ဂ်ပန္စတိုင္လ္ ဟင္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ပင္လယ္ငါးၾကင္းထမင္းျပဳလုပ္နည္း

ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ ဂ်ပန္စတိုင္ ဟင္းခ်က္နည္းေတြထဲကမွ ပင္လယ္ငါးၾကင္းထမင္းခ်က္နည္းေလးကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

ဆန္ – ၃၀၀ ဂရမ္
ပင္လယ္ငါးၾကင္း (အေရခြံပါ) – ၁၅၀ ဂရမ္
ပင္လယ္ငါးၾကင္းမရပါက အရည္ကုန္ေအာင္စစ္ထားတဲ့ စည္သြပ္တူနာငါးအသား – ၈၀ ဂရမ္ ကိုအသုံးျပုပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – ၂ပင္
ဂ်င္း – ၁၅ ဂရမ္ခန္႔
ေရွာယုဂ်ပန္ ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း – ၂ဇြန္း
ဆား -အနည္းငယ္

၁) ပထမဆုံး ဆန္ေတြကို ဆန္ကာထဲထည့္၊ေရအျပည့္ထည့္ျဖည့္ထားတဲ့ ဇလုံထဲ စိမ္ရင္း ခပ္ေဖာ့ေဖာ့ေလး ေဆးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆန္ကာကို ေရထဲက ဆယ္လိုက္ၿပီးမွ လက္နဲ႔ ဆန္ေတြကို ပြတ္တိုက္ၿပီး ေသခ်ာေဆးေၾကာပါ။ ေနာက္တစ္ခါ ေရႏွင့္ေဆးပါ။ ေရမွာ အျဖဴအႏွစ္ေတြ သိပ္မထြက္လာေတာ့တဲ့အထိ အထပ္ထပ္အခါခါ ေဆးပါ။ ၿပီးရင္ ဆန္ကို ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။

၂) အဖုံးအုပ္လို႔ရတဲ့ အိုးထဲကို ဆန္ကိုထည့္၊ ေရ ၄၀၀ မီလီလီတာ ထည့္ၿပီး မိနစ္ ၃၀ ထားထားပါ။

၃) ထိုက္လို႔ေခၚတဲ့ ပင္လယ္ငါးၾကင္းကို အရိုးႏႊင္၊ အထူ ၁ စင္တီမီတာ၊ ျဗက္ ၃ စင္တီမီတာေလာက္ အရြယ္ အတုံးေလးေတြတုံး၊ ဆားနည္းနည္းျဖဴးၿပီး မိနစ္ ၂၀ ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ဂ်င္းကိုေတာ့ အခြံခြာ၊ ပါးပါးလွီးၿပီး အေခ်ာင္းျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။

၄) ဆန္ထဲကို ေရွာယုပဲငံျပာရည္ထည့္၊ ထိုက္(ပင္လယ္ငါးၾကင္း)အသားကို အေပၚကတင္ၿပီး အဖုံးအုပ္၊ မီးအေနေတာ္နဲ႔ တည္ပါ။ ဆူလာရင္ေတာ့ မီးေလွ်ာ့လိုက္ၿပီး ၁၂ မိနစ္ေလာက္ ဆက္တည္ထားပါ။ ထို႔ေနာက္မွာ မီးကိုပိတ္၊ အဖုံးကိုမဖြင့္ပဲ ဒီအတိုင္း ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။ အခ်ိန္ေစ့ရင္ အဖုံးကို ဖြင့္ၿပီး ငါးအသားေတြကို ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲ ဖယ္ထုတ္လိုက္ပါ။ ေရဆြတ္ထားတဲ့ ေယာက္မနဲ႔ ထမင္းေတြကို ဖြေပးပါ။ ပန္းကန္ျပားထဲမွာ ထမင္းကိုျပင္ၿပီး အေပၚမွာ ငါးအသားေတြကိုတင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ ဂ်င္းေတြကို ျဖဴးလိုက္ပါ။ ထမင္းေတြ ေရမစိုရေအာင္ ထမင္းအိုးအဖုံးက ေရစက္ေတြကို သုတ္ပစ္ဖို႔ သတိထားရပါမယ္။


Ref;NHK,WORLD JAPAN

151 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.