ထိုးမုန္႔အလြယ္ထိုးနည္း

အိမ္မွာ အလြယ္တကူပဲ အရသာရွိရွိထိုးစားဖို႔ ထိုးမုန္႔အလြယ္ထိုးနည္းကို Trend ပရိသတ္ႀကီးအတြက္ ေဝမၽွလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေကာက္ညင္းမႈန္႔ – ၂၄၀ ဂရမ္
၂။ သာကူမႈန္႔ – ၈၀ ဂရမ္
၃။ အုန္းႏို႔ -၂၀၀ ml
၄။ ေရ – ၂၀၀ml
၅။ သၾကား – ၂၀၀ဂရမ္
၆။ ဆီ -၅က်ပ္သား
၇။ ေထာပတ္ – ၅က်ပ္သား
၈။ ေျမပဲဆန္/သီဟိုဠ္ေစ့/ဖရံုယို -လက္တစ္ဆုပ္
၉။ အုန္းသီး -တစ္စိတ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
(၁) ဦးစြာေရ ၁၅၀ ml ႏွင့္အုန္းႏို႔ ၂၀၀ml ကိုေရာၿပီးအပူေပးပါ။ (ဆူပြက္ရန္မလို)
(၂) ေကာက္ညင္းမႈန္႔ကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးအပူေပးထားေသာ အုန္းႏို႔အေရာျဖင့္ နယ္ေပးပါ။မုန္႔ႏွစ္ရပါကအဖံုးအုပ္ထားပါ။(ေကာက္ညင္းဆန္ေရစိမ္ႀကိတ္ၿပီးမွလုပ္ရင္လည္း ရပါတယ္။)
(၃) သာကူမႈန္႔ ကိုေ၇၅၀mlထည့္ၿပီးနယ္ထားပါ။
(၄) အုန္းသီးကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ေၾကာ္ထည့္လိုပါကေၾကာ္ထားႏိုင္သည္။ေျမပဲေလွာ္ထားပါ။
(၅) အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီႏွင့္ေထာပတ္ကို အပူေပးၿပီးပူလာပါကနယ္ထားေသာ ေကာက္ညင္းမုန္႔ႏွစ္ကိုထည့္ၿပီး အဆက္မပ်က ္ေမႊေပးပါ။
(၆) ေကာက္ညင္းအေရာင္ေျပာင္းပါကသၾကားကိုေျဖးေျဖးဆီထည့္ထိုးပါ။
(၇) သၾကားႏွင့္မုန္႔သားညက္လာပါကသာကူမႈန္႔နယ္ထားသည္ကိုအနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးထိုးေပးပါ။
(၈) အားလံုးသမကာ ေခ်ာေမြ႔လာပါက ေျမပဲသို႔ႏွစ္သက္ရာသစ္သီးေစ့ႏွင့္ အုန္းသီး၊ဖရံုယိုတို႔ကိုထည့္ကာ သမေအာင္ထိုးေမြေပးပါ။ သမသြားပါက ဆီသုပ္ထားေသာဗန္းတြင္ထည့့္ၿပီး အေအးခံကာ လိုသလိုကပ္ေၾကးျဖင့္ညပ္ပါ။

ခုဆိုရင္ေတာ့ အရသာရွိရွိ ထုိးမုန္႔အိအိေလးကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

[ Unicode ]

အိမ်မှာ အလွယ်တကူပဲ အရသာရှိရှိထိုးစားဖို့ ထိုးမုန့်အလွယ်ထိုးနည်းကို Trend ပရိသတ်ကြီးအတွက် ဝေမျှလိုက်ပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁။ ကောက်ညင်းမှုန့် – ၂၄၀ ဂရမ်
၂။ သာကူမှုန့် – ၈၀ ဂရမ်
၃။ အုန်းနို့ -၂၀၀ ml
၄။ ရေ – ၂၀၀ml
၅။ သကြား – ၂၀၀ဂရမ်
၆။ ဆီ -၅ကျပ်သား
၇။ ထောပတ် – ၅ကျပ်သား
၈။ မြေပဲဆန်/သီဟိုဠ်စေ့/ဖရုံယို -လက်တစ်ဆုပ်
၉။ အုန်းသီး -တစ်စိတ်

ပြင်ဆင်ပြုလုပ်နည်း
(၁) ဦးစွာရေ ၁၅၀ ml နှင့်အုန်းနို့ ၂၀၀ml ကိုရောပြီးအပူပေးပါ။ (ဆူပွက်ရန်မလို)
(၂) ကောက်ညင်းမှုန့်ကိုဇလုံတခုတွင်ထည့်ပြီးအပူပေးထားသော အုန်းနို့အရောဖြင့် နယ်ပေးပါ။မုန့်နှစ်ရပါကအဖုံးအုပ်ထားပါ။(ကောက်ညင်းဆန်ရေစိမ်ကြိတ်ပြီးမှလုပ်ရင်လည်း ရပါတယ်။)
(၃) သာကူမှုန့် ကိုရေ၅၀mlထည့်ပြီးနယ်ထားပါ။
(၄) အုန်းသီးကိုပါးပါးစိတ်ထားပါ။ကြော်ထည့်လိုပါကကြော်ထားနိုင်သည်။မြေပဲလှော်ထားပါ။
(၅) အားလုံးအသင့်ဖြစ်ပါက ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီနှင့်ထောပတ်ကို အပူပေးပြီးပူလာပါကနယ်ထားသော ကောက်ညင်းမုန့်နှစ်ကိုထည့်ပြီး အဆက်မပျက ်မွှေပေးပါ။
(၆) ကောက်ညင်းအရောင်ပြောင်းပါကသကြားကိုဖြေးဖြေးဆီထည့်ထိုးပါ။
(၇) သကြားနှင့်မုန့်သားညက်လာပါကသာကူမှုန့်နယ်ထားသည်ကိုအနည်းငယ်ဆီထည့်ပြီးထိုးပေးပါ။
(၈) အားလုံးသမကာ ချောမွေ့လာပါက မြေပဲသို့နှစ်သက်ရာသစ်သီးစေ့နှင့် အုန်းသီး၊ဖရုံယိုတို့ကိုထည့်ကာ သမအောင်ထိုးမွေပေးပါ။ သမသွားပါက ဆီသုပ်ထားသောဗန်းတွင်ထည့်ပြီး အအေးခံကာ လိုသလိုကပ်ကြေးဖြင့်ညပ်ပါ။

ခုဆိုရင်တော့ အရသာရှိရှိ ထိုးမုန့်အိအိလေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

Ref; asianfood

 

1K Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.