အာလူးပူတီျပဳလုပ္နည္း

အရသာေကာင္းေကာင္းေလးနဲ႔ အာလူးပူတီေလး လုပ္စားလို႔ရေအာင္ခ်က္ျပုတ္နည္းေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သား – 250g
အာလူး – အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
ၾကက္သြန္နီ – အေနေတာ္ တဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ – အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
ခ်င္း – လက္တဆစ္ခန္႕
ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ – အခက္ႀကီးႀကီး ၂ခက္
နံနံပင္ – အေနေတာ္ ၃ပင္
နႏြင္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သားကို အေနေတာ္တံုးကာ ဆား နႏြင္း ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းႏွင့္ ငရုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ညက္ေနေအာင္ ေထားင္းထားပါ
ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို ပူေအာင္ အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္း ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ နံနံပင္တို႕ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
ၾကက္သားကို လံုးမိေအာင္ တည္ေပးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
ပထမတရည္ ခမ္းတာနဲ႕ အာလူးကို ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
အာလူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး အာလူး ႏူးေအာင္ တည္ေပးကာ ငံျပာရည္ထည့္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
အရည္မ်ားမ်ား လိုခ်င္ပါက ဟင္းရည္ကို လိုသေလာက္ အေနထားျပီး အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
ပူရီေၾကာ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
750ml Plain flour
1/4 tsp baking powder
1/2 tsp dry yeast
1/2 tsp salt
5tbs oil
250ml water
1litre Vegetable oil
စားပြဲေပၚျဖဴးရန္ ဂ်ဳံမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု
ဇလံုတလံုးထဲမွာ salt dry yeast baking power တို႕ကို ထည့္ျပီး ဇြန္းနဲ႕ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
ထိုဇလံုထဲကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
ျပီးတာနဲ႕ ဆီႏွင့္ေရကို ထည့္ျပီး လက္ဖက္၂ဖက္ႏွင့္ ၁၅မိနစ္ေလာက္နယ္ေပးပါ
လက္မွာ မကပ္ေတာ့ထိ နယ္ေပးျပီး cling wrap ႏွင့္ထုတ္ကာ အခန္းရဲ႕ အေအးဆံုးေနရာမွာ တနာရီေလာက္ ထားေပးပါ
ဂ်ဳံသားႏွပ္တာ တနာရီျပည့္တာနဲ႕ ဆီကို အပူေပးပါ
မ်က္ႏွာျပင္ညီေသာ စားပြဲေပၚကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးေပးပါ
ဂ်ဳံသားကို ကြမ္းသီးလံုးေလာက္အေန နည္းနည္းဆီ ဖဲ့ယူျပီး ျဖဴးထားေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ေပၚတင္ကာ မုန္႕သားလွိမ္႕ေသာ ဒလိမ္႕တုံးႏွင့္ ဘယ္ျပန္ညာျပန္ အခ်က္ ၄၀ေက်ာ္ေလာက္ လွိမ့္ေပးျပီး ဆီပူအိုးထဲ ထည့္ေၾကာ္ပါ
ဆီအိုးထဲ လွိမ့္ထားေသာ ဂ်ဳံျပားထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပူရီေဖာင္းေဖာင္းေလး ရေစရန္ ဂ်ဳံျပားအေပၚ ဆီပူႏွင့္ အဆက္မျပတ္ ပက္ေပးပါ
ဂ်ဳံျပားေဖာင္းတက္လာျပီး ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
ထိုနည္းအတိုင္း ဂ်ဳံသားကုန္တဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
တြဲဖက္စားရန္ အသီးအ႐ြက္
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
ပူစီနမ္ သံပုရာသီး င႐ုတ္သီးစိမ္း သံပုရာသီးတို႕ကို ျပင္ထားပါ
တပြဲစာ ပူရီတခုႏွင့္ ၾကက္သားအာလူး အသီးအ႐ြက္တို႕ကို ႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။


Ref;FOODIE

198 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.