ဂဏန္းမဆလာခ်ဥ္စပ္ ျပဳလုပ္နည္း

ရွဴးရွဴးရွဲရွဲနဲ႔ ဂဏန္းကို အပီဆြဲဖို႔ ဂဏန္းမဆလာခ်ဥ္စပ္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂဏန္း
၂။ ၾကက္သြန္နီ
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၄။ ဂ်င္း
၅။ ဆႏြင္းမႈန႔္
၆။ အေရာင္တင္မႈန႔္
၇။ င႐ုတ္သီးစိမ္း
၈။ ရွမ္းနံနံ
၉။ နံနံပင္
၁၀။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္
၁၁။ မန္က်ည္းရည္
၁၂။ မဆလာ
၁၄။ ဆီ
၁၅။ ဘဲဥ

ျပဳလုပ္နည္း
– ပထမဆုံးအေနနဲ႔ ဂဏန္းကိုေရဆင္ေအာင္ေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
– ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း တို႔ကိုညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
– ဘဲဥကိုေၾကေနေအာင္ခေလာက္ထားပါ။
– ရွမ္းနံနံ နံနံပင္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ကိုေႁခြ၍ ေရေဆးပီးစစ္ထားပါ။
– မန္က်ည္းရည္ကိုေဖ်ာ္ထားပါ။
– ဒယ္အိုးထဲသို႔ဆီထည့္ၿပီး နႏြင္းမႈန႔္ အေရာင္တင္မႈန႔္ တို႔ျဖင့္ဆီသတ္ပါ။
– ေမႊးနံ႔ထြက္လာလွ်င္ ဂဏန္း မဆလာ ဘဲဥတို႔ကိုထည့္ၿပီးဆီျပန္သတ္ပါ။
-အခ်ိဳအငံထည့္၍မန္က်ည္းရည္အေနေတာ္ေလာင္းထည့ိ္ပါ
-ဆူလာလွ်င္ အေမႊးအႀကိဳင္အ႐ြက္မ်ားထည့္ၿပီး အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ရှူးရှူးရှဲရှဲနဲ့ ဂဏန်းကို အပီဆွဲဖို့ ဂဏန်းမဆလာချဉ်စပ် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ ဂဏန်း
၂။ ကြက်သွန်နီ
၃။ ကြက်သွန်ဖြူ
၄။ ဂျင်း
၅။ ဆနွင်းမှုန့်
၆။ အရောင်တင်မှုန့်
၇။ ငရုတ်သီးစိမ်း
၈။ ရှမ်းနံနံ
၉။ နံနံပင်
၁၀။ ပျဉ်းတော်သိမ်းရွက်
၁၁။ မန်ကျည်းရည်
၁၂။ မဆလာ
၁၄။ ဆီ
၁၅။ ဘဲဥ

ပြုလုပ်နည်း
– ပထမဆုံးအနေနဲ့ ဂဏန်းကိုရေဆင်အောင်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။
– ကြက်သွန်နီ ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း တို့ကိုညက်နေအောင်ထောင်းပါ။
– ဘဲဥကိုကြေနေအောင်ခလောက်ထားပါ။
– ရှမ်းနံနံ နံနံပင် ပျဉ်းတော်သိမ်းရွက်ကိုခြွေ၍ ရေဆေးပီးစစ်ထားပါ။
– မန်ကျည်းရည်ကိုဖျော်ထားပါ။
– ဒယ်အိုးထဲသို့ဆီထည့်ပြီး နနွင်းမှုန့် အရောင်တင်မှုန့် တို့ဖြင့်ဆီသတ်ပါ။
– မွှေးနံ့ထွက်လာလျှင် ဂဏန်း မဆလာ ဘဲဥတို့ကိုထည့်ပြီးဆီပြန်သတ်ပါ။
-အချိုအငံထည့်၍မန်ကျည်းရည်အနေတော်လောင်းထည့ိပါ
-ဆူလာလျှင် အမွှေးအကြိုင်အရွက်များထည့်ပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်လို့ရပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.