ကိုရီးယား ၾကာဆန္ေၾကာ္နည္း

ကိုရီးယားဆန္ဖို႔ ကိုရီးယားၾကာဆန္ေၾကာ္စားရေအာင္ေနာ္။ တကယ့္ကိုုရီးယားၾကာဆန္ၾကာ္အတြက္ ၾကာဆန္အဖတ္က ကန္စြန္းဥနဲ ့လုပ္တဲ့ၾကာဆန္ဖတ္ကိုသုံးပါတယ္။ ပဲၾကာဆန္ကို သံုးရင္လည္း အဆင္ေျပပါတယ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပဲၾကာဇံ – ၅ က်ပ္သား
၂။ မွိဳေျခာက္ – ၂ ခုု
၃။ အေခ်ာင္းလိုုက္လွီးထားေသာ မုုန္လာဥနီ – အနည္းငယ္
၄။ ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ – လက္တဆုုပ္စာ
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂ မြွာ
၆။ ၾကက္သြန္နီ – တဝက္
၇။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၂ ပင္
၈။ ပဲငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၉။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ ႏွမ္းဆီေမြွး – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ပဲၾကာဇံကို ေရေႏြးပြက္ပြက္ထဲမွာ ၂ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ျပီးလွ်င္ ေရေအးျဖင့္ ေဆးရ်္ ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ကိုအေနေတာ္ လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကိုလက္၂ ဆစ္စာေလာက္ဆီလွီးထားပါ။
၂။ ေရေႏြးဆူဆူထဲကို ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ထည့္ရ်္ ၁ မိနစ္ေလာက္ထားပါ။ ျပီးေနာက္ျပန္ဆယ္ရ်္ ေရေအးျဖင့္ေဆးပါ။ ျပီးလွ်င္ အရည္ညွစ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ မွိဳေျခာက္ကိုအိလာသည္အထိ ေရစိမ္ထားပါ။ အိလာလွ်င္ ေရညွစ္ရ်္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုးထဲကို ဆီထည့္ အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကိုထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။ ေမြွးလာလွ်င္ အေခ်ာင္းလိုုက္လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီႏွင့္ မွိဳေျခာက္ကိုုထည့္ရ်္ ၂ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုုိထည့္ေၾကာ္ပါ။ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ႏွင့္ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ကို ထည့္ရ်္ ေမြွပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ေရစစ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံႏွင့္ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ကို ထည့္ပါ။ က်န္ေသာ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ႏွင့္ သၾကားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္၊ ႏွမ္းဆီေမြွး တို႔ကိုထည့္ျပီး သမေအာင္ေၾကာ္ရ်္ မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။ (ပဲၾကာဇံထည့္ျပီးလွ်င္ အၾကာၾကီးေၾကာ္စရာမလိုပါ။)

ခုဆိုရင္ေတာ့ ႏွမ္းဆီေမြွးအနံ ့သင္းသင္းႏွင့္ စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ကိုရီးယားၾကာဇံေၾကာ္ကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ကိုရီးယားဆန်ဖို့ ကိုရီးယားကြာဆန်ကြော်စားရအောင်နော်။ တကယ့်ကိုရီးယားကြာဆန်ကြာ်အတွက် ကြာဆန်အဖတ်က ကန်စွန်းဥနဲ့လုပ်တဲ့ကြာဆန်ဖတ်ကိုသုံးပါတယ်။ ပဲကြာဆန်ကို သုံးရင်လည်း အဆင်ပြေပါတယ်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ပဲကြာဇံ – ၅ ကျပ်သား
၂။ မှိုခြောက် – ၂ ခု
၃။ အချောင်းလိုက်လှီးထားသော မုန်လာဥနီ – အနည်းငယ်
၄။ ဟင်းနုနွယ်ရွက် – လက်တဆုပ်စာ
၅။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၂ မွှာ
၆။ ကြက်သွန်နီ – တဝက်
၇။ ကြက်သွန်မြိတ် – ၂ ပင်
၈။ ပဲငံပြာရည် – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၉။ သကြား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၀။ နှမ်းဆီမွှေး – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၁။ ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပဲကြာဇံကို ရေနွေးပွက်ပွက်ထဲမှာ ၂ မိနစ်လောက်ပြုတ်ပြီးလျှင် ရေအေးဖြင့် ဆေးရျ် ရေစစ်ထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူကို တောက်တောက်စဉ်းထားပါ။ ကြက်သွန်နီကိုပါးပါးလှီးထားပါ။ ဟင်းနုနွယ်ရွက်ကိုအနေတော် လှီးထားပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်ကိုလက်၂ ဆစ်စာလောက်ဆီလှီးထားပါ။
၂။ ရေနွေးဆူဆူထဲကို ဟင်းနုနွယ်ရွက်ထည့်ရျ် ၁ မိနစ်လောက်ထားပါ။ ပြီးနောက်ပြန်ဆယ်ရျ် ရေအေးဖြင့်ဆေးပါ။ ပြီးလျှင် အရည်ညှစ်ပြီး ပါးပါးလှီးထားပါ။
၃။ မှိုခြောက်ကိုအိလာသည်အထိ ရေစိမ်ထားပါ။ အိလာလျှင် ရေညှစ်ရျ် ပါးပါးလှီးထားပါ။
၄။ ဒယ်အိုးထဲကို ဆီထည့် အပူပေးပါ။ ဆီပူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူ နှင့် ကြက်သွန်နီကိုထည့်ရျ် ဆီသတ်ပါ။ မွှေးလာလျှင် အချောင်းလိုက်လှီးထားသော မုန်လာဥနီနှင့် မှိုခြောက်ကိုထည့်ရျ် ၂ မိနစ်လောက်ကြော်ပါ။ ထို့နောက် ကြက်သွန်မြိတ်ကိုထည့်ကြော်ပါ။ ပဲငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း နှင့် သကြား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်ကို ထည့်ရျ် မွှေပါ။
၅။ ပြီးလျှင် ရေစစ်ထားသော ပဲကြာဇံနှင့် ဟင်းနုနွယ်ရွက်ကို ထည့်ပါ။ ကျန်သော ပဲငံပြာရည် ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း နှင့် သကြားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်၊ နှမ်းဆီမွှေး တို့ကိုထည့်ပြီး သမအောင်ကြော်ရျ် မီးဖိုပေါ်မှချပါ။ (ပဲကြာဇံထည့်ပြီးလျှင် အကြာကြီးကြော်စရာမလိုပါ။)

ခုဆိုရင်တော့ နှမ်းဆီမွှေးအနံ့သင်းသင်းနှင့် စားလို့ကောင်းတဲ့ ကိုရီးယားကြာဇံကြော်ကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

660 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.