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ တီလားဗီးယား သို႔မဟုတ္ ကကတစ္ ကို ဗိုက္ေဖာက္အူထုတ္ ေဆးေၾကာသန႔္စင္ၿပီး ႏွစ္ဖက္လုံး ဒါးရာေပး ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန႔္ နယ္ၿပီး ႏွစ္ထပ္ေပါင္းအိုးမွာ တဖက္ကို ၁၅မိနစ္ခန႔္ေပါင္းပါ။

၂။ ဒယ္ထဲ ဆီထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းထည့္ ေမႊးလာရင္ င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း ထည့္၊ င႐ုတ္သီးက်က္ရင္ ပဲငပိ၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ရွာလကာရည္ ထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း ၊ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းထည့္ ၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ တ႐ုတ္မဆလာ ထည့္၊ အနံ႔ေမႊးလာရင္ ၾကက္သြန္မိတ္ ထည့္ၿပီး ငါးေပါင္းထားတဲ့အေပၚေလာင္းခ်ေပးပါ။ နံနံပင္ ႀကိဳက္ရင္ ပါးပါးလွီး ထည့္လို႔ရပါတယ္။

ခုဆိုရင္ေတာ့ မာလာငါးေပါင္းေလးကို အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

နူးညံံ့ချိုမွှေးနေတဲ့ ငါးအသားလွှာလေးကို မြိန်မြိန်စားဖို့ မာလာငါးပေါင်း ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
၁။ တီလားဗီးယား (သို့) ကကတစ်
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ ၁၀တက် ဒါးပြားရိုက်၊
၃။ ဂျင်း (ချင်း) လက်တစ်ဆစ် ပါးပါးရှည်ရှည်လှီး
၄။ ကြက်သွန်မိတ် ၁၀ချောင်း ပါးပါးလှီး
၅။ မြေပဲလှော်ထောင်း ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
၆။ နှမ်းလှော်ထောင်း ထမင်းစားဇွန်း၂ဇွန်း
၇။ တရုတ်မဆလာ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
၈။ ငရုတ်ကောင်း၊ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်၊
၉။ ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း ထမင်းစားဇွန်း၃ဇွန်း
၁၀။ ပဲငပိ အငန် ထမင်းစားဇွန်း တစ်ဇွန်း
၁၁။ ပဲငံပြာရည် အကြည် ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
၁၂။ ရှာလကာရည် ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း

ပြုလုပ်နည်း
၁။ တီလားဗီးယား သို့မဟုတ် ကကတစ် ကို ဗိုက်ဖောက်အူထုတ် ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး နှစ်ဖက်လုံး ဒါးရာပေး ဆား၊ဟင်းခတ်မှုန့် နယ်ပြီး နှစ်ထပ်ပေါင်းအိုးမှာ တဖက်ကို ၁၅မိနစ်ခန့်ပေါင်းပါ။

၂။ ဒယ်ထဲ ဆီထည့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်းထည့် မွှေးလာရင် ငရုတ်သီးခွဲခြမ်း ထည့်၊ ငရုတ်သီးကျက်ရင် ပဲငပိ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည် ရှာလကာရည် ထည့်၊ မြေပဲလှော်ထောင်း ၊နှမ်းလှော်ထောင်းထည့် ၊ ငရုတ်ကောင်း၊ တရုတ်မဆလာ ထည့်၊ အနံ့မွှေးလာရင် ကြက်သွန်မိတ် ထည့်ပြီး ငါးပေါင်းထားတဲ့အပေါ်လောင်းချပေးပါ။ နံနံပင် ကြိုက်ရင် ပါးပါးလှီး ထည့်လို့ရပါတယ်။

ခုဆိုရင်တော့ မာလာငါးပေါင်းလေးကို အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

 

Ref; asianfood

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.