ကိုရီးယားစတိုင္လ္ ၾကက္ေျခေထာက္ခ်ဥ္စပ္ျပဳလုပ္နည္း

ကိုရီးယားဆန္ဆန္ ၾကက္ေျခေထာက္အစပ္ေႀကာ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ေျခေထာက္ ( ၂၅ က်ပ္သားခန္႕)

ကိုရီးယား ငရုတ္အႏွစ္ (ဗူးေသး ၁ ဗူး)

ၾကက္သြန္ုျဖဴ ( ရွမ္းတက္ ၅ မႊာခန္႕)

ၾကက္သြန္နီ (၂ လံုး)

ၾကက္သြန္ျမိတ္

ကရေ၀းရြက္ (၂ ရြက္)

ရွာလကာရည္ (အနည္းငယ္)

နႏြင္းမႈန္႕ ( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႕)

ဂ်င္း ( အနည္းငယ္)

ႏွမ္း (အနည္းငယ္)

ခရုဆီ ( အနည္းငယ္)

ျပဳလုပ္နည္း

ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ေရေဆးသန္္႕စင္ျပီးပါက ၾကက္သြန္နီ (၂ ျခမ္း) ၊ ကရေ၀းရြက္ (၂)ရြက္ခန္႕၊ ရွာလကာရည္ ထည့္္၍ ႏူးအိသြားတဲ့ အထိျပဳတ္ေပးပါ။

ငရုတ္အႏွစ္ထဲသို႕ ဂ်င္း၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ)၊ ခရုဆီတို႕ကို ေရာထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ဆယ္ထားပါ။

အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ ႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ေျခေထာက္ေတြနဲ႔ ငရုပ္အနွစ္ကို ေရာနယ္ျပီး (၁၅) မိနစ္ခန္႕ ႏွပ္ထားေပးပါ။

ပါးပါးေလး လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႕အားေရာျပီး ဆီသက္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းလာလ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို (၅) မိနစ္ခန္႕ ေရာေၾကာ္ေပးပါ။
ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ အေပၚကေန ႏွမ္းနဲနဲျဖဴးလိုက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ ကိုရီးယားၾကက္ေျခေထာက္အစပ္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

Ref;Foodie

88 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.