အပ္မွို ပန္ကိတ္ျပဳလုပ္နည္း

ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ တစ္မ်ိုးေလးဆန္းေစမယ့္ အပ္မိႈပန္ကိတ္ျပုလုပ္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့

အပ္မိႈ – ၂၀၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳမႈန္႕ သို႕မဟုတ္ ဆန္မႈန္႕ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္ဥ (ေခါက္ၿပီးသား) – ၂ လံုး
မုန္လာဥနီ (ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီးသား) – ၂၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္နီ (ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီးသား) – ၁၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္မိတ္ (ေသးေသးေလးေတြလွီးၿပီးသား) – ၅ ဂရမ္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ ပံု ၁ ပံု
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ႏွင့္ ဆီအနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း

– အပ္မိႈရဲ႕ အျမစ္ကိုပိုင္းျဖတ္လိုက္ၿပီး ေသခ်ာေရေဆးပါ။ ၿပီးရင္ အပိုင္းေလးေတြအမ်ားႀကီးရေအာင္ လုပ္လိုက္ၿပီး ပန္းကန္ႀကီးႀကီးတစ္ခုထဲထည့္ကာ အေပၚမွ ဂ်ံဳမႈန္႕ႏွင့္ ႏွမ္းဆီတို႕ကို ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။

– ေခါက္ၿပီးသားၾကက္ဥေတြကို လွီးထားတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ၊ ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕နဲ႕အတူ ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲမွာေရာထည့္ကာ ေသခ်ာေမႊေပးပါ။ ဂ်ံဳမႈန္႕ျဖဴးထားတဲ့ အပ္မိႈေတြကို ၾကက္ဥအႏွစ္ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ေပးပါ။

ဒယ္အိုးျပားကို မီးအေနေတာ္မွာ အပူေပးၿပီး အိုးပူလာၿပီဆိုရင္ ဆီထည့္ကာ ဒယ္အိုးအႏွံ႕ပ်ံ႕ေအာင္လုပ္လိုက္ပါ။


– ပန္းကန္လံုးထဲမွ အပ္မိႈေတြကို တစ္ဇြန္းစာအျပည့္ယူလိုက္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲထည့္လိုက္ပါ။ တစ္ဖက္ကိုမလွန္ခင္မွာ အပ္မိႈေတြအညိဳေရာင္သမ္းသြားသည့္အထိ ေသခ်ာေၾကာ္ေပးပါ။ ႏွစ္ဖက္စလံုးက်က္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးကိုမီးဖိုေပၚမွ ခ်ပါ။

– က်န္ရွိေနေသးတဲ့ အပ္မိႈေတြကိုလည္း ထိုနည္းတူအတိုင္းျပဳလုပ္ေပးပါ။ တစ္ခုနဲ႕တစ္ခုၾကားမွာ ဆီနည္းသြားပါက တူးတာမျဖစ္ရေလေအာင္ ဆီအနည္းငယ္ ထပ္ထပ္ထည့္ေပးပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ အပ္မိႈပန္ကိတ္ေလးေတြကို ပူပူေႏြးေႏြးေလးမွာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Ref; NAVER

110 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.