ဝက္ငုံးဥခ်ိဳအိအိေပါင္း

ႏူးအိေနတဲ့ ဝက္သုံးထပ္သားအိအိေလးကို ကိုက္ရင္း ငုံးဥထုပ္ထုပ္ေလးနဲ႔ အရသာရွိရွိ ခံစားႏိုင္တဲ့ ဝက္ငုံးဥအခ်ိဳေပါင္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ ဝက္သားအစား ၾကက္သားကို အသုံးျပဳၿပီး ခ်က္စားလို႔လည္း ရပါတယ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဝက္၃ထပ္သား – ၁ကီလို
၂။ ငုံးဥျပဳတ္ – ၆လုံး
၃။ သၾကား – ၄ဇြန္း ထမင္းစားဇြန္း
၄။ ခ႐ုဆီ – ၃ဇြန္း
၅။ ပဲငံျပာရည္ – ၂ဇြန္း
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁ဥ
၈။ ဂ်င္း(ခ်င္း) – လက္၂လုံးခန႔္တစ္တုံး
၉။ နာနတ္ပြင့္ – ၄ပြင့္မွ ၆ပြင့္ခန႔္
၁၀။ ေရ – ၄ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ခြက္)
( တ႐ုတ္မဆလာႀကိဳက္ပါက ထည့္ႏိုင္ပါတယ္ )

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပထမဦးစြာ ဝက္သားကို အေနေတာ္တုံးၿပီး ခ႐ုဆီ၊ သၾကား၁ဇြန္းန ဲ့ပဲငံျပာရည္
တို႔နဲ႔ေရာနယ္ၿပီး၁နာရီခန႔္နပ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ ၃ဇြန္းခန႔္ထည့္ၿပီး ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ဂ်င္းတို႔ကိုပါးပါးလွီးၿပီးဆီသတ္ပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာရင္ သၾကားထည့္ေၾကာ္ပါ။
၃။သၾကားမ်ားအညိဳေရာင္သန္းလာၿပီးဆိုပါကဝက္သားထည့္ပါ။
၄။ သမေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ေရထည့္ပါ။
၅။ ေရဆူလာရင္ နာနတ္ပြင့္ထည့္ၿပီး အဖုံးအုပ္ထားပါ။
၆။ ေရခန္းလုနီးပါးအခ်ိန္ေရာက္ရင္ ငုံးဥျပဳတ္ထည့္ပါ။ အဖုံးျပန္အုပ္ၿပီးဆီျပန္ေအာင္ထားပါ။ အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီး ႏွစ္သက္သလို စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ၿပီး မီးပိတ္စားသုံးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

နူးအိနေတဲ့ ဝက်သုံးထပ်သားအိအိလေးကို ကိုက်ရင်း ငုံးဥထုပ်ထုပ်လေးနဲ့ အရသာရှိရှိ ခံစားနိုင်တဲ့ ဝက်ငုံးဥအချိုပေါင်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။ ဝက်သားအစား ကြက်သားကို အသုံးပြုပြီး ချက်စားလို့လည်း ရပါတယ်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ ဝက်၃ထပ်သား – ၁ကီလို
၂။ ငုံးဥပြုတ် – ၆လုံး
၃။ သကြား – ၄ဇွန်း ထမင်းစားဇွန်း
၄။ ခရုဆီ – ၃ဇွန်း
၅။ ပဲငံပြာရည် – ၂ဇွန်း
၆။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်း
၇။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၁ဥ
၈။ ဂျင်း(ချင်း) – လက်၂လုံးခန့်တစ်တုံး
၉။ နာနတ်ပွင့် – ၄ပွင့်မှ ၆ပွင့်ခန့်
၁၀။ ရေ – ၄ခွက် (လက်ဖက်ရည်ခွက်)
( တရုတ်မဆလာကြိုက်ပါက ထည့်နိုင်ပါတယ် )

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပထမဦးစွာ ဝက်သားကို အနေတော်တုံးပြီး ခရုဆီ၊ သကြား၁ဇွန်းန ဲ့ပဲငံပြာရည်
တို့နဲ့ရောနယ်ပြီး၁နာရီခန့်နပ်ထားပါ။
၂။ ဒယ်အိုးထဲ ဆီ ၃ဇွန်းခန့်ထည့်ပြီး ဆီပူရင် ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ဂျင်းတို့ကိုပါးပါးလှီးပြီးဆီသတ်ပါ။ အနည်းငယ်နွမ်းလာရင် သကြားထည့်ကြော်ပါ။
၃။သကြားများအညိုရောင်သန်းလာပြီးဆိုပါကဝက်သားထည့်ပါ။
၄။ သမအောင်ကြော်ပြီး ရေထည့်ပါ။
၅။ ရေဆူလာရင် နာနတ်ပွင့်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပါ။
၆။ ရေခန်းလုနီးပါးအချိန်ရောက်ရင် ငုံးဥပြုတ်ထည့်ပါ။ အဖုံးပြန်အုပ်ပြီးဆီပြန်အောင်ထားပါ။ အရသာအပေါ့အငံမြည်းပြီး နှစ်သက်သလို စိတ်ကြိုက်ထည့်ပြီး မီးပိတ်စားသုံးနိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

350 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.