ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲေထာင္းနည္း

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေတြ၊ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေတြစားရတာရိုးေနရင္ ယမ္ယမ္ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲေထာင္းေလးကို စားၾကည့္ဖုိ႔ Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ယမ္ယမ္ေခါက္ဆြဲ/ ပုစြန္ (သို႔) ကင္းမြန္

၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ/ နီ /စပါးလင္/ ထန္းလွ်က္

၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး/ ပဲသီး/ သံပုရာသီး/ ျငဳပ္သီးစိမ္း

၄။ ယိုးဒယားငံျပာရည္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပုစြန္ကို စပါးလင္နဲ႔ျပဳတ္ထားပါ။

၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထန္းလွ်က္ ျငဳတ္သီးကို ေထာင္းပါ။

၃။ ျပီးရင္ ပဲသီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုပါေထာင္းပါ။

၄။ ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ပါ။ ေရစစ္ပါ။ ျပီးရင္ ပါတဲ့အႏွစ္ထုပ္ကို ညႇစ္ထည့္ပါ။ ပုစြန္ျပဳတ္ရည္ကိုပါ ထည့္ပါ။

၅။ ေခါက္ဆြဲကို ခုနေထာင္းထားတဲ့ အဆာပလာေတြနဲ႔ ေရာသမေမႊပါ။

၆။ သံပုရာသီးကို အရည္ညႇစ္ ယိုးဒယားငံျပာရည္ေလးထည့္ ၾကက္သြန္နီးပါးပါးလွီးပီးထည့္ပါ။ ေမႊပါ။

၇။ အကုန္ပီးသြားရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ အေပၚမွာ ပုစြန္၊ အသားတုလံုး နွစ္သက္ရာ တင္ၿပီးရင္ေတာ့ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ခေါက်ဆွဲကြော်တွေ၊ ခေါက်ဆွဲသုပ်တွေစားရတာရိုးနေရင် ယမ်ယမ်ယိုးဒယားခေါက်ဆွဲထောင်းလေးကို စားကြည့်ဖို့ Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ယမ်ယမ်ခေါက်ဆွဲ/ ပုစွန် (သို့) ကင်းမွန်

၂။ ကြက်သွန်ဖြူ/ နီ /စပါးလင်/ ထန်းလျှက်

၃။ ခရမ်းချဉ်သီး/ ပဲသီး/ သံပုရာသီး/ ငြုပ်သီးစိမ်း

၄။ ယိုးဒယားငံပြာရည်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပုစွန်ကို စပါးလင်နဲ့ပြုတ်ထားပါ။

၂။ ကြက်သွန်ဖြူ ထန်းလျှက် ငြုတ်သီးကို ထောင်းပါ။

၃။ ပြီးရင် ပဲသီး ခရမ်းချဉ်သီးကိုပါထောင်းပါ။

၄။ ခေါက်ဆွဲကိုပြုတ်ပါ။ ရေစစ်ပါ။ ပြီးရင် ပါတဲ့အနှစ်ထုပ်ကို ညှစ်ထည့်ပါ။ ပုစွန်ပြုတ်ရည်ကိုပါ ထည့်ပါ။

၅။ ခေါက်ဆွဲကို ခုနထောင်းထားတဲ့ အဆာပလာတွေနဲ့ ရောသမမွှေပါ။

၆။ သံပုရာသီးကို အရည်ညှစ် ယိုးဒယားငံပြာရည်လေးထည့် ကြက်သွန်နီးပါးပါးလှီးပီးထည့်ပါ။ မွှေပါ။

၇။ အကုန်ပီးသွားရင် ပန်းကန်ထဲထည့်ပါ။ အပေါ်မှာ ပုစွန်၊ အသားတုလုံး နှစ်သက်ရာ တင်ပြီးရင်တော့ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

156 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.