ခဝဲသီးပုဇြန္ခ်က္နည္း

အရည္ေသာက္ေလးစားခ်င္သူေတြအတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ပုစြန္ႏွင့္ ခဝဲသီး ခ်က္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ခဝဲသီး
ပုစြန္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ၊
ဆား
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္
ဟင္းခတ္မႈန႔္
ဆီ
နႏြင္းမႈန႔္တို႔လိုအပ္ပါတယ္။


ခ်က္နည္းေလးကေတာ့
ပထမဦးဆုံး ခဝဲသီးကို အေပၚဖက္မွ အခြံမာမာမ်ားကို ဓါးႏွင့္ ျခစ္လိုက္ပါ။ အခြံအားလုံး ကုန္သြားစရာမလိုဘဲ အေပၚယံ ကုန္သည္ထိဘဲ ျခစ္ထားပါ။

အခြံမ်ား ျခစ္ၿပီးပါက ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ကာ အလုံးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ။ ေရေဆးၿပီးလွ်င္ အကြင္းလိုက္ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ။ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။

ပုစြန္ကို အခြံခြာၿပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ။ ဒယ္အိုးကို ေရေဆးၿပီး ဒယ္အိုးထဲသို႔ ပုစြန္၊ ခဝဲသီး၊ ဆား၊ ဆီ၊ ဟင္းခတ္မႈန႔္၊ နႏြင္းမႈန႔္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည့္ကာ အရသာဝင္ေအာင္ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ။

အရသာ နယ္ၿပီးတာနဲ႔ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ မီးဖိုးေပၚတင္ၿပီး ဟင္းအိုးကို တည္ေပးပါ။ ဟင္းအိုး လုံးရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ ခဝဲသီးအစိမ္းေရာင္ မေျပာင္းေအာင္ အိုးအဖုံးကို ဖြင့္ေပးကာ ေရထပ္ထည့္ၿပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ။

ေရဆူၿပီး ခဝဲသီးႏူးအိလာတာနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္ထည့္၍ အရသာျမည္းၿပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္၍ အိုးကိုမီးဖိုေပၚက ခ်ၿပီး ထမင္းပူပူေလးသုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Ref;FOODIE

0 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.