ဒူးရင္းသီးနဲ႔ တြဲဖက္မစားသင့္တဲ့ အစားအစာမ်ား

ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ေတာ့ အနံ႔အလြန္ေမႊးၿပီး အရသာရွိတဲ့ ဒူးရင္းသီးက အာဟာရဓာတ္ေတြ ရွိတာမွန္ေပမယ့္ အလြန္အကြၽံစားသုံးတဲ့အခါနဲ႔ တြဲဖက္မစားသုံးသင့္တဲ့အစားအစာေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားသုံးမိမယ္ဆို ရင္ေတာ့ က်န္းမာေရးအတြက္ အႏၲရာယ္ရွိႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔လို႔ ဒူးရင္းသီးနဲ႔တြဲဖက္ၿပီးမစားသုံးသင့္တဲ့ အစားအစာေတြကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

(၁) ဒူးရင္းသီးစားသုံးၿပီးတဲ့အခါနဲ႔ မစားသုံးခင္မွာ အရက္၊ ဘီယာ၊ ဝိုင္အစရွိတဲ့ အယ္လ္ကိုေဟာ ပါဝင္တဲ့ အရည္ေတြ ေသာက္သုံးျခင္းကို အထူး ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။ တြဲဖက္ စားသုံးျခင္းအားျဖင့္ ဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာျပတ္ျခင္း၊ ႏွလုံး ေသြးေၾကာေပါက္ျခင္းနဲ႔ ေလျဖတ္ႏိုင္ျခင္းတို႔ကို ျဖစ္ေစႏိုင္တာေၾကာင့္ တြဲဖက္စားသုံးျခင္းကို ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။

(၂) ေသြးတိုးေရာဂါရွိသူေတြအေနနဲ႔ ဒူးရင္းသီးစားၿပီး ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား ထပ္မံ စားသုံးျခင္းကို ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ပါတယ္။ အခန႔္ မသင့္ရင္ ေသေစႏိုင္တဲ့အထိျဖစ္ေစႏိုင္တာေၾကာင့္ သတိျပဳ ဆင္ျခင္သင့္ပါတယ္။

(၃) ဒူးရင္းသီးစားၿပီး ခရမ္းသီးစားျခင္းက အပူစာႏွစ္ခုကို တၿပိဳင္နက္တည္းစားသုံးသလိုျဖစ္တာေၾကာင့္ အပူမ်ားၿပီး လည္ေခ်ာင္းနာျခင္းနဲ႔ ဖ်ားနာျခင္းေတြကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

(၄) ဒူးရင္းသီးနဲ႔ ဂဏန္းတြဲဖက္စားသုံးျခင္းဟာ အပူစာနဲ႔ အေအးစာႏွစ္ခုကို စားသုံးသလိုျဖစ္တာေၾကာင့္ ဝမ္းဗိုက္မအီ မသာျဖစ္ျခင္းနဲ႔ ဗိုက္ေအာင့္ ဗိုက္နာေတြကိုျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

(၅) အမဲသားတို႔ မႈိတို႔လို အပူစာေတြနဲ႔ ဒူးရင္းသီးကို တြဲဖက္စားသုံးျခင္းဟာ အစာအဆိပ္သင့္ေစႏိုင္ၿပီး ေအာ့အန္ျခင္း ၊ အသက္ရႈၾကပ္ျခင္းနဲ႔ ဖ်ားနာျခင္းတို႔ကိုျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

(၆) ကဖင္းဓာတ္ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့ ေကာ္ဖီနဲ႔ ဒူးရင္းသီးတြဲဖက္စားသုံးျခင္းဟာ ႐ုတ္တရက္ ႏွလုံးရပ္ျခင္း၊ အသက္ရႈ ၾကပ္ျခင္း နဲ႔ ေခါင္းအလြန္အမင္းကိုက္ခဲျခင္း တို႔ကိုျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။


Ref;FOODIE

254 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.