ပင္လယ္စာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ျပည္ၾကီးငါး ခ်ဥ္စပ္ခ်က္နည္း

ဒီတစ္ေခါက္မွာေတာ့ ပင္လယ္စာ ဟင္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ျပည္ၾကီးငါး ခ်ဥ္စပ္ ခ်က္နည္းကို ေျပာျပလိုက္ပါတယ္။

ျပည္ႀကီးငါး
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္မိတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနည္းငယ္
မန္က်ည္းသီးႏွစ္အနည္းငယ္
ဆီ၊ဆား
ပဲပုပ္ေစ့အစပ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔
ႏွစ္သက္ရာ အသီးအရြက္မ်ား
ငရုတ္သီးစိမ္း၊အေရာင္တင္မႈန္႔ စတာေတြ လိုအပ္ပါတယ္။
အရင္ဆုံး ျပည္ႀကီးငါးကို ေခါင္းျဖတ္ၿပီး အားလုံးသန္႔စင္ေအာင္ေဆးၿပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္မိတ္ကို ၁ လက္မအရွည္ခန္႔ေလာက္ လွီးျဖတ္ပါ။
ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ဆီထည့္၍ မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ အပူေပးပါ။
လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေတြကို ထည့္ၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ေလာက္ေႀကာ္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ၿပီး လိပ္သြားေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
ထို႔ေနာက္ ပဲပုပ္ေစ့ကို ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ၿပီးေနာက္မွာေတာ့ ျပည္ႀကီးငါးကို ထည့္ၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ေလာက္ေႀကာ္ေပးပါ။
က်ိတ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ထည့္ၿပီး အနံ႕ ေမႊးလာသည္အထိ ေႀကာ္ခ်က္ေပးပါ။
အနံ႔ေလးေမႊးလာရင္ မန္က်ည္းသီးႏွစ္ကို လိုသေလာက္ထည့္ပါ။
ၿပီးေနာက္ ကိုယ္ထည့္ခ်င္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြကို ထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚမွ ခ်လိုက္ပါ။
အခ်ိဳအငံျမည္းၿပီး ၾကက္သြန္မိတ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ေတြကို ထည့္၍ေရာေမႊၿပီး အရသာ ျမည္းၾကည့္ကာ အရသာေကာင္းမြန္တဲ့ ျပည္ႀကီးငါးခ်ဥ္စပ္ဟင္းကို သုံးေဆာင္ပါတယ္။

94 Shares
Trend Myanmar Team မွ စီစဥ္တင္ဆက္ေသာ trend.com.mm တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိေသာ သတင္းမ်ား၊ သတင္းေဆာင္းပါးမ်ား၊ ဘာသာျပန္ေဆာင္းပါးမ်ားကို မည္သည့္ facebook စာမ်က္ႏွာ ၊ website မ်ားတြင္မဆို ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပျခင္းကို ခြင့္မျပဳပါေၾကာင္း အသိေပး ေၾကညာအပ္ပါသည္။

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.