သရက္မွည့္ယို ျပဳလုပ္နည္း

ပိုလွ်ံေနတဲ့ သရက္သီးမွည့္ေတြကို အေလအလြင့္မရွိေစဖို႔ ခ်ိဳခ်ိဳအိအိ သရက္မွည့္ယိုထိုးနည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သရက္သီးအမွည့္ – ၁ပိႆာ
၂။ သၾကား – ၆ဝက်ပ္သား
၃။ သံပုရာရည္ – စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း

ျပဳလုပ္ပုံအဆင့္ဆင့္
– မွည့္ေသာသရက္သီးမ်ားကို ေရေဆး၍ အခြံႏႊာကာ အတုန္းေသးေသး တုန္းထားပါ။
– သရက္တုန္းမ်ားကို သၾကား ၄၅က်ပ္သား၊ သံပုရာရည္ေရာ၍ မီးေအးေအးျဖင့္ အပူေပးပါ။
– အၿမဲေမႊေပးပါ။ အနည္းငယ္ ေစးပ်စ္လာလွ်င္ သၾကား ၁၅ က်ပ္သားႏွင့္ သံပုရာရည္ ၁ ဇြန္း ထပ္ထည့္၍ ေညာင္ေစးက်သည္အထိ ႀကိဳေပးပါ။
– ေညာင္ေစးက်လွ်င္ ပုလင္းထဲထည့္ပါ။

ခုဆိုရင္ေတာ့ အအီေျပေလးပဲစားမလား၊ ေပါင္မုန႔္ယိုသုတ္ေလးပဲစားမလား ဘယ္လိုစားစား စားမဝတဲ့ အရသာရွိရွိ သရက္မွည့္ယိုေလး ရပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

ပိုလျှံနေတဲ့ သရက်သီးမှည့်တွေကို အလေအလွင့်မရှိစေဖို့ ချိုချိုအိအိ သရက်မှည့်ယိုထိုးနည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် တင်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

လိုအပ်သောပစ္စည်းများ
၁။ သရက်သီးအမှည့် – ၁ပိဿာ
၂။ သကြား – ၆ဝကျပ်သား
၃။ သံပုရာရည် – စားပွဲဇွန်း ၄ ဇွန်း

ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
– မှည့်သောသရက်သီးများကို ရေဆေး၍ အခွံနွှာကာ အတုန်းသေးသေး တုန်းထားပါ။
– သရက်တုန်းများကို သကြား ၄၅ကျပ်သား၊ သံပုရာရည်ရော၍ မီးအေးအေးဖြင့် အပူပေးပါ။
– အမြဲမွှေပေးပါ။ အနည်းငယ် စေးပျစ်လာလျှင် သကြား ၁၅ ကျပ်သားနှင့် သံပုရာရည် ၁ ဇွန်း ထပ်ထည့်၍ ညောင်စေးကျသည်အထိ ကြိုပေးပါ။
– ညောင်စေးကျလျှင် ပုလင်းထဲထည့်ပါ။

ခုဆိုရင်တော့ အအီပြေလေးပဲစားမလား၊ ပေါင်မုန့်ယိုသုတ်လေးပဲစားမလား ဘယ်လိုစားစား စားမဝတဲ့ အရသာရှိရှိ သရက်မှည့်ယိုလေး ရပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

257 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.