တိုတိုထြာထြာ ဂ်ပန္အစားအစာ

အစားအေသာက္ေတြကိုပဲ တစ္မ်ိဳးၿပီးတစ္မ်ိဳး လုပ္စားရတာႀကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ ဂ်ပန္စတိုင္လ္ ခရင္မ္စတူးေလးကို လုပ္ၾကည့္ဖို႔အတြက္ မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့ –
. ၾကက္သား ၂ဝဝ ဂရမ္
. ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး ၂ဝဝ ဂရမ္
. မုန္လာဥနီ ၁ လုံး ၁၅ဝ ဂရမ္
. အာလူး ၂ လုံး ၃ဝဝ ဂရမ္
. ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၁ဝဝ ဂရမ္
. ေထာပတ္ ၄ဝ ဂရမ္
. ဂ်ဳံမႈန႔္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
. စြပ္ျပဳတ္အရသာခဲ ၁ တုံး
. ကရေဝး႐ြက္ ၁ ႐ြက္
. ႏြားႏို႔ ၂ဝဝ မီလီလီတာ
. ဆား၊င႐ုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္ တို႔လိုအပ္ပါတယ္။

ျပုလုပ္ရမွာေတြကေတာ့ –

၁။ ၾကက္သြန္နီကို အခြံႏႊာ၊ ေထာင္လိုက္ ထက္ျခမ္းျခမ္း၊ အူတိုင္ကိုထုတ္၊ ၂စင္တီမီတာအ႐ြယ္ အတုံးတုံးပါ။ မုန္လာဥနီကို အခြံႏႊာ၊ ၅မီလီမီတာအထူ အကြင္းလိုက္လွီးပါ။ အာလူးကို အခြံႏႊာ၊ အေညႇာင့္ေတြကို သင္ၿပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီးရင္ ၁.၅စင္တီမီတာ အတုံးတုံး၊ ေရစိမ္ထားပါ။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကို အပြင့္အပိုင္းကို ၃စင္တီမီတာအရွည္ ျဖတ္ၿပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းပါ။ ႐ိုးတံအပိုင္းကို အခြံႏႊာ၊ ၅မီလီမီတာအထူ အကြင္းလိုက္လွီးပါ။ ၾကက္သားကို ၃စင္တီမီတာ အတုံးတုံး၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴးၿပီးနယ္ပါ။

၂။ အိုးထဲမွာ ေထာပတ္ကိုထည့္ၿပီးမွ မီးအပူေပးပါ။ တစ္ဝက္ေလာက္ အရည္ေပ်ာ္ရင္ ၾကက္သားကိုထည့္၊ မီးအေနေတာ္နဲ႔ တည္ပါ။ ၾကက္သားရဲ႕ မ်က္ႏွာျပင္ ျဖဴလာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီကိုထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။

၃။ ၾကက္သြန္နီ အေရာင္ၾကည္လာရင္ မီးကိုပိတ္၊ ဂ်ဳံမႈန႔္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္းေရာထည့္ပါ။ ဂ်ဳံမႈန႔္ အသား၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြကို ေကာင္းေကာင္းေရာေမႊရင္း မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့နဲ႔ တည္ပါ။ တူးျခစ္ၿပီး အိုးကပ္မသြားေအာင္ သတိထားရင္း ၁မိနစ္အပူေပးပါ။

၄။ မီးကိုပိတ္ၿပီး အိုးထဲကို ေရ ၆ဝဝမီလီလီတာ၊ အရသာခဲ ၁တုံး၊ ကရေဝး႐ြက္ ၁႐ြက္ ထည့္ၿပီး မီးအေနေတာ္နဲ႔ ျပဳတ္ပါ။ ဆူလာရင္ အဖုံးကိုဟေပးထားၿပီး ၁ဝမိနစ္တည္ပါ။ အိုးကပ္ မသြားေအာင္ တစ္ခါတစ္ခါ အထက္ေအာက္လွန္သလို ေမႊေပးပါ။

၅။ အာလူးနဲ႔ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းေတြကို ထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၁၂-၁၃မိနစ္ေလာက္ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့နဲ႔ ျပဳတ္ပါ။ အာလူးတုံးကို ခရင္းနဲ႔ထိုးၾကည့္လို႔ လြယ္လြယ္ကူကူ ဝင္သြားရင္ အိုးထဲကို ႏြားႏို႔ ၂ဝဝမီလီလီတာ ထည့္ၿပီး မီးအပူေပးရင္း အရသာျမည္းၾကည့္၊ လိုအပ္ရင္ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္း နည္းနည္းထပ္ထည့္လိုက္ရင္ရပါၿပီ။


Ref;NHK,JAPAN

67 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.