ရုံးပတီသီး စားသုံးျခင္း၏က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

ရုံးပတီသီးကို အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ တို႔စရာတစ္ခုအျဖစ္ႏွင့္ စားသုံးၾကသလို ၊အခ်ဥ္ဟင္းထဲထည့္တာျဖစ္ျဖစ္၊ ေၾကာ္စားတာမ်ိဳးေတြလဲ ရွိၾကပါတယ္။

၁) ဆီးခ်ိဳထိန္းေပးပါတယ္။
ရုံးပတီသီးမွာ အစားေျခလမ္းေၾကာင္းမွ သၾကားစုပ္ယူမႈႏႈန္းကို ထိန္းညွိေပးျခင္းအားျဖင့္ ေသြးခ်ိဳႏႈန္းကို တည္ၿငိမ္ေစတဲ့ အမွ်င္ေတြၾကြယ္ဝပါတယ္။

၂) ႏွလုံးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
ေသြးထဲမွာ ကို္လက္စထေရာႏႈန္းမ်ားတဲ့အတြက္ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္လာရပါတယ္။ ရုံးပတီသီးထဲမွာပါဝင္တဲ့ Pectin လို႔ေခၚတဲ့ ေပ်ာ္ဝင္လြယ္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္က ကိုလက္စထေရာႏႈန္းကို က်ဆင္းေစၿပီး ႏွလုံးေရာဂါမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၃) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ကို္ယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ဖို႔ ႀကိဳးစားေနတဲ့ သူေတြအတြက္ ရုံးပတီသီးက အသုံးဝင္ပါတယ္။ ရုံးပတီသီးမွာ ကယ္လိုရီပါဝင္ႏႈန္းက အေတာ္နည္းတ့ဲအတြက္ေၾကာင့္ အသုံးဝင္ပါတယ္။

၄) ကိုယ္ခံအားကို တိုးျမွင့္ေပးပါတယ္။
တစ္ေန႔ ရုံးပတီသီး ၁၀၀ ဂရမ္စားေပးျခင္းျဖင့္ လူတစ္ေယာက္ရဲ႕ တစ္ေန႔တာအတြက္ လိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္ စီ ကို ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ စီ က ခႏၶာကိုယ္ခုခံစြမ္းအားအတြက္ အေရးပါတဲ့ အာဟာရဓာတ္ျဖစ္ၿပီး ေရာဂါနဲ႔ ကူးစက္ေရာဂါေတြမွလည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၅) ဦးေႏွာက္၏ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို ျမွင့္တင္ေပးပါတယ္။
ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ပုံမွန္ျဖစ္ေစရန္ လိုအပ္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းမ်ားစြာ ထုတ္လုပ္ေပးရာမွာ ကူညီႏိုင္တဲ့ foate ႏွင့္ ဗီတာမင္ B9 အာဟာရဓာတ္ႏွစ္မ်ိဳး ရုံးပတီသီးထဲမွာ ပါဝင္ပါတယ္။

၆) ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
ရုံးပတီသီးက တျခားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထက္ ေရာဂါခုခံႏိုင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ပိုပါဝင္ပါတယ္။ အဲ့ဒီဓာတ္ကပဲ ကင္ဆာဆဲလ္ ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို တားျမစ္ေပးပါတယ္။


Ref;HEALTHGROUP

245 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.