ေရဘဝဲအစပ္ေႀကာ္ ျပဳလုပ္နည္း

ပရိသတ္ေတြသေဘာက်တဲ့ ပင္လယ္စာေလးျဖစ္တဲ့ ေရဘဝဲအစပ္ေႀကာ္လုပ္နည္းေလးကုိ ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့

ေရဘဝဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ဂ်ဳံမႈန႔္
ဂ်င္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း
ပဲပင္ေပါက္
ႏွမ္းဆီ
င႐ုပ္ႏွစ္
ပဲငံျပာရည္
သၾကား
ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန႔္
Rice syrup တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

၁။ အရင္ဆုံး ေရဘဝဲကို ေသခ်ာသန႔္စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာဖို႔ လိုပါတယ္။ ေခါင္းကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ ခြဲထုတ္လိုက္ၿပီး အညစ္အေၾကးေတြကို ဖယ္လိုက္ပါ။ ဇလုံအႀကီးတခုထဲမွာ ေရဘဝဲကို ဂ်ဳံမႈန႔္နဲ႔ ၂ မိနစ္ေလာက္ ေသခ်ာတိုက္ ခြၽတ္ေပးၿပီးရင္ေတာ့ အခြၽဲေတြ ကုန္တဲ့ထိ ေရနဲ႔ ေသခ်ာျပန္ေဆးပါ။

၂။ သန႔္စင္ထားတဲ့ ေရဘဝဲအေကာင္လိုက္ကို ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူတဲ့ထဲ စကၠန႔္အနည္းငယ္ေလာက္ ျပဳတ္ၿပီး အ႐ြယ္ေတာ္ အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္းထားပါ။ ဒီေနရာမွာ ေရဘဝဲအႀကီးႀကီးေတြ မရဘူးဆိုရင္ အေကာင္ေသးေလးေတြ သုံးလို႔လည္း ရပါတယ္။

၃။ ပန္းကန္လုံး တလုံးထဲမွာ ေရဘဝဲေၾကာ္ဖို႔ အႏွစ္ စပ္ပါမယ္။ အရင္ဆုံး င႐ုပ္ႏွစ္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ေျပာင္းဖူး ေကာ္မႈန႔္၊ Rice syrup နဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။ အရသာျမည္းၾကည့္လို႔ အေနေတာ္ပဲဆိုရင္ ခဏ ဖယ္ထားလိုက္ပါ။

၄ေ။ ရဘဝဲ အစပ္ေၾကာ္ဖို႔ ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါမယ္။ ဆီပူလာၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဂ်င္း၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီး ၾကက္သြန္ေတြ အေရာင္ေျပာင္းလာၿပီဆိုရင္ စပ္ထားတဲ့ င႐ုပ္ႏွစ္နဲ႔ ေရဘဝဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။

၅။ ၂ မိနစ္၊ ၃ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ အႏွစ္ေတြနဲ႔ ေရဘဝဲ သမသြားတာနဲ႔ အနံ႔ ေမႊးေအာင္ ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အေပၚကေန ပဲပင္ေပါက္ အုပ္လိုက္ရင္ ခပ္စပ္စပ္အရသာနဲ႔ ခံတြင္း ၿမိန္ေစမယ့္ ေရဘဝဲအစပ္ေႀကာ္ေလး ရပါၿပီ။


Ref;Pinterest

97 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.