အိမ္မွာေနရင္း ျပုလုပ္စားသုံးလို႔ရမယ့္ ေပါ့ေပါ့ပါးပါးအစားအစာမ်ား

ပရိသတ္ႀကီးေရ ဒီေန႔မွာေတာ့ ကပ္ေရာဂါႀကီးေၾကာင့္ အိမ္မွာေနရေပမယ့္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္နဲ႔ ျပုလုပ္စားသုံးႏိုင္တဲ့ အစားအစာေလးေတြကို ေျပာျပေပးသြားပါမယ္။

၁) ေခါက္ဆြဲျပဳတ္
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္လုပ္မယ္ဆိုရင္ အသင့္စားေခါက္ဆြဲထုပ္ေတြ၊ေခါက္ဆြဲဗူးေတြကလည္း အလွ်င္အျမန္ျပင္ဆင္ၿပီး စားသုံးလို႔ရပါတယ္ေနာ္။ ဒီလိုမ်ိဳးေခါက္ဆြဲခ်ည္းပဲျပဳတ္စားတာထက္ ေခါက္ဆြဲကို ေရေနြးျဖင့္ျပုတ္ၿပီး အမႈန္႔ေတြနဲ႔ နယ္ၿပီးရင္ မုန္႔ႏွစ္ျဖင့္ ကပ္ကာ အလုံးေလးေတြျပဳလုပ္ၿပီး ေႀကာ္စားလို႔ရပါေသးတယ္။

၂) ေပါင္မုန္႔အသားကပ္ေႀကာ္
ဒါေလးကေတာ့ လုပ္ရတာအရမ္းလြယ္ကူပါတယ္။ အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို ႀကိတ္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဂ်င္းတို႔ကို ေထာင္းၿပီး အသားကို နယ္ၿပီးႏွပ္ထားေပးပါ။ အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ နယ္ထားတဲ့ အသားကို ေပါင္မုန္႔မွာကပ္ၿပီး ဆီနည္းနည္းေလးနဲ႔ ေႀကာ္ပါ။ အသားေတြကြာက်မွာစိုးရိမ္ရင္ေတာ့ ခေလာက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥေလးထဲမွာ ေပါင္မုန္႔အသားကပ္ေတြကိုထည့္ႏွစ္ၿပီးလဲ ေႀကာ္လိို႔ရပါတယ္။

၃) စပါကတီ
စပါကတီကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္လိုအပ္ပါတယ္။ စပါကတီေခါက္ဆြဲကို ေပ်ာ့သြားေအာင္ျပဳတ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ေလးကိုအေပၚကေန ဆမ္းေပးပါ။ အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ လိုအပ္သလို အရသာကိုထည့္ၿပီး ခ်ိစ္ေလးေတြကိုလည္း ထည့္လို႔ရပါတယ္။ အသားလုံးေလးေတြနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြလဲ ထည့္စားဖို႔ မေမ့နဲ႔အုံးေနာ္။


Ref;NAVER

179 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.