အသားေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေထာင္းနည္း

အသားေျခာက္ခ်ဥ္စပ္ေလးကို ေရေႏြးေလးနဲ႔ ျမည္းမလား၊ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ပဲ ဆြဲမလား အရသာရွိရွိ အသားေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေထာင္းနည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်လိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆိတ္သားေျခာက္ (သို႔) ဆတ္သားေျခာက္ (သို႔) အမဲေျခာက္ (သို႔) ဝက္သားေျခာက္
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၃။ င႐ုတ္သီးစိမ္း
၄။ ဆား
၅။ အရသာမႈန႔္
၆။ သံပုရာ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆုံး ဆတ္သားေျခာက္မီးကင္ၿပီးဖြထားပါ။
၂။ င႐ုတ္ဆုံထဲၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ေထာင္းပါ။
၃။ မညက္တညက္အေနထားေရာက္ရင္ဆတ္သား၊၊ဆား၊အရသာ၊သံပုရာ
ရည္ညႇစ္ထည့္ၿပီးအသားပြလာေအာင္ေထာင္းပါ။
၄။ အသားပြအရသာမွန္ရင္နံနံပင္ညႇပ္ထည့္ ပဲဆီစိမ္းေလးဆမ္းၿပီးအသာယာနယ္ၿပီး အရသာရွိရွိ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

အသားခြောက်ချဉ်စပ်လေးကို ရေနွေးလေးနဲ့ မြည်းမလား၊ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ပဲ ဆွဲမလား အရသာရှိရှိ အသားခြောက် ချဉ်စပ်ထောင်းနည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ဆိတ်သားခြောက် (သို့) ဆတ်သားခြောက် (သို့) အမဲခြောက် (သို့) ဝက်သားခြောက်
၂။ ကြက်သွန်ဖြူ
၃။ ငရုတ်သီးစိမ်း
၄။ ဆား
၅။ အရသာမှုန့်
၆။ သံပုရာ

ပြုလုပ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ဆတ်သားခြောက်မီးကင်ပြီးဖွထားပါ။
၂။ ငရုတ်ဆုံထဲကြက်သွန်ဖြူ၊ငရုတ်သီးစိမ်းထည့်ထောင်းပါ။
၃။ မညက်တညက်အနေထားရောက်ရင်ဆတ်သား၊၊ဆား၊အရသာ၊သံပုရာ
ရည်ညှစ်ထည့်ပြီးအသားပွလာအောင်ထောင်းပါ။
၄။ အသားပွအရသာမှန်ရင်နံနံပင်ညှပ်ထည့် ပဲဆီစိမ်းလေးဆမ်းပြီးအသာယာနယ်ပြီး အရသာရှိရှိ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; pankhayay

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.