ကန္စြန္းဥဂ်ဳံမုန္႔ေပါင္း ျပဳလုပ္နည္း

တစ္မ်ိဳးေလး ရိုးမသြားရေအာင္ ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ ကန္စြန္းဥ ဂ်ံဳမုန္႔ေပါင္းျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့

. ကန္စြန္းဥ ၂ဝဝ ဂရမ္
. စပ်စ္သီးေျခာက္ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
. ဂ်ဳံမႈန႔္ ၁၅ဝ ဂရမ္
. ေဘကင္ေပါင္ဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
. ၾကက္ဥ ၁ လုံး
. သၾကား ၆ဝ ဂရမ္
. ဆား အနည္းငယ္
. ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
. ေရ စားပြဲဇြန္း ၆ ဇြန္း
ႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ရန္


၁။ ကန္စြန္းဥကို ၁စင္တီမီတာအ႐ြယ္ ေလးေထာင့္အတုံးေလးေတြ တုံးၿပီးေရစိမ္ထားပါ။စပ်စ္သီးေျခာက္ေတြကိုလည္း ေရစိမ္ပါ။

၂။ မီးအပူဒဏ္ခံႏိုင္တဲ့ ခြက္ခပ္ေသးေသးေတြကို အသင့္ျပင္ထားၿပီး အဲဒီခြက္ေတြထဲမွာ မုန႔္ဖုတ္ စကၠဴကို ခင္းပါ။ ဂ်ဳံမႈန႔္နဲ႔ ဆား၊ေဘကင္ေပါင္ဒါေတြကို ေရာနယ္ၿပီး ဆန္ခါတိုက္ စစ္ထားပါ။

၃။ ၾကက္ဥကို အကာနဲ႔အႏွစ္ခြဲၿပီး အသီးသီး ဇလုံတစ္ခုစီမွာ ထည့္ပါ။ ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲကို ဆီ၊ေရနဲ႔ သၾကား(စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းစာ ခ်န္ထားၿပီး က်န္သၾကားအကုန္)ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။ ၾကက္ဥအကာကို အျမႇဳပ္ေကာင္းေကာင္း ထတဲ့အထိေမႊ၊ သၾကား စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္း ေရာထည့္ၿပီး ပိုအျမႇဳပ္ထလာေအာင္ ေမႊပါ။

၄။ ၾကက္ဥအႏွစ္နဲ႔ နယ္ထားတဲ့ အထဲကို ၾကက္ဥအကာေမႊထားတာကို ထည့္ၿပီးထပ္ေမႊပါ။ ကန္စြန္းဥ အတုံးေလးေတြနဲ႔ စပ်စ္သီးေျခာက္ေတြကို ေရစစ္ၿပီး ေမႊထားတဲ့ အထဲကိုထည့္ပါ။
၅။ ေမႊထားတဲ့အႏွစ္ေတြကို ခြက္ကေလးေတြထဲခြဲထည့္၊ ၿပီးတဲ့အခါ ေပါင္းအိုးထဲထည့္ၿပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ မိနစ္၂ဝ ေပါင္းလိုက္ရင္ ရပါၿပီ။


Ref;NHK

89 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.