တစ္မ်ိဳးေလးစားေကာင္းေစမယ့္ ႏွမ္းတို႔ဟူးေလးလုပ္စားရေအာင္

လုပ္ရလြယ္ၿပီး အရသာေကာင္းေကာင္းေလးစားခ်င္သူေတြအတြက္ အိမ္မွာကိုယ္တိုင္လုပ္လို႔ရမယ့္ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြရဲ႕အေခၚအရ ေဂၚမဒိုးဖူး လို႔ေခၚတဲ့ တို႔ဟူးျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တာေတြကေတာ့ –
. ႏွမ္းျဖဴအႏွစ္ ၂၅ ဂရမ္
. ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန႔္(ကြန္စတာ့ခ္်) ၂၅ ဂရမ္
. ေရ ၃၇၅ မီလီလီတာ
. ဆား သင့္႐ုံ
ထည့္စားရန္
. ခ်င္း ၁ စိတ္
. ေရွာယုဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္ သင့္႐ုံ


၁။ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန႔္၊ ဆားနဲ႔ ေရ ၁၂၅မီလီလီတာကို ေရာေမႊၿပီး အရည္လုပ္ထားပါ။ က်န္တဲ့ေရ ၂၅ဝမီလီလီတာကိုေတာ့ ဆူေအာင္တည္ထားပါ။ အိုးတစ္လုံးမွာ ႏွမ္းျဖဴအႏွစ္ကိုထည့္ပါ။ အဲဒီအထဲကို ေကာ္မႈန႔္အရည္ကို နည္းနည္းခ်င္းထည့္ရပါမယ္။ ႏွမ္းမွာ အဆီဓာတ္ပါတာမို႔ ေရနဲ႔ ေရာသြားဖို႔ ခက္တာေၾကာင့္ အစပိုင္း၃-၄ႀကိမ္မွာ ေကာ္မႈန႔္ရည္ကို စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းစာ ထည့္ေမႊၿပီး ေရာသြားေတာ့မွ ေနာက္၁ဇြန္းစာကို ထည့္ေမႊတဲ့ ပုံစံနဲ႔ လုပ္သြားရပါမယ္။ တျဖည္းျဖည္း ေရာတဲ့ပမာဏကို တိုးတိုးသြားရင္း ေကာ္မႈန႔္ရည္ တစ္ဝက္ေလာက္ က်န္တဲ့အခါမွ အားလုံး ထည့္လိုက္ၿပီး ေမႊပါ။ အဲဒီေနာက္ ဆူေအာင္ တည္ထားတဲ့ ေရ ၂၅ဝမီလီလီတာကို နည္းနည္းခ်င္းစီ ထည့္ေမႊေပးပါ။

၂။ အိုးကို မီးအေနေတာ္နဲ႔ တည္ထားၿပီး သစ္သားေယာက္မနဲ႔ ေအာက္ဘက္ကေန လွန္ေမႊေပးပါ။ ဆူပြက္လာရင္ မီးကိုေလ်ာ့ခ်ၿပီး မျပတ္ေမႊေပးပါ။ တျဖည္းျဖည္း အရည္ကခဲလာမွာမို႔ ခဲလာရင္ ခဲလာသေလာက္ ျမန္ျမန္ေမႊေပးပါ။ ေမႊရင္း အလ်င္မမီေတာ့ပဲ ခဲလာရင္ အိုးကို မီးဖိုေပၚက ခဏခ်ၿပီး ခဲေနတာေတြ တေျပးညီျဖစ္သြားေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚျပန္တင္ၿပီး ဆက္ေမႊပါ။ ေအာက္ဘက္ကေန လွန္ၿပီးေမႊတဲ့အခါ အိုးကေနကြာလာၿပီး အိုးေအာက္ေျခကို ျမင္ရလာၿပီဆိုရင္ တိုဟူးအႏွစ္ ရပါၿပီ။

၃။ ေရစြတ္ထားတဲ့ ပုံစံခြက္မွာ တိုဟူးအႏွစ္ေတြကို ေလာင္းထည့္ၿပီး အေပၚကေန ေရစြတ္ထားတဲ့ ပလတ္စတစ္စနဲ႔ အုပ္ပါ။ ေရထည့္ထားတဲ့ ဇလုံ (သို႔) သံဗန္းထဲကို တိုဟူးအႏွစ္ေတြထဲ ေရမဝင္ေအာင္ ပုံစံခြက္ကို ထည့္ၿပီး အေအးခံပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္မယ္ဆိုရင္ ၁နာရီကေန ၂နာရီေလာက္ ထားပါ။ တိုဟူးအႏွစ္ကို လက္နဲ႔ဖိၾကည့္လို႔ မာမာတင္းတင္းျဖစ္ေနရင္ ရပါၿပီ။

၄။ ပုံစံခြက္ကေန တိုဟူးကိုထုတ္ၿပီး အ႐ြယ္ႀကီးရင္ ေလးေထာင့္ပုံလွီးပါ။ ျခစ္ၿပီး အႏွစ္လုပ္ထားတဲ့ ခ်င္းနည္းနည္းကိုတို ဟူးေပၚမွာတင္ၿပီး အေပၚကေန ေရွာယုကို သင့္႐ုံ ဆမ္းလိုက္ရင္ “ေဂၚမဒိုးဖူး”ရပါၿပီ။


REF;NHK

137 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.