အရသာထူးကဲတဲ့ ဝက္နံရိုးခ်က္ ခ်က္နည္း

ဒီတစ္ပတ္မွာေတာ့ အိမ္မွာေနရင္း အရသာရွိတဲ့ ဟင္းပဲြေလးတစ္ခြက္ ျပင္ဆင္ႏိုင္ဖို႔အတြက္ ဝက္နံရိုးခ်က္ျပဳလုပ္နည္းကို ေျပာျပေပးလိုက္ပါတယ္။

ဝက္နံရိုး – ၄၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ – ၁ လုံး
Chinese cooking wine – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဂ်င္း – ၃ ျပား
ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အႀကဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ – ၂ ခြက္

ဟင္းအခ်ိဳဓာတ္ စိမ့္ဝင္မႈေကာင္းေစဖို႔အတြက္ ဝက္နံရိုးေတြကို ေသခ်ာ ထုရိုက္ေပးထားပါ။

ထို႔ေနာက္ ဆီနည္းနဲနဲျဖင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြ အေရာင္ရဲလာရင္ေတာ့ ဆီထဲက ဖယ္ထုတ္ထားၿပီး ဂ်င္းျပားေလးေတြကို ေႀကာ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ထုထားတဲ့ ဝက္နံရိုးေတြကို ဆီပူထဲမွာ ထည့္ေႀကာ္ေပးပါ။


ေၾကာ္ေနစဥ္မွာပဲ သၾကား၊ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အႀကဲ၊ပဲငံျပာရည္တို႔ကို ထည့္ေပးပါ။ အားလုံးေရာေၾကာ္ေပးၿပီးရင္ေတာ့ ေရထည့္ေပးရပါမယ္။ထို႔ေနာက္မွာေတာ့ ခုန ဖယ္ထားခဲ့တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းျပားေလးေတြကို ထည့္ေပးၿပီး မီးေအးေအးျဖင့္ ေပါင္းထားပါ။
က်က္ခါနီးရင္ေတာ့ ႏွမ္းဆီနွင့္ Chinese cooking wine ေလးထည့္ေပးလိုက္မယ္ဆိုရင္ အရသာတမူထူးျခားတဲ့ ဝက္နံရိုးခ်က္ေလးကို အရသာရွိစြာ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Ref;chinese foodie

243 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.