ဒူးရင္းမလိုင္ခ်ိဳဆိမ့္ေမႊးေလးျပဳလုပ္နည္း

ဒူးရင္းသီးႀကိဳက္သူေတြအတြက္ေတာ့ ဒီတစ္ခါမွာ အရသာစိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔ ဒူးရင္းမလိုင္ျပုလုပ္နည္းေလးကို ေျပာျပေပးသြားမွာပါ။

လိုအပ္သည္မ်ား-

ဒူးရင္းသီး၊ ႏြားႏို႕၊ ဆား၊
သၾကား၊ ႏို႕ဆီ၊ ႏို႕စိမ္း တို႕ လိုအပ္ပါတယ္။

ပထမဦးဆံုး ဒူးရင္းသီးကို အခြံႏႊာၿပီး အသားကို ႏႊင္ထားေပးပါ။
အဲ့ဒါေလးၿပီးရင္ေတာ့ ႏြားႏို႕ကို မလိုင္ဖတ္ကေလးတက္လာသည္အထိ က်ဳိေပးထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ မလိုင္ဖတ္ကေလးေတြကို ဇြန္းျဖင့္ ဆယ္ယူၿပီး ဖန္ခြက္တစ္လံုးထဲ ထည့္ေပးထားပါ။

ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ မလိုင္ရၿပီဆုိရင္ေတာ့ က်ဳိေနတဲ့ ႏြားႏို႕ထဲကိုဆား၊ သၾကား၊ ႏို႕ဆီ၊ ႏို႕စိမ္းတို႕ကို ထည့္ၿပီး က်ဳိေပးထားပါ။

ဆူပြက္လာလွ်င္ အသားႏႊင္ထားတဲ့ ဒူးရင္းသီးကိုထည့္ၿပီး မီးအရွိန္ေလွ်ာ့ကာ ျပန္က်ဳိေပးထားပါ။ဆယ့္ငါးမိနစ္ေလာက္က်ဳိၿပီးရင္ ဒူးရင္းသီးအရသာနဲ႕ ႏို႕အရသာ စိတ္ႀကိဳက္အရသာရၿပီဆုိရင္ ရပါၿပီ။
အားလုံးၿပီးရင္ေတာ့ က်ဳိထားၿပီးတဲ့ဒူးရင္းသီးနဲ႔ ႏို႔ကိုဖန္ခြက္တစ္ခုထဲသုိ႕ ႀကိဳက္သေလာက္ထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးလွ်င္ ေစာေစာက ခပ္ယူထားတဲ့ မလိုင္ဖတ္မ်ားကို အေပၚမွထည့္ၿပီး ႏို႕စိမ္းအနည္းငယ္ထည့္ ေရခဲတံုးေလးထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာအလြန္ေကာင္းမြန္တဲ့ ခ်ဳိ၊ ဆိမ့္၊ ေမႊး၊ ေအးေအးေလးနဲ႔ ဒူးရင္းမလိုင္ေလးကို အသင့္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Ref;Foodie

65 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.