မလိုင္ဆိမ့္ဆိမ့္လုံးျပဳလုပ္နည္း

အခ်ိဳပြဲအတြက္ ပ်စ္ႏွစ္ေနတဲ့ မလိုင္လုံးအီအီေလးကို အိမ္မွာအဝဆြဲဖို႔ မလိုင္ဆိမ့္ဆိမ့္လုံးျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း(အလုံး ၃၅လုံး)
********
ႏြားႏို႔ခဲ – ၄၀၀ ဂရမ္
ဂ်ဳံ – ၆၀ ဂရမ္
ႏို႔မႈန႔္ – ၃၀ ဂရမ္
ေဆာ္ဒါ – ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ေၾကာ္ရန္ဆီ
သၾကားရည္
*********
သၾကား – ၆၀၀ ဂရမ္
ေရ – ၆၀၀ ml
ဖာလာေစ့ – ၃ေစ့
သံပုရာသီး – တစ္စိတ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပုံ
***********

ျပဳလုပ္နည္း
1.လြယ္ကူတဲ့နည္းအျဖစ္ႏြားႏို႔ခဲကိုအသုံးျပဳထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ဇလုံတခုတြင္ႏြားႏို႔ခဲကိုလက္ျဖင့္ေျ ကေအာင္ေျခထားပါ။
2.ဂ်ဳံမႈန႔္ႏို႔မႈန႔္ႏွင့္ေဆာ္ဒါထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ပါ။
3.အားလုံးသမေအာင္နယ္ၿပီးပါကအသားႀကိတ္စက္ျဖင့္မြေနေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ။(ႀကိတ္စက္အဆင္မေျပပါကလက္ျဖင့္ေၾကညက္ေနေအာင္ေျခေပးဖို႔လိုပါတယ္)
4.ႀကိတ္ၿပီးပါကအေနေတာ္အလုံးေလးမ်ားကိုေခ်ာေမြ႕ေနေအာင္ဖြဖြလုံးေပးပါ။
5.လုံးေနစဥ္တဖက္မွသၾကားရည္က်ိဳထားေပးပါ။သၾကားရည္က်ိဳမည့္အိုးတြင္သၾကားဖာလာေစ့ေရႏွင့္သံပုရာသီးညစ္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္က်ိဳပါ။
6.သၾကားေပ်ာ္သြားပါကမီးေလ်ာ့ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန႔္တည္ထားပါ။သၾကားရည္ကိုလက္ျဖင့္ကိုင္ၿပီးစမ္းၾကည့္ပါကေစးပ်စ္သည့္အေနအထားရပါကမီးပိတ္ထားပါ။
7.ၿပီးလွ်င္ဆီအိုးတည္ၿပီးလုံးထားေသာမလိုင္လုံးေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီးနီညိဳေရာင္သမ္းသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။အေရာင္ညီေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
8.နီညိဳေရာင္သမ္းပါကဆယ္ယူဆီစစ္ကာအသင့္က်ိဳၿပီးသားသၾကားရည္ပူပူထဲသို႔စိမ္ေပးပါ။
9.လက္က်န္မလိုင္လုံးမ်ားကိုလည္းအထက္ပါအတိုင္းေၾကာ္ၿပီးသၾကားရည္တြင္စိမ္ပါ။
10.အားလုံးေၾကာ္ၿပီးစိမ္ၿပီးပါကသၾကားရည္အိုးကိုျပန္လည္အပူေပးပါ။(ဆူပြက္ရန္မလို)ပူလာပါကမီးပိတ္အဖုံးအုပ္ကာမလိုင္လုံးမ်ားသၾကားရည္စုပ္သြားေအာင္ႏွစ္နာရီခန႔္စိမ္ထားၿပီးႏွစ္ဆခန႔္ပြလာပါကအေအးခံကာႏူးအိခ်ိဳစိမ့္ေနေသာမလိုင္လုံးကိုတည္ခင္းသုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

[ Unicode ]

အချိုပွဲအတွက် ပျစ်နှစ်နေတဲ့ မလိုင်လုံးအီအီလေးကို အိမ်မှာအဝဆွဲဖို့ မလိုင်ဆိမ့်ဆိမ့်လုံးပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်း(အလုံး ၃၅လုံး)
********
နွားနို့ခဲ – ၄၀၀ ဂရမ်
ဂျုံ – ၆၀ ဂရမ်
နို့မှုန့် – ၃၀ ဂရမ်
ဆော်ဒါ – ဇွန်းတဝက် လ္ဘက်ဇွန်း
ကြော်ရန်ဆီ
သကြားရည်
*********
သကြား – ၆၀၀ ဂရမ်
ရေ – ၆၀၀ ml
ဖာလာစေ့ – ၃စေ့
သံပုရာသီး – တစ်စိတ်
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
***********

ပြုလုပ်နည်း
1.လွယ်ကူတဲ့နည်းအဖြစ်နွားနို့ခဲကိုအသုံးပြုထားခြင်းဖြစ်ပါတယ်။ဇလုံတခုတွင်နွားနို့ခဲကိုလက်ဖြင့်ေြ ကအောင်ခြေထားပါ။
2.ဂျုံမှုန့်နို့မှုန့်နှင့်ဆော်ဒါထည့်ပြီးသမအောင်နယ်ပါ။
3.အားလုံးသမအောင်နယ်ပြီးပါကအသားကြိတ်စက်ဖြင့်မွနေအောင်ကြိတ်ပေးပါ။(ကြိတ်စက်အဆင်မပြေပါကလက်ဖြင့်ကြေညက်နေအောင်ခြေပေးဖို့လိုပါတယ်)
4.ကြိတ်ပြီးပါကအနေတော်အလုံးလေးများကိုချောမွေ့နေအောင်ဖွဖွလုံးပေးပါ။
5.လုံးနေစဉ်တဖက်မှသကြားရည်ကျိုထားပေးပါ။သကြားရည်ကျိုမည့်အိုးတွင်သကြားဖာလာစေ့ရေနှင့်သံပုရာသီးညစ်ပြီးဆူပွက်အောင်ကျိုပါ။
6.သကြားပျော်သွားပါကမီးလျော့ပြီးဆယ်မိနစ်ခန့်တည်ထားပါ။သကြားရည်ကိုလက်ဖြင့်ကိုင်ပြီးစမ်းကြည့်ပါကစေးပျစ်သည့်အနေအထားရပါကမီးပိတ်ထားပါ။
7.ပြီးလျှင်ဆီအိုးတည်ပြီးလုံးထားသောမလိုင်လုံးလေးများကိုထည့်ပြီးနီညိုရောင်သမ်းသည်ထိကြော်ပေးပါ။အရောင်ညီစေရန်အဆက်မပျက်မွေပေးပါ။
8.နီညိုရောင်သမ်းပါကဆယ်ယူဆီစစ်ကာအသင့်ကျိုပြီးသားသကြားရည်ပူပူထဲသို့စိမ်ပေးပါ။
9.လက်ကျန်မလိုင်လုံးများကိုလည်းအထက်ပါအတိုင်းကြော်ပြီးသကြားရည်တွင်စိမ်ပါ။
10.အားလုံးကြော်ပြီးစိမ်ပြီးပါကသကြားရည်အိုးကိုပြန်လည်အပူပေးပါ။(ဆူပွက်ရန်မလို)ပူလာပါကမီးပိတ်အဖုံးအုပ်ကာမလိုင်လုံးများသကြားရည်စုပ်သွားအောင်နှစ်နာရီခန့်စိမ်ထားပြီးနှစ်ဆခန့်ပွလာပါကအအေးခံကာနူးအိချိုစိမ့်နေသောမလိုင်လုံးကိုတည်ခင်းသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Ref; asianfood

 

565 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.