ဖက္ထုပ္အိုးကပ္ေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္း

အိအိေလးနဲ႔ ဝါးလို႔ေကာင္းတဲ့ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္အေပ်ာ့ ဖက္ထုပ္အိုးကပ္ေၾကာ္ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလုိက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ဖက္ထုပ္အရြက္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသားကို သံုးႏိုင္သလို အိမ္မွာကိုယ္တိုင္လုပ္ၿပီးလည္း ဖက္ထုပ္ရြက္ျပဳလုပ္ႏုိင္ပါတယ္။


အိုးကပ္ဖက္ထုပ္ရြက္ျပဳလုပ္ပံု
*********************
(၂၅ခုစာ)
ဂ်ံဳမႈန္႔ (All purpose flour)- ၂၀၀ဂရမ္
ဆား – တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေရဆူ – ၁၂၀ ml
ဆီ – တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဂ်ံဳ – တစ္ပန္းကန္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။ေရဆူကိုနည္းနည္းဆီထည့္ၿပီးဇြန္းျဖင့္သမေအာ င္ေမြေပးပါ။
2.လံုးလာၿပီးလက္ျဖင့္ကိုင္၍ရေသာအေနအထားေရာက္ပါကလက္ျဖင့္နယ္ေပးပါ။ဂ်ံဳအနည္းငယ္ျ ဖဴးၿပီးနယ္ေပးပါ။ေခ်ာေမြ႔လာပါကဆယ္မိနစ္ခန္႔ဖံုး အုပ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
3.ႏွပ္ၿပီးပါကဂ်ံဳလံုးကိုအ႐ွည္လိုက္လိမ့္ေပးႁပီး၂၅လံုးညီတူမ်ွတူပိုင္းျဖတ္ပါ။
4.တစ္ပိုင္းဆီကိုဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီးျပန္႔ေနေအာင္လိုခ်င္ေသာအေနထားထိျဖန့္႔ပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီးထပ္ထားကာေလလံုေအာင္ဖံုးထားၿပီးဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
❀အမ်ားအျပားထပ္မထားရကပ္သြားတတ္သည္။

ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဖတ္ထုပ္ရြက္ – ၂၅ရြက္
ၾကက္သား – ၁၅၀ ဂရမ္
မုန္ညင္းျဖဴ – ၄ရြက္
ၾကက္သြန္မိတ္/က်ိဳခ်ိဳက္ – အနည္းငယ္
ဆား – တစ္ဇြန္း (လၻက္ဇြန္း)
သၾကား- ဇြန္းတဝက္
င႐ုပ္ေကာင္းျဖဴမႈန္႔ – တစ္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ – တစ္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ – တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း – ေသးေသးစိတ္ တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး – ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။မုန္ညင္းျဖဴကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးေရညစ္ထားကာႏုတ္ႏုတ္စင္းထည့္ပါ။ၾကက္သြန္မိတ္/က်ံဳခ်ိဳက္တို႔ကိုေ သးေသးစိတ္ထည့္ပါ။
2.ဆား၊သၾကား၊ေျပာင္းမႈန္႔၊ႏွမ္းဆီ၊င႐ုပ္ေကာင္း မႈန္႔ဂ်င္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးတူျဖင့္ေစးလာေအာင္ေမြေပးကာအဖံုးအုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္သံုးဆယ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။တညက်ိဳနပ္ထား၍လည္းရပါတယ္။
(ဟင္းခ်က္ဝိုင္အသံုးျပဳပါကအနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
3.ဖက္ထုပ္ဖက္ကိုလက္ေပၚတင္ၿပီးႏွပ္ထားေသာအသားကိုထည့္ကာအနားသားေလးမ်ားေခါက္ကာပံုေဖာ္ေပးပါ။
4.အားလံုးထုပ္ၿပီးသြားပါကေရေႏြးအိုးတလံုးတည္ထားပါ။
5.ဆူပြက္ပါကထုပ္ထားေသာဖက္ထုပ္ေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီးတမိနစ္ခြဲခန္႔ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
6.အိုးကပ္ဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရန္အိုးမကပ္ေသာဒယ္တြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
7.ျပဳတ္ထားေသာဖက္ထုပ္ေလးမ်ားကိုစီထည့္ေပးကာအေနေတာ္မီးျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။ေရတဇြန္းထည့္ေပးၿပီးေရခမ္းဆီျပန္အနည္းငယ္ေရႊေရာင္သမ္းလာပါကပန္းကန္တြင္ေျပာင္းထည့္ကာေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀အိုးကပ္ဖက္ထုပ္ျပဳလုပ္ရာတြင္နည္းႏွစ္နည္းျဖင့္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေရေႏြးတြင္မျပဳတ္ဘဲအစိမ္းကိုတိုက္႐ိုက္အိုးတြင္စီထည့္ၿပီးျပဳတ္ေၾကာ္ပံုစံလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေရေႏြးျဖင့္ျပဳတ္ၿပီးလုပ္ေသာနည္းမွာပိုႏူးညံ့ပါတယ္ ။

အခ်ဥ္ျပဳလုပ္နည္း
*************
ပန္းသီးရွာလကာရည္ – တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ – ၂ဇြန္း
ေရ – ၃ဇြန္း
သၾကား – တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း – လက္ႏွစ္ဆစ္(အမ်ွင္)
နံနံပင္ – ႏွစ္ပင္
ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း – တစ္ဇြန္း
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုေရာစပ္ၿပီးအေပါ့အငံျပဳျပင္ၿပီးတြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

[ Unicode ]

အိအိလေးနဲ့ ဝါးလို့ကောင်းတဲ့ ဖက်ထုပ်ကြော်အပျော့ ဖက်ထုပ်အိုးကပ်ကြော်ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ဖက်ထုပ်အရွက်အသင့်ပြုလုပ်ပြီးသားကို သုံးနိုင်သလို အိမ်မှာကိုယ်တိုင်လုပ်ပြီးလည်း ဖက်ထုပ်ရွက်ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။

အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ရွက်ပြုလုပ်ပုံ
*********************
(၂၅ခုစာ)
ဂျုံမှုန့် (All purpose flour)- ၂၀၀ဂရမ်
ဆား – တစ်ဇွန်း လ္ဘက်ဇွန်း
ရေဆူ – ၁၂၀ ml
ဆီ – တစ်ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ဂျုံ – တစ်ပန်းကန်

ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ဇလုံတခုတွင်ဂျုံနှင့်ဆားထည့်ပြီးသမအောင်မွေပါ။ရေဆူကိုနည်းနည်းဆီထည့်ပြီးဇွန်းဖြင့်သမအော င်မွေပေးပါ။
2.လုံးလာပြီးလက်ဖြင့်ကိုင်၍ရသောအနေအထားရောက်ပါကလက်ဖြင့်နယ်ပေးပါ။ဂျုံအနည်းငယ်ြ ဖူးပြီးနယ်ပေးပါ။ချောမွေ့လာပါကဆယ်မိနစ်ခန့်ဖုံး အုပ်ပြီးနှပ်ထားပါ။
3.နှပ်ပြီးပါကဂျုံလုံးကိုအရှည်လိုက်လိမ့်ပေးပြီး၂၅လုံးညီတူမျှတူပိုင်းဖြတ်ပါ။
4.တစ်ပိုင်းဆီကိုဂျုံမှုန့်ဖြူးပြီးပြန့်နေအောင်လိုချင်သောအနေထားထိဖြန့့်ပါ။
5.ပြီးလျှင်ဂျုံမှုန့်ဖြူးပြီးထပ်ထားကာလေလုံအောင်ဖုံးထားပြီးဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရန်အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။
❀အများအပြားထပ်မထားရကပ်သွားတတ်သည်။

ပါဝင်ပစ္စည်း
*********
ဖတ်ထုပ်ရွက် – ၂၅ရွက်
ကြက်သား – ၁၅၀ ဂရမ်
မုန်ညင်းဖြူ – ၄ရွက်
ကြက်သွန်မိတ်/ကျိုချိုက် – အနည်းငယ်
ဆား – တစ်ဇွန်း (လ္ဘက်ဇွန်း)
သကြား- ဇွန်းတဝက်
ငရုပ်ကောင်းဖြူမှုန့် – တစ်ဇွန်း
ခရုဆီ – တစ်ဇွန်း
ပြောင်းဖူးမှုန့် – တစ်ဇွန်း
ဂျင်း – သေးသေးစိတ် တစ်ဇွန်း
နှမ်းဆီမွေး – ၂ဇွန်း

ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********
1.ကြက်သားကိုနုတ်နုတ်စင်းထားပါ။မုန်ညင်းဖြူကိုရေနွေးဖျောပြီးရေညစ်ထားကာနုတ်နုတ်စင်းထည့်ပါ။ကြက်သွန်မိတ်/ကျုံချိုက်တို့ကိုေ သးသေးစိတ်ထည့်ပါ။
2.ဆား၊သကြား၊ပြောင်းမှုန့်၊နှမ်းဆီ၊ငရုပ်ကောင်း မှုန့်ဂျင်းတို့ကိုထည့်ပြီးတူဖြင့်စေးလာအောင်မွေပေးကာအဖုံးအုပ်ပြီးရေခဲသေတ္တာတွင်မိနစ်သုံးဆယ်ခန့်နှပ်ထားပါ။တညကျိုနပ်ထား၍လည်းရပါတယ်။
(ဟင်းချက်ဝိုင်အသုံးပြုပါကအနည်းငယ်ထည့်နိုင်ပါတယ်)
3.ဖက်ထုပ်ဖက်ကိုလက်ပေါ်တင်ပြီးနှပ်ထားသောအသားကိုထည့်ကာအနားသားလေးများခေါက်ကာပုံဖော်ပေးပါ။
4.အားလုံးထုပ်ပြီးသွားပါကရေနွေးအိုးတလုံးတည်ထားပါ။
5.ဆူပွက်ပါကထုပ်ထားသောဖက်ထုပ်လေးများကိုထည့်ပြီးတမိနစ်ခွဲခန့်ပြုတ်ပြီးဆယ်ယူရေစစ်ထားပါ။
6.အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရန်အိုးမကပ်သောဒယ်တွင်ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီးအပူပေးပါ။
7.ပြုတ်ထားသောဖက်ထုပ်လေးများကိုစီထည့်ပေးကာအနေတော်မီးဖြင့်ကြော်ပေးပါ။ရေတဇွန်းထည့်ပေးပြီးရေခမ်းဆီပြန်အနည်းငယ်ရွှေရောင်သမ်းလာပါကပန်းကန်တွင်ပြောင်းထည့်ကာဆော့စ်ဖြင့်တွဲဖက်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။
❀အိုးကပ်ဖက်ထုပ်ပြုလုပ်ရာတွင်နည်းနှစ်နည်းဖြင့်ပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ရေနွေးတွင်မပြုတ်ဘဲအစိမ်းကိုတိုက်ရိုက်အိုးတွင်စီထည့်ပြီးပြုတ်ကြော်ပုံစံလည်းပြုလုပ်နိုင်ပါတယ်။ရေနွေးဖြင့်ပြုတ်ပြီးလုပ်သောနည်းမှာပိုနူးညံ့ပါတယ် ။

အချဉ်ပြုလုပ်နည်း
*************
ပန်းသီးရှာလကာရည် – တစ်ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ပဲငံပြာရည် – ၂ဇွန်း
ရေ – ၃ဇွန်း
သကြား – တစ်ဇွန်း
ဂျင်း – လက်နှစ်ဆစ်(အမျှင်)
နံနံပင် – နှစ်ပင်
နှမ်းလှော်ထောင်း – တစ်ဇွန်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးကိုရောစပ်ပြီးအပေါ့အငံပြုပြင်ပြီးတွဲဖက်တည်ခင်းနိုင်ပါပြီ။

Ref; asianfood

 

1K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.