အရသာေကာင္းမြန္တဲ့ သရက္သီး ေက်ာက္ေက်ာ ျပဳလုပ္နည္း

သရက္သီးေပါေနတဲ့ ဒီလိုရာသီေလးမွာ သရက္သီးနဲ႔ပတ္သတ္ၿပီး မရိုးႏိုင္ေအာင္ မုန္႔ေလးေတြ လုပ္စားၾကရေအာင္ေနာ္။ဒီေန႔မွာေတာ့ သရက္သီးနဲ႔ျပုလုပ္တဲ့ သရက္သီးေက်ာက္ေက်ာ ျပုလုပ္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့
သရက္သီးအမွည့္
သၾကား
အုန္းႏု႔ိ
ဆား၊ေရ
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ တို႔ကို လုိအပ္ပါတယ္။

ပထမဦးဆုံး သရက္သီးအမွည့္ကို ႀကိတ္စက္နဲ႔ ႀကိတ္ရပါမယ္။ေက်ာက္ေက်ာကို ေရနဲ႔ ေဖ်ာ္ရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ သရက္သီးႀကိတ္ထားတာရယ္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာရယ္၊ အုန္းႏို႔၊ဆား၊သၾကား တို႔ကို ေရာေမႊၿပီး က်ိဳရပါမယ္။ က်ိဳလို႔ ဆူၿပီးတဲ့ေနာက္ထိပ္ အခ်ိန္နဲနဲေလး ထပ္က်ိဳေပးရပါမယ္။အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ မုန္႔ဗန္းေလးထဲကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။


ထို႔ေနာက္မွာေတာ့ ေနာက္ထပ္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔၊ အုန္းႏို႔၊သၾကားႏွင့္ ေရအနည္းငယ္ကို ပုံမွန္ေက်ာက္ေက်ာက်ိဳသိလိုမ်ိိဳး က်ိဳၿပီး ခုနဗန္းထဲထည့္ထားတဲ့ သရက္သီးေက်ာက္ေက်ာေပၚကို ထပ္ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။
အေရးႀကီးအခ်က္က ပထမေလာင္းထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာအေပၚယံေလး တင္းမွ ေနာက္တစ္ထပ္ကို ေလာင္းေပးပါ။

ကဲ…အားလုံးေလာင္းထည့္ၿပီးလို႔ ေအးသြားရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ သရက္သီးေက်ာက္ေက်ာကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Ref;FOODIE

1K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.