ႏို႔ပူတင္းပူပူအိအိျပဳလုပ္နည္း

ေမႊးႏွစ္ၿပီးႏူးည့့ံေနတဲ့ ႏို႔ပူတင္းပူပူအိအိျပဳလုပ္နည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ႏြားႏို ့- 160ml ( ႏြားႏို႔မသံုးရင္ အုန္းႏုိ႔ကို အစားထိုးသံုးလည္းရပါတယ္ )
၂။ သၾကား -၂ဇြန္း
၃။ ႏို႔စိမ္း – 40ml
၄။ ေရ – 300ml
၅။ Jelly powder-100ml

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပထမဦးဆံုး ေရအရင္က်ိဳပါ။
၂။ ျပီးရင္ ဂ်ယ္လီမႈန္႔ထည့္ပါ။
၃။ ထိုေနာက္ေမႊၿပီးဆူတာႏွင့္ …ႏြားႏို႔၊ ႏို႔စိမ္၊း သၾကားအားလံုးေရာက်ိဳပါ။
၄။ ၁၀မိနစ္ခန္႔ရွိေလာက္ရင္ အခ်ိဳအရသာျမည္း၍ ဗန္းထဲ သို႔မဟုတ္ မုန္႔လုပ္ခြက္မွာ အေအးခံလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏွစ္သက္သလို ပံုေဖာ္လွီးလိုက္ပါ။

ခုဆိုရင္ေတာ့ ေမႊးအိေနတဲ့ ႏို႔ပူတင္းေလးကို ေကာ္ဖီနဲ႔ပဲ ေသာက္မလား၊ ဒီတိုင္းပဲလား ဘယ္လုိပဲစားစား အရသာရွိတဲ့ ပူတင္းအိအိကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

မွှေးနှစ်ပြီးနူးညံ့နေတဲ့ နို့ပူတင်းပူပူအိအိပြုလုပ်နည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
၁။ နွားနို့- 160ml ( နွားနို့မသုံးရင် အုန်းနို့ကို အစားထိုးသုံးလည်းရပါတယ် )
၂။ သကြား -၂ဇွန်း
၃။ နို့စိမ်း – 40ml
၄။ ရေ – 300ml
၅။ Jelly powder-100ml

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပထမဦးဆုံး ရေအရင်ကျိုပါ။
၂။ ပြီးရင် ဂျယ်လီမှုန့်ထည့်ပါ။
၃။ ထိုနောက်မွှေပြီးဆူတာနှင့် …နွားနို့၊ နို့စိမ်၊း သကြားအားလုံးရောကျိုပါ။
၄။ ၁၀မိနစ်ခန့်ရှိလောက်ရင် အချိုအရသာမြည်း၍ ဗန်းထဲ သို့မဟုတ် မုန့်လုပ်ခွက်မှာ အအေးခံလိုက်ပါ။ ပြီးရင် နှစ်သက်သလို ပုံဖော်လှီးလိုက်ပါ။

ခုဆိုရင်တော့ မွှေးအိနေတဲ့ နို့ပူတင်းလေးကို ကော်ဖီနဲ့ပဲ သောက်မလား၊ ဒီတိုင်းပဲလား ဘယ်လိုပဲစားစား အရသာရှိတဲ့ ပူတင်းအိအိကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

3K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.