ဂင္မ္ခ်ီအရည္ဟင္းခ်က္နည္း(ဂင္မ္ခ်ီက်ီဂဲး)

ကိုရီးယားေတြရဲ႕အစားအစာတစ္မ်ိုးျဖစ္တဲ့ ဂင္မ္ခ်ီက်ီဂဲလို႔ေခၚတဲ့ ဂင္မ္ခ်ီအရည္ဟင္းျပုလုပ္တ့ဲနည္းေလးကို ေျပာျပေပးသြားမွာပါ။
ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၀က္သား၊ ဂင္မ္ခ်ီ၊ ကိုရီးယားင႐ုတ္အႏွစ္၊ င႐ုတ္သီးအမႈန္႕၊ ႏွမ္းဆီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ မုန္လာဥ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ကိုရီးယားေရညွိေျခာက္၊ ငါးနီတူေျခာက္တို႕ လိုအပ္ပါတယ္။

ပထမဦးဆံုး မုန္လာဥကိုအခြံခြာပါ။အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ မထူမပါးေလးလွီးေပးၿပီး သန့္စင္ထားရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အျမစ္နားကအပိုင္းကိုျဖတ္ၿပီး ေရေဆးသန္႕စင္ေပးထားပါ။

ဒုတိယအဆင့္အေနနဲ႔ ငါးနီတူေျခာက္ကို ေခါင္းျဖဳတ္ထားပါ။
ငါးနီတူငါးေလးေတြကို သန္႔စင္ၿပီးသြားရင္ေတာ့ အိုးတစ္လံုးထဲကို အကုန္ေရာထည့္လိုက္ပါ။
ေရညွိေျခာက္ကိုလည္း ထည့္ေပးပါ။ အားလံုးထည့္ၿပီးပါက ေရထည့္ၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ေလာက္ ျပုပ္ထားပါ။ ေရညွိေျခာက္အနံ႕နဲ႕ ငါးေျခာက္အနံ႕မ်ား ေပါင္းၿပီး နံ႕ေလးေမႊးလာပါလိမ့္မယ္။

မိနစ္အနည္းငယ္ခန္႕ ျပဳတ္ၿပီးရင္ အရည္နွင့္ အဖတ္ကြဲသြားေအာင္ စစ္ေပးပါ။ စစ္ထားတဲ့အရည္ကို ခဏဖယ္ထားပါ။

ဝက္သားဂင္မ္ခ်ီဟင္းရည္အတြက္ကေတာ့ ဝက္သားကိုအတံုးေလးေတြလွီးၿပီး သန့္စင္ထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုးကို မထူမပါးေလးလွီးေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕လွီးျဖတ္ထားေပးရပါမယ္။

ဂင္မ္ခ်ီဟင္းရည္ခ်က္မယ့္အိုးထဲကို ဂင္မ္ခ်ီတစ္ပန္းကန္၊ ဝက္သား၊ လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ သျကား တို႕ကိုေရာထည့္ထားပါ။

ခုနက စစ္ထားတဲ့ျပဳတ္ရည္ကို ထည့္လိုက္ၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္တည္ထားပါ။

ၿပီးေနာက္ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာရင္ အသားႏူးမႏူး စမ္းၾကည့္ပါ။ အသားရဲ ႔အတံုးကေသးေသာေၾကာင့္ မိနစ္အနည္းငယ္ဆိုက်က္ပါတယ္။

အသားလဲက်က္ၿပီဆိုရင္ ပဲျပားကို မထူမပါးအျပားလွီးထားတာကို အေပၚကတင္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ခန္႕ထားေပးထားလိုက္ပါ။ ခဏၾကာေသာ္ အဖံုးဖြင့္ၿပီး လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿမိ္တ္ကို အေပၚကျဖဴးၿပီး မီးပိတ္ထားလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာကို စိတ္ႀကိဳက္ျပင္ဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။


Ref;NAVER

209 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.