မာလာၾကက္ေျခေထာက္ ျပဳလုပ္နည္း

ၾကက္ေျခေထာက္ႏူးႏူးေလးကို မာလာဟင္းအႏွစ္နဲ႔ ျပန္ခ်က္ထားတဲ့ အရသာရွိရွိ မာလာၾကက္ေျခေထာက္ ျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္ေျခေထာက္ – ၁၀ ေခ်ာင္း( ေရစင္ေအာင္ေဆး)
၂။ မာလာဟင္းအနွစ္ -စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ စြန္း
၃။ ပဲငပိအခ်ိဳ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ စြန္း
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂ မႊာ(နုတ္နုတ္စဥ္း)
၅။ ဂ်င္း – ၂ ျပား (နုတ္နုတ္စဥ္း)
၆။ ေျမပဲေထာင္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ စြန္း
၇။ နွမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
၈။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ စြန္း
၉။ ဆား – အနည္းငယ္
၁၀။ ရွာလကာရည္ – အနည္းငယ္
၁၁။ ဆီ – အနည္းငယ္
၁၂။ တရုတ္နံနံပင္/ၾကက္သြန္ျမိတ္- အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို ေရေဆးသန္.စင္ျပီး ဆား သၾကား ရွာလကာရည္နဲ.နယ္ျပီး ခဏနွပ္ထားပါ။
၂။ ျပီးရင္ နွပ္ထားတဲ့ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ ဂ်င္း ၂ ျပားထည့္ပါ။
၃။ ေရကိုၾကက္ေျခေထာက္ျမဳပ္ရံုထည့္ျပီးနူးသည္အထိ နာရီဝက္ခန္. ေရခန္းျပဳတ္ပါ။
ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား နူးျပီဆိုရင္ ဖယ္ထားပါ။
၄။ ဒယ္ထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ဆီသတ္ပါ။ အနံ.ေမႊးလာရင္ မာလာဟင္းအနွစ္ထည့္ေမႊေပးပါ။ ေရခြက္ဝက္ခန္.ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ။
၅။ ဆူလာရင္ ပဲငပိ၊ သၾကားႏွင့္ ၾကက္ေျခေထာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ခဏတည္ေပးပါ။ ေရခန္းျပီး ဆီျပန္လာရင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ ျပီးမွ ေျမပဲေထာင္း၊နွမ္းႏွင့္တရုတ္နံနံပင္/ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴးေပးပါ။

အခုဆိုရင္ မာလာၾကက္ေျခေထာက္ႏူးႏူးေလးကို အရသာရွိရွိသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ကြက်ခြေထောက်နူးနူးလေးကို မာလာဟင်းအနှစ်နဲ့ ပြန်ချက်ထားတဲ့ အရသာရှိရှိ မာလာကြက်ခြေထောက် ပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ကြက်ခြေထောက် – ၁၀ ချောင်း( ရေစင်အောင်ဆေး)
၂။ မာလာဟင်းအနှစ် -စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ စွန်း
၃။ ပဲငပိအချို – စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ စွန်း
၄။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၂ မွှာ(နုတ်နုတ်စဉ်း)
၅။ ဂျင်း – ၂ ပြား (နုတ်နုတ်စဉ်း)
၆။ မြေပဲထောင်း – စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ စွန်း
၇။ နှမ်း – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ စွန်း
၈။ သကြား – စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ စွန်း
၉။ ဆား – အနည်းငယ်
၁၀။ ရှာလကာရည် – အနည်းငယ်
၁၁။ ဆီ – အနည်းငယ်
၁၂။ တရုတ်နံနံပင်/ကြက်သွန်မြိတ်- အနည်းငယ်

ပြုလုပ်နည်း
၁။ အရင်ဆုံး ကြက်ခြေထောက်တွေကို ရေဆေးသန်.စင်ပြီး ဆား သကြား ရှာလကာရည်နဲ.နယ်ပြီး ခဏနှပ်ထားပါ။
၂။ ပြီးရင် နှပ်ထားတဲ့ ကြက်ခြေထောက်တွေကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ ၂ မွှာ ဂျင်း ၂ ပြားထည့်ပါ။
၃။ ရေကိုကြက်ခြေထောက်မြုပ်ရုံထည့်ပြီးနူးသည်အထိ နာရီဝက်ခန်. ရေခန်းပြုတ်ပါ။
ကြက်ခြေထောက်များ နူးပြီဆိုရင် ဖယ်ထားပါ။
၄။ ဒယ်ထဲ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပြီး ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း ဆီသတ်ပါ။ အနံ.မွှေးလာရင် မာလာဟင်းအနှစ်ထည့်မွှေပေးပါ။ ရေခွက်ဝက်ခန်.ထည့်ပြီး ဆူအောင်တည်ပေးပါ။
၅။ ဆူလာရင် ပဲငပိ၊ သကြားနှင့် ကြက်ခြေထောက်ထည့်ပြီး မွှေပေးပါ။ ခဏတည်ပေးပါ။ ရေခန်းပြီး ဆီပြန်လာရင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။ ပြီးမှ မြေပဲထောင်း၊နှမ်းနှင့်တရုတ်နံနံပင်/ကြက်သွန်မြိတ်ဖြူးပေးပါ။

အခုဆိုရင် မာလာကြက်ခြေထောက်နူးနူးလေးကို အရသာရှိရှိသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

398 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.