လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းကို ေသာက္သင့္လား

လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းကို ေသာက္သင့္လား၊ မေသာက္သင့္ဘူးလားဆိုတာ ဒီအခ်က္ေတြနဲ႔ ဆန္းစစ္ၾကည့္လိုက္ရေအာင္လား။

၁။ လက္ဖက္႐ြက္ဟာ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းရွိ ဆဲလ္မ်ား ပ်က္စီးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ပြားမ်ားျခင္းကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၂။ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားျခင္းကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ကိုလက္စေရာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးၿပီး ႏွလုံးေရာဂါရွိသူမ်ား ေရေႏြးၾကမ္းကို ေသာက္သုံးျခင္းအားျဖင့္ ဆဲလ္မ်ား ေသဆုံးပ်က္စီးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးၿပီး ႏွလုံးအတြင္းရွိဆဲလ္မ်ားကို ျပန္လည္ သန္စြမ္းလာေစႏိုင္ပါတယ္.

၃။ ကိုယ္တြင္းအဆီမ်ားကို ေလာင္ကြၽမ္းေျခဖ်က္ေပးၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့က်ေစႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ၇၀ ကို ေလာင္ကြၽမ္းေစႏိုင္ေသာေၾကာင့္ တစ္ႏွစ္ကို ၇ေပါင္ႏွင့္ညီမွ်ေသာ ကယ္လိုရီမ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၄။ မ်က္ႏွာျပင္အေရးအေၾကာင္းမ်ားကို ျဖစ္ေပၚေစျခင္း ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ အေရျပားကိုလည္း ခႏၶာကိုယ္ျပင္ပမွ ဘက္တီးရီးယားမ်ား ဝင္ေရာက္ျခင္းမွာ အကာအကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ အဆစ္အျမစ္ေယာင္ေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွလည္း အကာအကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၆။ ကိုလက္စေရာကို ေလွ်ာ့က်ေစႏိုင္စြမ္းရွိၿပီး ကိုလက္စေရာ level ကို ထိန္းညႇိေပးႏိုင္ပါတယ္။

၇။ ခႏၶာကိုယ္တြင္းရွိ သၾကားဓာတ္မ်ားတိုးပြားျခင္းကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးေသာေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

၈။ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သုံးျခင္းအားျဖင့္ အေအးမိျခင္း၊ အသည္းအဆီဖုံးျခင္း၊ ေသြးတြင္း ဖိအားျမင့္တက္ျခင္း စသည္တို႔ကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၉။ အစာအဆိပ္ျဖစ္ေသာ ဘက္တီးရီးယားမ်ားကို ပ်က္စီးေစျခင္း၊ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ျမႇင့္တက္ေစျခင္း၊ သြားအတြင္းရွိ အညစ္အေၾကးမ်ား ဘက္တီးရီးယားမ်ားကိုသန႔္စင္ေစႏိုင္ျခင္းတို႔ေၾကာင့္ သြားပိုးစားျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးျခင္း၊စိတ္ဖိစီးမႈကို ေလွ်ာ့ပါး သက္သာေစပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္လြယ္လြယ္ကူကူ ရႏိုင္ၿပီး အခ်ိန္ကုန္၊ ေငြကုန္သက္သာတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္း (လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း) ကိုေတာ့ျဖင့္ လူတိုင္း ေန႔စဥ္ေသာက္သုံးသင့္ပါေၾကာင္း။

[ Unicode ]

လက်ဖက်ရည်ကြမ်းကို သောက်သင့်လား၊ မသောက်သင့်ဘူးလားဆိုတာ ဒီအချက်တွေနဲ့ ဆန်းစစ်ကြည့်လိုက်ရအောင်လား။

၁။ လက်ဖက်ရွက်ဟာ ကင်ဆာဆဲလ်များကို လျှော့ချပေးနိုင်စွမ်းရှိပါတယ်။ ခန္ဓာကိုယ် အတွင်းရှိ ဆဲလ်များ ပျက်စီးခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပြီး ကင်ဆာဆဲလ်များ ပွားများခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပါတယ်။

၂။ နှလုံးရောဂါဖြစ်ပွားခြင်းကိုလည်း ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။ ကိုလက်စရောကို လျှော့ချပေးပြီး နှလုံးရောဂါရှိသူများ ရေနွေးကြမ်းကို သောက်သုံးခြင်းအားဖြင့် ဆဲလ်များ သေဆုံးပျက်စီးခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပြီး နှလုံးအတွင်းရှိဆဲလ်များကို ပြန်လည် သန်စွမ်းလာစေနိုင်ပါတယ်.

၃။ ကိုယ်တွင်းအဆီများကို လောင်ကျွမ်းခြေဖျက်ပေးပြီး ကိုယ်အလေးချိန်ကို လျှော့ကျစေနိုင်ပါတယ်။ တစ်ရက်ကို ကယ်လိုရီ ၇၀ ကို လောင်ကျွမ်းစေနိုင်သောကြောင့် တစ်နှစ်ကို ၇ပေါင်နှင့်ညီမျှသော ကယ်လိုရီများကို ချေဖျက်ပေးနိုင်ပါတယ်။

၄။ မျက်နှာပြင်အရေးအကြောင်းများကို ဖြစ်ပေါ်စေခြင်း ကို လျှော့ချပေးနိုင်တယ်လို့ သိရပါတယ်။ အရေပြားကိုလည်း ခန္ဓာကိုယ်ပြင်ပမှ ဘက်တီးရီးယားများ ဝင်ရောက်ခြင်းမှာ အကာအကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။

၅။ အဆစ်အမြစ်ယောင်ရောဂါဖြစ်ခြင်းမှလည်း အကာအကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။

၆။ ကိုလက်စရောကို လျှော့ကျစေနိုင်စွမ်းရှိပြီး ကိုလက်စရော level ကို ထိန်းညှိပေးနိုင်ပါတယ်။

၇။ ခန္ဓာကိုယ်တွင်းရှိ သကြားဓာတ်များတိုးပွားခြင်းကို ထိန်းချုပ်ပေးသောကြောင့် ဆီးချိုဖြစ်ပွားခြင်းမှ ကာကွယ်နိုင်ပါတယ်။

၈။ လက်ဖက်ရည်ကြမ်းသောက်သုံးခြင်းအားဖြင့် အအေးမိခြင်း၊ အသည်းအဆီဖုံးခြင်း၊ သွေးတွင်း ဖိအားမြင့်တက်ခြင်း စသည်တို့ကို ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။

၉။ အစာအဆိပ်ဖြစ်သော ဘက်တီးရီးယားများကို ပျက်စီးစေခြင်း၊ ကိုယ်ခံစွမ်းအားကို မြှင့်တက်စေခြင်း၊ သွားအတွင်းရှိ အညစ်အကြေးများ ဘက်တီးရီးယားများကိုသန့်စင်စေနိုင်ခြင်းတို့ကြောင့် သွားပိုးစားခြင်းမှ ကာကွယ်ပေးခြင်း၊စိတ်ဖိစီးမှုကို လျှော့ပါး သက်သာစေပါတယ်။

ဒါကြောင့်လွယ်လွယ်ကူကူ ရနိုင်ပြီး အချိန်ကုန်၊ ငွေကုန်သက်သာတဲ့ ရေနွေးကြမ်း (လက်ဖက်ရည်ကြမ်း) ကိုတော့ဖြင့် လူတိုင်း နေ့စဉ်သောက်သုံးသင့်ပါကြောင်း။

Ref; goodhealth

 

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.