အာလူးကတ္တလိပ္ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလးျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္နည္း

ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ အာလူးကတ္တလိပ္ေလးျပဳလုပ္နည္းကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ားေတြကေတာ့
. အာလူး ၃-၄လုံး ၅ဝဝ ဂရမ္ခန႔္
. ၾကက္သြန္နီ ၁/၂ လုံး ၁၂ဝ ဂရမ္ခန႔္
. ဆီ (ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရန္)
လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
. ဆား၊င႐ုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
. ဆီ (ကက္တလိပ္ေၾကာ္ရန္) သင့္႐ုံ
အာလူးအေပၚတြင္လူးရန္အတြက္
. ဂ်ဳံမႈန႔္ သင့္႐ုံ
. ၾကက္ဥ ၁ လုံး
. ေရ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
. ေခ်မြထားတဲ့ေပါင္မုန႔္
လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ၁ လုံးခန႔္

. အာလူး ၃-၄လုံး ၅ဝဝ ဂရမ္ခန႔္
. ၾကက္သြန္နီ ၁/၂ လုံး ၁၂ဝ ဂရမ္ခန႔္
. ဆီ (ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရန္)
လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
. ဆား၊င႐ုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
. ဆီ (ကက္တလိပ္ေၾကာ္ရန္) သင့္႐ုံ
အာလူးအေပၚတြင္လူးရန္အတြက္
. ဂ်ဳံမႈန႔္ သင့္႐ုံ
. ၾကက္ဥ ၁ လုံး
. ေရ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
. ေခ်မြထားတဲ့ေပါင္မုန႔္
လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ၁ လုံးခန႔္
ႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ရန္
၁။ အခြံခြာၿပီး ၃စင္တီမီတာအ႐ြယ္ အတုံးတုံးထားတဲ့ အာလူးကို မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့နဲ႔ ၁၅မိနစ္ကေန မိနစ္၂ဝေလာက္ ျပဳတ္ပါ။

၂။ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကို နီေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ ဒယ္အိုးျပားမွာ ဆီပူထိုးၿပီး ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း ျဖဴးထားပါ။

၃။ ျပဳတ္ၿပီးသား အာလူးေတြကို ေရစစ္ၿပီး၊ ဇလုံတစ္ခုထဲမွာ ထည့္ေခ်ပါ။ ဆား၊င႐ုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္ထည့္၊ ၾကက္သြန္နီပါထည့္ၿပီး ေကာင္းေကာင္းေမႊပါ။

၄။ ၾကက္ဥကို ေရေရာၿပီး ေခါက္ေမႊထားပါ။ နယ္ထားတဲ့ အာလူးေတြကိုပူေနတုန္းမွာ ၈ခုစာခြဲၿပီး တစ္ခုကို၁စင္တီမီတာ အထူရွိတဲ့ အျပားျဖစ္ေအာင္ လုပ္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီအျပားမွာ ဂ်ဳံမႈန႔္လူးၿပီး ၾကက္ဥေခါက္ေမႊထားတဲ့ အရည္ထဲႏွစ္ပါ။ ၿပီးရင္ေခ်ထားတဲ့ ေပါင္မုန႔္အမႈန႔္ေတြနဲ႔ ကပ္လိုက္ပါ။
၅။ အပူခ်ိန္ ၁၇၅ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ေလာက္ရွိတဲ့ ဆီထဲမွာ ၁မိနစ္ေလာက္ ႏွစ္ေၾကာ္လိုက္ရင္ ရပါၿပီေနာ္။


Ref;NHK, WORLD JAPAN

227 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.